
تلاش محققان ایرانی برای جلوگیری از روند رشد بیماری آلزایمر
محققان حوزه علوم شناختی در تلاش هستند با حمایتهای ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی با اجرای طرح مطالعاتی "تشخیص زودهنگام بیماری آلزایمر" و با افزایش توانمندیهای شناختی از روند رشد این بیماری جلوگیری کنند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
تاریخ :
دوشنبه 1397/09/12 ساعت 11:43

وی ادامه داد: در این طرح دینامیک زمانی و مکانی شبکه های نورونی این افراد درحال انجام یک تست بینایی-حرکتی با یکدیگر مقایسه می شود. این طرح با هدف دسته بندی افراد از منظر توانمندی های شناختی و یافتن قسمت هایی از شبکه عصبی که در مراحل اولیه بیماری دچار اختلال در فعالیت و کاهش سرعت پردازش اطلاعات شده ، انجام می گیرد.
به گفته این محقق، کاهش تدریجی توانمندی های شناختی در حوزه های مختلف از قبیل حافظه، تصمیم گیری، یادگیری و سرعت پردازش اطلاعات از علائم بارز این بیماری هستند.
وی با بیان اینکه هر نوع کاهش در حافظه و یا دیگر توانمندی های شناختی لزوما به معنای شروع بیماری آلزایمر نیست، اضافه کرد: ابتلا به این بیماری که سبب کاهش توانمندی های شناختی در افراد می شود ، می تواند علل مختلفی داشته باشد.
رضوی با اشاره به اینکه درحال حاضر سلول های عصبی آسیب دیده به علت بیماری آلزایمر قابل بازگشت نیستند، یادآورشد: تشخیص به موقع بیماری،قبل از شروع علائم شدید و استفاده از برخی روش های درمانی موجود، می تواند روند رشد بیماری را به تاخیر انداخت.
عضو هیات علمی پژوهشگاه "رویان" خاطر نشان کرد: در مرحله اول طرح برای غربالگری اختلالات شناختی علاوه بر تست های کاغذی رایج ، از تست جدید کامپیوتری طراحی شده با نام( تست شناختی یکپارچه - ICA ) استفاده شد که با تخمین سرعت پردازش اطلاعات در مغز ، سلامت شناختی افراد مورد سنجش و پایش قرار می گیرد.
وی همچنین گفت: طرح مطالعاتی تشخیص زود هنگام بیماری آلزایمر در چندین مرحله برروی افراد داوطلب انجام می شود و تاکنون بیش از ۲۰۰ نفر در مرحله اولیه طرح غربالگری شدند که ازاین میان ، افرادی که دارای اختلال شناختی خفیف یا آلزایمر تشخیص داده شده ، وارد مرحله تصویر برداری تشدید مغناطیسی و ثبت داده های الکتروانسفالوگرفی (نوار مغزی) شده اند.
این محقق حوزه علوم شناختی بیان کرد: اصلاح رژیم غذایی و انجام فعالیت های تنفسی و ورزشی و ذهنی می تواند اثر قابل توجهی درجلوگیری از بروز علائم بیماری داشته باشد.
این محقق خاطر نشان کرد: با تشخیص زودهنگام بیماری آلزایمر بویژه در مراحل اولیه و قبل از شروع علائم رفتاری بیماری (مثل مشکلات حافظه) می تواند در کاهش سرعت رشد بیماری و یا حتی درمان احتمالی بیماری بسیار موثر باشد و با ارایه راهکارهایی تخصصی نسبت به افزایش توانبخشی شناختی افراد مبادرت کرد. منبع:فارس