فریز کردن کرفس و هر آنچه که باید بدانید!
در هنگام فریز کردن کرفس نکاتی که رعایت آنها مهم است مثل روش بلانچ کردن، بسته بندی و مدت زمان نگهداری را مدنظر قرار دهید تا هنگام افزودن آن به غذاهایتان از کیفیت بی نظیرش لذت ببرید.

ستاره | سرویس خانه‌داری - حتما برای شما هم پیش آمده که مقداری از کرفسی که در پخت و پز استفاده کرده اید، باقی مانده باشد. در چنین شرایطی احتمالا از خودتان خواهید پرسید که "آیا می‌توانم این کرفس‌های تازه را در فریزر نگهداری کنم؟" و "آیا از کرفس فریز شده هم می‌توان مانند کرفس تازه در انواع غذا استفاده کرد؟" برای پاسخ به این سوالات و دانستنی‌هایی در مورد فریز کردن کرفس، در ادامه با ما همراه باشید.

روش فریز کردن کرفس

۱- کرفس را بشویید

قبل از انجام فریز کردن کرفس، برای از بین بردن هرگونه کثیفی و میکروب آنها را خوب بشویید. اگر ساقه هنوز جدا نشده، آن را جدا کنید تا بتوانید کثیفی که همیشه در پایین قرار دارد را تمیز کنید. سپس هر قسمتی که تغییر رنگ داده و یا زمخت و سخت شده را قطع کنید.

۲- کرفس را برش دهید یا ریز کنید

قبل از فریز کردن باید کرفس را آماده کنید و به شکل و اندازه‌ای که برای سوپ و یا خورشت ایده آل است ریز کنید. برش دادن کرفس غیر منجمد به مراتب خیلی راحت‌تر از تلاش برای ریز کردن کرفس فریز شده است.

۳- کرفس‌های ریز شده را سفید کنید

اگر می‌خواهید از کرفسی که فریز کرده اید در مدت کوتاهی (حدود دو ماه) استفاده کنید، می‌توانید از این مرحله صرف نظر کنید. اما برای نگهداری طولانی‌تر، بهتر است کرفس ها را بلانچ یا سفید کنید. بلانچینگ (سفید کردن و از بین بردن رنگ) فرآیند‌های آنزیمی را در گیاه متوقف می‌کند و باکتری‌ها و کپک‌ها را از بین می‌برد.
برای بلانچینگ کرفس یک قابلمه آب در حال جوش و یک کاسه آب یخ لازم دارید. کرفس خرد شده را به مدت سه دقیقه در آب داغ فرو برده و سپس آن را در کاسه آب یخ خنک کنید. بعد از فرآیند سفید کردن و خنک کردن و قبل از قرار دادن در فریزر، باید کرفس را خشک کنید. سپس کرفس را بر روی یک سینی پخت بریزید و آن را به مدت دو ساعت در فریزر قرار دهید.

۴- بسته بندی کرفس برای نگهداری در فریزر

وقتی کرفس به سختی یخ زد، می‌توانید آنها را برای ذخیره در فریزر بسته بندی کنید. شما می‌توانید کرفس‌ها را در کیسه فریزر پلاستیکی یا کیسه فریزر وکیوم شده قرار دهید. به این فکر کنید که چگونه از آن استفاده خواهید کرد و آنها را متناسب با دستور العمل‌های آینده که در ذهن دارید، تقسیم بندی کنید. پس از اتمام بسته بندی حتما روی آن برچسب "کرفس" بزنید و تاریخی که آن را فریز کرده اید، روی برچسب درج کنید.

مدت زمان نگهداری کرفس در فریزر

اگر قبل از فریز کردن از راهکار‌های مختلف برای سفید کردن ساقه کرفس استفاده کنید، می‌توانید ۱۲ الی ۱۸ ماه از کرفسی با بهترین کیفیت استفاده کنید. اگر دمای فریزر ثابت باشد، پس از فریز کردن کرفس می‌توان به طور نامحدودی از آن در فریزر نگهداری کرد.

بهترین روش استفاده از کرفس منجمد

با توجه به اینکه بعد از فریز کردن کرفس، تردی آن از بین خواهد رفت. به همین خاطر بهتر است کرفس فریز شده را در سوپ، خورشت کرفس و دیگر غذا‌های داغ به کار ببرید. همچنین ولی می‌توانید از کرفس یخ زده در چاشنی‌ها و سس‌ها نیز استفاده کنید. شما می‌توانید کرفس را بدون آب شدن مستقیما به غذای در حال پخت اضافه کنید و از خواص کرفس و طعم دلچسب آن در غذایتان لذت ببرید.
بیشتر بدانید: اصول فریز کردن مواد غذایی با ترفندهای خاص
آیا شما تاکنون از کرفس فریز شده در غذاهایتان استفاده کرده اید؟ تجربیات خود را از طریق ارسال نظرات با ما به اشتراک بگذارید.