پیوند یا کاشت مو، که به جراحی ترمیم مو نیز مشهود است، یک عمل جراحی است که می تواند به رشد مجدد مو در مناطقی که شاهد ریزش مو بوده اند، کمک کند. اگرچه ریزش مو هیچ آسیبی به بدن نمی رساند، اما ممکن است باعث استرس و آسیب روانی در فرد گردد. در این مقاله از بخش زیبایی، پوست و موی دکتر سلام به بررسی علل ریزش مو و کاشت مو می پردازیم.
افراد چه موقع تصمیم به جراحی کاشت مو می گیرند؟
شما ممکن است تحت موارد زیر جراحی کاشت مو را در نظر بگیرید:
عقب رفتن خط رویش مو کم پشت شدن موها ریزش مو طاسیدلایل ریزش مو و نیاز افراد به کاشت مو
آلوپسی، اصطلاح پزشکی ریزش مو است. این مشکل ممکن است در هر سنی بر آقایان و خانم ها تأثیر بگذارد و اغلب یک روند طبیعی از پیری است. علل دیگری که برای ریزش مو وجود دارند شامل موارد زیر هستند:
یک بیماری ژنتیکی ارثی سایر بیماری ها تغییرات هورمونی (از جمله یائسگی) شرایط پوستی زخم یا سوختگی اثر جانبی یک جراحی استرس درمان سرطان (به عنوان مثال شیمی درمانی) کاهش وزن کمبود آهنآلوپسی آندروژنتیک و ریزش مو
آلوپسی آندروژنتیک، شایع ترین علت ریزش مو است که درصد زیادی از مردان و زنان را تحت تأثیر قرار می دهد. به آلوپسی آندروژنتیک “الگوی ریزش مو در مردان”، “الگوی ریزش مو در زنان” یا آلوپسی آندروژنیک نیز گفته می شود. این بیماری در اثر ترکیبی از عوامل ژنتیکی و هورمونی ایجاد می شود و هورمون اصلی آن، دی هیدروتستوسترون (DHT) است. این هورمون، اندازه فولیکول های مو را به تدریج کاهش می دهد تا زمانی که مو کاملا از بین برود. در این صورت، موهای از دست رفته، نمی توانند مجددا رشد کنند زیرا فولیکول های مو به صورت دائمی آسیب می بینند.
آلوپسی آندروژنتیک را می توان از یک یا هر دو والد به ارث برد و اغلب، الگوی ریزش موی آقایان و بانوان متفاوت است. شدت ریزش موها می تواند در بازه ریزش ضعیف موها تا طاسی کامل باشد.
الگوی ریزش مو در مردان (MPHL) و ریزش مو
الگوی ریزش مو در مردان، به طور معمول باعث ریزش مو از قسمت بالا و جلویی سر مرد می شود و بنابراین منجر به عقب رفتن خط رویش مو- از سمت جلویی سر- می شود. جدای از ریزش مو، پوست سر به هیچ وجه تحت تأثیر قرار نمی گیرد. ریزش مو معمولاً طی سال های متمادی و به تدریج اتفاق می افتد، اگرچه مردان در هر زمان بعد از بلوغ می توانند متوجه اولین علائم ریزش مو در خود شوند.
الگوی ریزش مو در زنان (FPHL) و ریزش مو
الگوی ریزش مو در زنان معمولاً باعث ریزش گسترده مو یا نازکی مو می شود که عمدتا قسمت بالای سر زنان را تحت تأثیر قرار می دهد. معمولاً زنان در سنین بالاتری نسبت به مردان، دچار FPHL می شوند. این وضعیت می تواند تحت شرایط اساسی پزشکی مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یا احتمالا در نتیجه یائسگی ایجاد شود. در بعضی موارد، ممکن است لازم باشد تا پزشک یا متخصص ریزش مو، برای دریافت دلیل ریزش مو، برخی آزمایشات را انجام دهد، زیرا ممکن است این حالت ناشی از یک شرایط پزشکی قابل درمان باشد.
آلوپسی آره آتا
آلوپسی آره آتا، علت شایع دیگری برای ریزش مو است که هم آقایان و هم بانوان را می تواند در هر سنی تحت تأثیر قرار دهد. اگرچه علت دقیق آلوپسی آره آتا شناخته نشده است، اما اعتقاد بر این است که با مشکل سیستم ایمنی بدن در ارتباط است. این مسئله باعث می شود تا بدن به فولیکول های سالم موی خود، خود ایمنی نشان داده و به آن ها آسیب برساند و در نتیجه باعث ریزش مو شود.
آلوپسی آره آتا معمولا به شکل ناحیه ای گرد یا بیضی از ریزش مو تظاهر پیدا می کند که به آن “ریزش موی patchy” گفته می شود. این نوع آلوپسی معمولاً در پوست سر ایجاد می شود، اما می تواند در موارد زیر نیز بروز یابد:
ریش ابرو مژگان دست ها و پاها سایر قسمت های بدندر برخی از مواقع تکه های بزرگتری از مو از نواحی خاصی از بین می روند که می توان آن را آلوپسی توتالیس (ریزش مو از کل پوست سر)، آلوپسی یونیورسال (ریزش مو از کل بدن و پوست سر) و آلوپسی Barbae (ریزش موهای صورت) نامید.
اگرچه این بیماری قابل درمان نیست، اما دائمی هم نیست و احتمال زیاد وجود دارد که موهای از دست رفته به طور طبیعی و بدون نیاز به درمان، مجددا رشد کنند. به همین دلیل، اکثر جراحان، روی بیمارانی که از آلوپسی آره آتا رنج می برند کاشت مو انجام نمی دهند.
آلوپسی اسکار
آلوپسی اسکار که آلوپسی سیکاتریس نیز نام گذاری می شود، گروه نادری از اختلالات است که با آسیب رساندن به فولیکول های مو، باعث ریزش آن می شود، به علاوه باعث زخم شدن فولیکول مو می شود و از این رو، گاهی منجر به سوزش، درد یا خارش پوست سر می شود.
آلوپسی اسکار، مردان و زنان را در هر سنی تحت تاثیر قرار می دهد، اما در کودکان کمتر دیده می شود.
ریزش مو در کودکان و نوجوانان و امکان کاشت مو در آنها
کودکان و نوجوانان نیز به دلایل مختلفی می توانند دچار ریزش موی زودرس شوند:
آلوپسی آره آتا یا به ندرت، نوعی از آلوپسی اسکار عفونت قارچی به نام تینه آ کاپیتیس (Tinea Capitis) (کرم حلقوی) کشش، نازک شدن، پیچش یا سایش موها (که می تواند توسط استرس یا اضطراب ایجاد شود) یک وضعیت اساسی پزشکی تغذیه و رژیم غذایی ناسالمنوجوانان همچنین ممکن است علائم اولیه “الگوی ریزش مو در مردان یا زنان” را که از والدین خود به ارث برده اند، بروز دهند.
کاندیدای مناسب کاشت مو
هر چند ریزش مو هیچ آسیبی به سلامت جسمی فرد وارد نمی کند، با این حال، می تواند تأثیر شگرفی بر سلامت روانی وی داشته باشد. به همین دلیل، هم زنان و هم مردان هر دو به دنبال روش ها و راه حل های درمانی ریزش مو برای تحریک رشد مو در مناطقی هستند که دچار ریزش مو شده اند.
اگرچه به غیر از جراحی، روش های مختلفی برای کنترل ریزش مو وجود دارد، با این حال برخی از افراد متوجه این موضوع هستند که این روش های درمانی نمی توانند نتایج دراماتیک و طولانی مدت مورد نظر آن ها را ارائه دهند. به همین دلیل بیشتر افراد برای دستیابی به یک راه حل مؤثر برای درمان ریزش مو، عمل جراحی کاشت مو را ترجیح می دهند.
آیا من می توانم کاشت مو داشته باشم؟
جراحی کاشت مو ، بیشتر برای درمان الگوی ریزش مو در مردان یا زنان (آلوپسی آندروژنتیک) یا ریزش موی ناشی از آسیب یا سوختگی استفاده می شود. با این وجود کاشت مو نمی تواند آلوپسی آره آتا را معالجه کند.
اگر با ریزش مو، نازکی مو یا طاسی سر مشکل دارید، ممکن است کاندیدای مناسبی برای کاشت مو باشید، البته در صورتیکه:
از سایر روش های درمانی غیر جراحی ریزش مو که امتحان کرده اید یا در حال حاضر استفاده می کنید ناراضی باشید. در مناطق بدون مشکل سرتان، به اندازه کافی موی سالم داشته باشید که بتوانند در محل مورد نظر پیوند دهند. مناطقی از سرتان که موهای سالمی دارد، از نظر رنگ و بافت با مناطق طاس مشابه باشد. آلوپسی آره آتا نداشته باشید. به سبب ریزش مو، ناراحتی عاطفی یا روانی داشته باشید. موهای مناطق دیگر سرتان، نسبتاً مناسب و سالم باشند. اهداف معقول و واقع بینانه ای برای جراحی داشته باشید.قبل از تصمیم گیری به جراحی کاشت مو ، باید این نکته را در نظر بگیرید که ممکن است دستیابی به نتایج دقیق مد نظرتان ممکن نباشد. به همین دلیل، مهم است که با جراح خود در مورد انتظارات خود از این جراحی گفتگوی صادقانه ای داشته باشید زیرا آن ها قادرند به شما بگویند که این خواسته تان میسر است یا خیر.
این نکته را هم باید در نظر داشته باشید که اگر مقدار زیادی موی سالم در سرتان باقی نمانده باشد، ممکن است به هیچ وجه نتوانید تحت این عمل جراحی قرار بگیرید.
آیا برای انجام جراحی کاشت مو ، محدودیت سنی وجود دارد؟
اگر چه محدودیت سنی سخت گیرانه ای برای عمل جراحی کاشت مو وجود ندارد، با این حال، هر جراح و کلینیک، محدوده سنی خاصی را برای اجرای روش های ارائه شده در نظر می گیرد و بسیاری از جراحان توصیه می کنند که بیماران قبل از انجام این نوع جراحی، حداقل 25 سال داشته باشند، به خصوص اگر علت ریزش موی شان، الگوی ریزش مو در مردان یا زنان باشد.
دلیل این امر، بر این اساس است که ریزش موی جوانان به احتمال زیاد با افزایش سن ادامه می یابد و جراح نمی تواند با اطمینان پیش بینی کند که چه نواحی از سر تحت تاثیر ریزش مو قرار می گیرند و یا فرد به مرور زمان چه میزان از موی خود را از دست می دهد. این بدان معناست که آن ها باید منتظر بمانند تا ببینند که آیا تکه های موهای سالمی که قصد استفاده از آن برای جراحی را دارند، طی سال ها، پایدار می مانند یا خیر.
اگر آن ها خیلی زود وارد عمل جراحی شوند و موهایی که برای پیوند از آن ها استفاده می کنند شروع به ریزش کنند، نه تنها نتیجه این روش خراب می شود بلکه ممکن است زخمی را که در زیر ناحیه دهنده باقی مانده است نیز آشکار شود.
روش های درمان ریزش مو
گاهی اوقات، ریزش مو، موقت است و موهای شما با گذر زمان، بدون نیاز به درمان، دوباره رشد می کنند. اما در موارد دیگر، ریزش مو ممکن است دائمی باشد و از این رو، ممکن است بخواهید تا روش های درمانی مختص خود را بررسی کنید. برای برطرف کردن ریزش مو یا کند کردن روند نازک شدن موها، روش های مختلفی وجود دارد که می توانید از آن ها استفاده کنید.
به هنگام جستجوی انواع روش های درمانی برای ریزش مو، مهم است تا در طی فرآیند رشد مجدد موهای خود صبور باشید زیرا- به سبب وجود مراحل مختلف در رشد مو- این مهم می تواند زمان بر باشد.
چرخه رشد مو
تمام موهای بدن فرد در طول عمر وی از چرخه های مختلف رشدی عبور می کنند. فرآیند مذکور “چرخه رشد مو” نامیده می شود و از سه مرحله اصلی تشکیل می شود:
فاز آناژن- در طی این مرحله، ریشه موهای شما (که فولیکول مو نیز نامیده می شود) در طی چند سال شروع به رشد می کنند. فاز کاتاژن– فولیکول مو پس از پایان رشدش، شروع به ضعیف شدن می کند. فاز تلوژن– در مرحله نهایی، وقتی فولیکول مو به اندازه کافی ضعیف شد، شروع به ریزش می کند. بعد از این مرحله، چرخه، مجددا به مرحله آناژن برمی گردد.درمان های جایگزین کاشت مو
گزینه های درمانی ریزش مو می توانند از رویکردهای غیرجراحی مانند دارو تا گزینه های جراحی، هم چون، کاشت مو متغیر باشند.
درمان های غیر جراحی ریزش مو
برخی از گزینه های درمانی طبیعی برای ریزش و نازکی مو می تواند شامل موارد زیر باشد:
مکمل های معدنی چون: کلسیم، آهن، مس، کروم، ید، روی و منیزیم. ویتامین هایی مانند: ویتامین های گروه B (B6، B3، B5 و اسیدفولیک) ویتامین A ، ویتامین E ، بیوتین و کوآنزیم Q10. داروهای آیورودایی مانند باکوپا مونیِری، کنجد ( نام علمی: سساموم ایندیکوم) یا استبرق. گیاهانی که فعالیت انسدادی دی هیدروتستوسترون (DHT) دارند، مانند: پیجیوم آفریکانوم، نخلک اره ای، گزنه دو پایه یا گزنه معمولی. گیاهانی با توانایی مهارکنندگی آلفا- 5 ردوکتاز مانند: کاملیا سیننسیس یا پاناکس جینسنگ.برخی از داروهای سنتتیکی که ممکن است بتوانند الگوی ریزش مو در مردان و زنان را درمان کنند شامل موارد زیر هستند:
ماینوکسیدیل (روگین): هم زنان و هم مردان می توانند از این مهم، استفاده کنند. فیناستراید (پروپشیا) یا داروی خوراکی دوتاستراید: فقط مردان باید از این مورد استفاده کنند. داروهای ضد بارداری خوراکی یا اسپیرونولاکتون: فقط زنان باید از این مورد استفاده کنند.اگر نمی خواهید هیچ دارو یا مکملی در این زمینه مصرف کنید، می توانید از محصولات آرایشی برای پوشاندن ریزش موهایتان استفاده کنید. این محصولات می توانند شامل موارد زیر باشند:
اصلاح مو یا مدل مویی که موهایتان را پرپشت نشان دهد. محصولاتی که مناطق طاس سر را پوشش دهند، مانند پودر و یا اسپری پرپشت کننده مو، لوسیون پوشش دهنده آلوپسی و سایه موضعی. اکستنشن، آرایش مو یا کلاه گیس.لیزر درمانی
درمان با لیزر سطح پایین (LLLT) که همچنین تحت عنوان درمان با نور قرمز یا لیزر درمانی سرد نامیده می شود، شامل استفاده از شانه لیزری برای افزایش جریان خون در ناحیه طاس سر است. این افزایش جریان خون، موها را به رشد مجدد تشویق می کند. نشان داده شده است که LLLT در درمان الگوی طاسی در مردان و زنان مؤثر بوده است، با این وجود، چون این یک درمان نسبتاً جدید است، اثربخشی آن نیاز به تحقیقات پزشکی بیشتری دارد.
درمان های جراحی
کاشت مو ، یک عمل جراحی است که شامل انتقال مو از ناحیه پرپشت مو، به ناحیه ای است که موهایش را از دست داده است.
منابع یا محل های دهنده و گیرنده در کاشت مو
بخش سالم مو که تحت تأثیر ریزش مو قرار نگرفته است، محل دهنده یا منطقه امن نامیده می شود. منطقه ای که دچار ریزش مو یا طاسی شده است به محل گیرنده معروف است.
چه کسی کاشت موی شما را انجام می دهد؟
کاشت مو ، فقط باید توسط جراح آموزش دیده و متبحر در زمینه های پوستی و پیوندهای جراحی انجام شود.
ممکن است متوجه وجود کلینیک هایی باشید که در آن ها، کاشت مو توسط افرادی که جراح آموزش دیده نیستند، انجام می گیرد. از آن جایی که کارکنان چنین کلینیک هایی متخصص نیستند، معالجه در این کلینیک ها می تواند بسیار خطرناک باشد و احتمال بروز عوارض قبل و بعد درمان عمل جراحی افزایش یابد.
کاشت مو چگونه انجام می گیرد؟
معمولاً عمل جراحی کاشت مو حدود 2 تا 8 ساعت به طول می انجامد. بسته به اندازه منطقه مورد معالجه، ممکن است به بیش از یک عمل جراحی نیاز داشته باشید.
کاشت مو معمولاً با استفاده از بی حسی موضعی و آرام بخش انجام می شود. این بی حسی قبل از عمل به شما داده می شود و فقط مناطق تحت درمان بی حس می شوند. اگرچه در حین عمل هشیار می شوید، اما احساس درد نخواهید داشت.
دو روش اصلی برای انجام عمل کاشت مو وجود دارد:
کاشت مو با روش پیوند واحد فولیکولار (FUT)
پیوند واحد فولیکولار (FUT) که به آن روش استریپ نیز گفته می شود، روشی است که شامل از بین بردن نواری از پوست و موی سالم و جابجایی آن در ناحیه طاس است. این روش بیشتر برای درمان ریزش مو در پوست سر استفاده می شود.
این روش به شرح زیر انجام می شود:
برداشتن نوار: جراح شما ابتدا نوار بزرگی از پوست و موهای سالم را از پشت یا طرفین پوست سر شما بر می دارد. جداسازی نوار: پس از برداشتن نوار بزرگ مو و پوست، نوارهای کوچک تر برش داده می شوند. جداسازی گرافت: این نوارهای کوچکتر، بعداً به گروه های کوچکی به نام “واحدهای فولیکولار” یا “گرافت” تقسیم می شوند. این واحدها/ گرافت ها از پوست ساخته شده اند که هرکدام حدود 2 فولیکول، مو دارند. قرار دادن گرافت: پس از آماده شدن گرافت، جراح برش های ناچیزی در ناحیه طاس ایجاد می کند و گرافت ها را در این برش ها قرار می دهد.بعد از اینکه همه گرافت ها در محل قرار گرفتند، جراح، زخم زیرینی را که هنگام برداشتن نوار بزرگ در شروع، ایجاد شده است را پوشش می دهد. برای بسته شدن این زخم ممکن است از بخیه های حل شونده یا غیر قابل حل استفاده شود.
کاشت مو با روش استخراج واحد فولیکولار (FUE)
استخراج واحد فولیکولار (FUE) که به عنوان انتقال فولیکولار (FT) نیز نامیده می شود، روشی است که شامل برداشتن و جابجایی موهای خود فرد است. این روش نیز معمولاً روی پوست سر انجام می شود، اما می تواند در سایر قسمت های بدن نیز مورد استفاده قرار گیرد.
این روش به شرح زیر انجام می شود:
آماده سازی مو: در مرحله اول، ناحیه تحت درمان تراشیده می شود. سپس از دستگاهی به نام “پانچ” برای آماده سازی موهای برداشته شده فرد استفاده می شود. برداشتن موهای فرد: موهای فرد، یکی یکی جدا می شوند. انتخاب مو: از موهایی که برداشته شده اند، بهترین شان برای کاشت مو اننتخاب می شوند. قرار دادن موهای فرد: هنگامی که جراح موهای مورد نظر خود را انتخاب کرد، برش های ریزی در ناحیه طاس سر فرد ایجاد می کند و این موها را در برش های مذکور قرار می دهد.چه تعداد گرافت برای کاشت مو ، مورد نیاز است؟
تعداد کل گرافت های مورد نیاز برای ترمیم کامل مو بستگی به موارد زیر دارد:
بزرگی محل درمان. تعداد کل جلسات لازم برای کاشت مو.تعداد کل گرافت هایی که معمولاً برای ترمیم کامل مو مورد نیاز است می تواند از 1400 تا 6400 پیوند واحد فولیکولار باشد.
کاشت مو به روش FUT در برابر FUE: (مقایسه)
تفاوت اصلی بین FUT و FUE در نحوه برداشتن فولیکول های مو از ناحیه دهنده است. تفاوت های دیگری بین این دو روش وجود دارد، چون:
جای زخم: FUE نیازی به بخیه ندارد و جای زخم های پنهانی در محل دهنده باقی می ماند، در حالی که FUT جای زخم ریز و ظریفی در محل دهنده باقی می گذارد. کنترل نتیجه: FUE شامل برداشتن موهای خود فرد است و بنابراین به جراح اجازه می دهد تا موهایی را انتخاب کند که بهترین شانس رشد را دارند. تراشیدن: FUE به تراشیدن کل سر قبل از عمل، نیاز دارد، در حالی که در FUT فقط ناحیه نواری یا استریپ که برداشته می شود نیاز به برش دارد،جراح تان در مورد اینکه کدام روش جراحی، بهترین گزینه درمانی برای شماست، با شما صحبت خواهد کرد.
جای زخم یا اسکار نهایی در کاشت مو به چه شکل خواهد بود؟
اسکار :FUE
این متد، جای زخم های بسیار کوچک “خال خالی” در جای می گذارد. جای زخم در هر دو محل دهنده و گیرنده وجود خواهد داشت، اما این جای زخم ها پس از رشد مجدد موها به راحتی توسط موهای پیرامون پوشانده می شوند.
اسکار :FUT
در این روش، جای زخم تکی و خطی در محل دهنده پشت سر ایجاد می شود. این اسکار با گذشت زمان محو می شود اما در صورت کوتاه شدن زیاد مو، ممکن است قابل مشاهده باشد.
از کجای بدن می توان برای کاشت موها استفاده کرد؟
برای انجام کاشت مو ، مناطق مختلفی وجود دارد. این مناطق شامل:
پوست سر ابرو ریش بدنبیشتر جراحان برای انجام این روش ها از تکنیک FUE بهره می گیرند.
مشاوره در مورد کاشت مو
مشاوره در مورد کاشت مو در اولین قرار ملاقات تان با پزشک عملی می شود. این ویزیت، معمولاً بین 15 دقیقه تا یک ساعت طول می کشد. در طی این مشاوره با جراح خود آشنا می شوید و همچنین این فرصت را دارید که:
در مورد نگرانی ها و تجربه ریزش موی تان با وی صحبت کنید. در مورد اینکه چرا می خواهید تحت این جراحی قرار بگیرید با وی صحبت کنید. درک بهتری از روش به دست می آورید.هنگامی که فرصتی برای صحبت در مورد این نکات پیدا کردید، جراح شما مناطقی که نگران آن هستید (به عنوان مثال پوست سرتان) را بررسی کرده و سؤالات خاصی از قبیل:
سلامت عمومی شما در حال حاضر چگونه است؟ آیا هر گونه شرایط پزشکی دارید؟ آیا در حال حاضر دارویی مصرف می کنید؟ (این داروها شامل داروهای بدون نسخه، تجویزی و گیاهی است). آیا در گذشته تحت عمل مهمی قرار گرفته اید؟ آیا در محل طاس سر خود، جراحی دیگری داشته اید؟ آیا در حال حاضر الکل می نوشید، سیگار می کشید یا از داروهای تفریحی استفاده می کنید؟ آیا حساسیت دارید؟ را از شما می پرسد.شما باید به سؤالاتی که جراح تان می پرسد، صادقانه پاسخ دهید، زیرا این سوالات- در صورت تصمیم به عمل جراحی- امنیت شما را تضمین می کنند. در طول مشاوره، راحت و صادق بودن با جراح، به او کمک خواهد کرد که مناسب ترین گزینه درمانی را برای شما پیشنهاد دهد.
در طول مشاوره کاشت مو چه سؤالاتی را باید از جراح خود پرسید؟
مشاوره، بهترین زمان برای شماست تا هر گونه سؤالی را که ممکن است در مورد جراحی داشته باشید از جراح خود بپرسید. بهتر است که قبل از ملاقات با جراح، در مورد سوالاتی که قرار است از وی داشته باشید بیندیشید. حتما این سؤالات را بنویسید و آن ها را با خود همراه کنید، تا موضوعاتی را که برایتان در اولویت قرار دارند را فراموش نکنید!
در زیر نمونه سؤالاتی که می توانید از جراح خود بپرسید آورده شده است:
آیا عمل جراحی کاشت مو ، بهترین گزینه درمانی برای من است؟ آیا بعد از آن احساس درد خواهم داشت؟ آیا جراحی، همیشه موفقیت آمیز است؟ محل قرارگیری جای زخم های من کجاست؟ تا شروع رشد موهای جدیدم چه مدت طول خواهد کشید؟ آیا در آینده دوباره موهایم را از دست خواهم داد؟ آیا آنچه من می خواهم، واقع گرایانه است؟نحوه آمادگی برای کاشت مو
آماده شدن برای جراحی نه تنها می تواند خطر بروز عوارض را کاهش دهد بلکه در طول بهبودی، کمک تان می کند.
قبل از عمل جراحی، جراح، دستورالعمل های خاصی را در مورد چگونگی آماده شدن بهتر برای کاشت مو ، برایتان ارائه می دهد. ضروری است که از این دستورالعمل ها پیروی کنید تا از ایمنی و درمان تان اطمینان حاصل کنید.
با پزشک عمومی خود صحبت کنید
از آنجا که ریزش مو ممکن است به دلیل شرایط پزشکی متعددی ایجاد شود، مهم است که قبل از مراجعه به پزشک متخصص با پزشک معالج تان صحبت کنید. پزشک معالج، شما را معاینه می کند و آزمایش های لازم برای کسب اطمینان از عدم درمان ریزش موی فرد با دارو، به انجام می رساند.
طول مو
جراح به شما می گوید که چگونه باید موهای خود را قبل از درمان آماده کنید.
او ممکن است از شما بخواهد که برای مدت معینی قبل از درمان، موهایتان را کوتاه نکنید، تا برای انجام پیوند، موهای کافی داشته باشید. وی همچنین ممکن است از شما بخواهد تا منطقه درمانی خود را ماساژ دهید تا به نرم شدن پوست آن ناحیه کمک کنید.
نکاتی برای آمادگی عمومی
برخی از نکات کلی که ممکن است برای آمادگی تان برای عمل مفید باشند عبارت اند از:
کارهای خانه
ما می پذیریم که انجام کارهای خانه حتی گاهی در یک روز عادی نیز ممکن است دشوار باشد! بنابراین ممکن است بخواهید قبل از عمل جراحی برخی از کارهای بزرگ را از سر راه خود بردارید. به عنوان مثال، شما ممکن است لباس هایتان را بشویید، سطل زباله را بیرون ببرید و یک روز قبل از عمل جراحی خود یک خرید مفصلی انجام دهید. امیدوارم استرس های شما در چند روز اول بهبودی تان برطرف شوند.
لباس
چند روز اول بعد از عمل، باید سعی کنید لباس هایی بپوشید که از جلو یا عقب دکمه داشته باشند، نه لباس هایی که باید از سرتان بپوشید. این کار به پیشگیری از تحریک و آسیب رسیدن به منطقه درمانی، کمک می کند.
جراح همچنین ممکن است از شما بخواهد که بعد از عمل جراحی، هدبند بپوشید. اگر معمولاً نیاز به پوشیدن عینک داشته باشید، شاید خرید لنزهای تماسی ایده خوبی باشد که می توانید تا زمانی که مجاز به درآوردن این پیشانی بند باشید، از آن ها استفاده کنید.
کودکان و حیوانات خانگی
شما باید سعی کنید که طی دو روز اول بهبودی خود، از کودک یا حیوان خانگی خود مراقبت نکنید. بنابراین از دوستان یا خانواده خود بخواهید که در این مدت از فرزندان یا حیوانات خانگی تان مراقبت کنند.
رانندگی
به دلایل ایمنی، شما نمی توانید بعد از عمل جراحی، رانندگی کنید. بنابراین مهم است که یکی از اعضای خانواده یا یکی از دوستانتان شما را از کلینیک یا بیمارستان تا خانه همراهی کنند.
جراح شما ممکن است توصیه کند که بعد از عمل، غذاهای سالم کم سدیم از جمله میوه و سبزیجات تازه بخورید. شما باید سعی کنید که از آب و نوشیدنی های بدون کافئین مصرف کنید و در زمان بهبودی خود از مصرف مقادیر زیاد نمک و شکر نیز خودداری کنید.
استعمال دخانیات، الکل، دارو و رژیم غذایی
ضروری است تا از تمام پرهیزهای ارائه شده توسط جراح، پیروی کنید:
سیگار کشیدن نوشیدن الکل مصرف داروها، ویتامین ها و مکمل ها استفاده از داروهای تفریحیاستعمال سیگار، جریان خون ناحیه درمانی شما را کاهش می دهد و باعث می شود که مدت زمان بهبودی تان طولانی تر شود و بنابراین خطر ابتلا به عفونت را افزایش می دهد. قطع مصرف سیگار و محصولات نیکوتین دار می تواند به کاهش این خطر کمک کند. اکثر جراحان توصیه می کنند که حداقل 6 هفته، یعنی 3 ماه قبل و 3 ماه بعد از جراحی، سیگار نکشید و از ویپ (سیگار الکترونیکی) و از محصولات نیکوتین دار نیز استفاده نکنید.
شما همچنین باید سعی کنید که در طول روند بهبودی خود، رژیم غذایی سالمی داشته باشید تا به روند بهبودتان کمک کند.
بعد از جراحی کاشت مو چه احساسی خواهم داشت؟
ممکن است تا چند روز اول بعد از عمل در مناطق تحت معالجه خود، احساس سستی، درد و تورم داشته باشید. احساس درد پس از انجام عمل امری بسیار رایج است، اما جراح برای راحتی شما، مسکن هایی تجویز می کند.
همچنین جراح، بانداژی در اطراف منطقه مورد معالجه تان قرار می دهد و دستورالعمل خاصی را در مورد مدت زمان استفاده از آن به شما ارائه می دهد. این بانداژ، تورم و کبودی را کاهش می دهد و همچنین به حفظ موهای پیوند شده در محل خود کمک می کند تا جابجا نشوند.
اگر جراح برای معالجه تان از بی حسی موضعی استفاده کند، ممکن است تا چند ساعت بعد از عمل احساس بی حسی در ناحیه درمانی تان داشته باشید. این احساس موقتی است و طی چند ساعت برطرف می شود.
چه موقع می توان ترخیص شد؟
بیشتر بیماران در همان روزی که عمل جراحی خود را انجام داده اند قادر به بازگشت به خانه خود هستند و ترخیص می شوند.
اگر جراح شما از داروی آرام بخش یا بی هوشی عمومی استفاده کند، ممکن است هنگام بیدار شدن احساس گیجی و از خود بیخود شدن داشته باشید. تأثیر این داروها تا 24 ساعت طول می کشد. این بدان معنی است که رانندگی برای شما امن نخواهد بود و باید از یکی از اعضای خانواده یا دوستان خود بخواهید تا شما را به خانه برسانند.
مراقبت های بعد از عمل کاشت مو
روش های جراحی مختلفی وجود دارد که جراحان می توانند از آن ها برای انجام عمل کاشت مو استفاده کنند. بنابراین روند بهبودی بسته به نوع روش مورد استفاده توسط جراح، متفاوت است. در هر صورت، بسیار مهم است که از دستورالعمل های خاصی که جراح در طی دوره بهبودی ارائه می دهد، پیروی کنید. این کار نه تنها خیال شما را از بهبودی کامل راحت می کند بلکه در دستیابی به نتایج بهتر نیز کمک تان خواهد کرد. روند بهبودی از بیماری به بیمار دیگر متفاوت است.
فعالیت های روزمره بعد از کاشت مو
اکثر بیماران پس از کاشت موی خود، خیلی زود قادر به بازگشت به کارشان هستند. معمولاً جراحان توصیه می کنند که بعد حدود 3 تا 7 روز بعد از عمل، کارهای فرد از سر گرفته شود. با این حال، این مسئله بستگی به موارد زیر دارد:
جراح از کدام روش جراحی استفاده کرده باشد. دستورالعمل های خاص جراح. نوع شغل فرد.اگر کارتان فیزیکی و دشوار باشد- نه یک کار اداری- ممکن است به مرخصی بیشتری نیاز داشته باشید.
ورزش کردن بعد از کاشت مو
پزشک ممکن است توصیه کند که قبل از بازگشت به ورزش، آن را آسان بگیرید. آن ها ممکن است توصیه کنند که از 3 تا 4 هفته بعد از عمل، از موارد زیر خودداری کنید:
فعالیت شدید بلند کردن اشیای سنگین ورزش های تماسی شنا کردنهمچنین جراح شما ممکن است توصیه کند که حدود 10 روز بعد عمل از فعالیت جنسی خودداری کنید.
شما باید از جراح خود در مورد بازه های زمانی مشخص بازگشت به ورزش، تمرین و رابطه جنسی سوال کنید.
شستشوی موها پس از کاشت مو
اکثر جراحان توصیه می کنند که قبل از بازگشت به روال طبیعی شستشوی موهایتان، حدود 2 هفته صبر کنید.
بعد از درمان باید در مورد دست ور کردن موهایتان خیلی مراقب باشید. همانطور که قبلاً ذکر شد، موهای تازه پیوند شده هنوز در جای خود ثابت نشده اند. بنابراین قبل از اینکه بتوانید بانداژ خود را بردارید و موهای خود را مجددا بشویید ممکن است لازم باشد تا چند روز صبر کنید. در ابتدا ممکن است از شما خواسته شود که موهایتان را به آرامی بشویید. به مرور زمان که پیوندهایتان کمی مطمئن تر شدند، می توانید روال عادی مراقبت از موهای خود را از سرگیرید.
جراح همچنین ممکن است اسپری یا لوسیونی در اختیارتان قرار دهد تا بعد از عمل به منطقه درمانی خود استعمال کنید.
قرار ملاقات های بعد از عمل کاشت مو
بعد از عمل باید چند بار جراح تان را ملاقات کنید.
اولین قرار ملاقات پیگیری، با پرستار یا جراح، معمولاً بعد 1 تا 2 هفته- بعد از عمل- انجام می شود. در طی این قرار ملاقات، پرستار یا جراح روند بهبودی تان را بررسی می کند و هر نوع بخیه غیر قابل حل و بانداژتان را بر می دارد.
جراح، برای کنترل روند بهبودی تان احتمالاً قرارهای بیشتری را در طی چند هفته آینده تعیین می کند.
نتایج کاشت مو
مهم است بدانید که قبل از مشاهده نتایج نهایی کاشت مو ، مدت زمان زیادی لازم است، بنابراین لازم است صبور باشید. چگونگی نتایج به طرز چشمگیری از بیماری به بیمار دیگر متفاوت است.
چند هفته بعد از عمل، ممکن است متوجه ریزش موهای “جدیدتان” شوید. این مسئله می تواند برایتان نگران کننده باشد زیرا ممکن است باعث شود فکر کنید که عمل کاشت موی تان مؤثر نبوده است. سعی کنید نگران نباشید، زیرا این طبیعی است و تقریباً همیشه، موقتی است! بعد از حدود 3 تا 6 ماه متوجه شروع رشد موهای جدیدتان در محل خود خواهید شد.
مشاهده نتیجه نهایی رشد موهای جدیدتان معمولاً بین 12 تا 18 ماه زمان می برد، چرا که رشد موها زمان زیادی می طلبد.
هزینه کاشت مو چقدر است؟
متوسط هزینه کاشت مو در همه جای انگلیس می تواند چیزی بین 1000 تا 30 هزار پوند باشد. با این حال، قیمت پیشنهادی بستگی به موارد زیر دارد:
جراح منتخب. شهری که در آن، فرد تحت عمل جراحی قرار می گیرد. بیمارستان یا کلینیک مورد معالجه. روش خاص کاشت موها. شدت ریزش موها.هزینه هر گرافت یا کاشت مو چقدر است؟
هزینه کاشت مو ممکن است براساس تعداد “گرافت های” مورد نیاز برای پیوند محاسبه شود. هر گرافت، ناحیه ای از موهاست که شامل حدود 1 تا 4 فولیکول مو است. تعداد گرافت مورد نیاز برای هر بیمار متفاوت با دیگری است (ممکن است برخی از بیماران به تعداد بیشتری نیاز داشته باشند و بعضی از بیماران به تعداد کمتر).
سوالات متداول در مورد کاشت مو
آیا بیمه هزینه جراحی کاشت مو را پرداخت می کند؟
خیر، عمل جراحی کاشت مو معمولاً تحت پوشش بیمه قرار نمی گیرد زیرا آن ها به طور معمول هزینه های درمانی را نمی پردازند.
آیا برای جراحی کاشت مو نیازی به مراجعه به پزشک عمومی است؟
اکثر جراحان زیبایی، از اینکه بدون مراجعه به پزشک معالج، ابتدا با آن ها مشاوره ای داشته باشید، خوشحال می شوند. اگر قصد کاشت مو داشته باشید، جراح ممکن است از شما اجازه تماس با پزشک عمومی تان را بگیرد تا بتواند به سابقه پزشکی شما دسترسی داشته باشد.
آیا کاشت مو ، عوارض جانبی در پی دارد؟
معمولاً چند روز بعد از عمل، کمی احساس سفتی، درد و تورم در ناحیه درمانی خود تجربه می کنید. همچنین ممکن است در ناحیه ای که مو پیوند زده شده است، خراش و حداقل یک جای زخم داشته باشید. جای زخم معمولاً قابل توجه نیست زیرا با رشد موهای جدید پوشانده می شود و فقط در صورت کوتاه بودن موهای تان قابل مشاهده خواهد بود.
خطرات جدی تر در مورد کاشت مو شامل: خطرات بی حسی، عفونت، خونریزی و آسیب عصبی می باشد. البته وقوع این عوارض بسیار نادر است.
آیا روش های درمانی جایگزینی برای کاشت مو وجود دارد؟
بله بسیاری از افراد مایل به جراحی تهاجمی نیستند و برخی از افراد نیز مناسب کاشت مو نیستند. گزینه های دیگری برای درمان ریزش مو و آلوپسی در این افراد وجود دارد، از جمله:
محصولات استتاری مو شامپو، نرم کننده و روغن برای درمان ریزش مو اسپری ریزش مو کلاه گیس و اکستنشن خال کوبی میکروپیگمنتیشن ویتامین ها و مکمل های ریزش مو داروهای ضد ریزش مواگر می خواهید از داروهای مذکور استفاده کنید با پزشک عمومی یا متخصص ریزش موی تان صحبت کنید. آن ها می توانند به شما توصیه کنند که کدام محصول بی خطر است و چگونه می توانید به آن ها دسترسی داشته باشید.
چگونه می توان از ریزش مو جلوگیری کرد؟
نازکی و ریزش مو می تواند ناشی از عوامل متعددی باشد. ایم مهم، اگر به دلیل شرایط برگشت پذیری چون استرس یا دارو باشد، در صورت تعویض دارو یا کمک به بهبود شرایط استرس زا ممکن است ریزش مو کاهش یابد یا متوقف شود. اگر ریزش مو به دلیل آلوپسی آره آتا یا آلوپسی آندروژنتیک باشد، بهتر است بدانید که درمانی برای این شرایط وجود ندارد.
با این وجود، برخی از داروهایی در دسترس هستند که ممکن است بتوانند روند پیشروی ریزش مو را کند کنند و تا حدی بخشی از موهای از دست رفته را ترمیم کنند. نمونه ای از این داروها تحت عنوان محلول ماینوکسیدیل (روگین) نامیده می شوند. این دارو در حال حاضر در NHS در دسترس نیست. اگر در نظر دارید که آن را مصرف کنید، باید از دکتر داروشناس یا یک متخصص مو مشاوره بخواهید تا با خیال راحت از آن استفاده کنید.
توجه به این نکته ضروری است که برای نتیجه گیری از این دارو، حداقل 6 ماه باید آن را مصرف کنید و در صورت قطع مصرف آن، اثری نخواهد داشت.
آیا کاشت مو دائمی است؟
در صورتی که موی دهنده ای که برای پیوند استفاده می شود از “منطقه امنی” گرفته شود، کاشت مو به عنوان یک راه حل دائمی برای ریزش مو در نظر گرفته می شود.
منطقه امن، منطقه ای از موهای سالم است که در حال حاضر تحت تاثیر ریزش مو قرار نگرفته اند و تصور نمی شود که در آینده نیز تحت تأثیر ریزش مو قرار بگیرند. بنابراین اگر فولیکول های مو از ناحیه دهنده امنی گرفته شده و در ناحیه گیرنده بی مو جایگزین شوند بطور دائم در آن جا باقی می مانند.
آیا کاشت مو موثر است؟
این عمل در صورت انجام صحیح در بیماران واجد شرایط، موثر است. این بدان معنا نیست که کاشت مو برای هر کسی که موهای خود را از دست داده است موثر خواهد بود. به عنوان مثال، این عمل در افراد زیر بی فایده است:
هر کسی که مبتلا به آلوپسی آره اتا باشد (ریزش تکه ای موها). افرادی که موهای باقیمانده کافی نداشته باشند که بتوانند از آن برای پیوند استفاده کنند. هر کسی که به دلیل شرایط پزشکی یا داروهای شیمی درمانی موهای خود را از دست داده باشد.یادآوری این نکته ضروری است که برای مشاهده نتایج نهایی کاشت مو زمان زیادی لازم است.
اگر در مورد صلاحیت خود مطمئن نیستید، باید با پزشک معالج خود صحبت کنید تا ببینید که آیا کاندیدای مناسبی برای جراحی کاشت مو هستید یا خیر.
آیا کاشت مو روش مطمئنی است؟
در صورتی که این متد توسط جراح پلاستیک بسیار ماهر و باتجربه ای انجام گیرد به طور معمول، روش مطمئنی است. توصیه ما بر این است که در مورد جراحی که قرار است عمل جراحی شما را انجام دهد تحقیق کنید تا مطمئن شوید که از صلاحیت و تجربه لازم برخوردار است یا خیر. شما همچنین باید بیمارستان یا کلینیک مورد نظر خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که مطابق با استانداردهای ایمنی تعیین شده توسطCQC یا مرکز صدور گواهینامه کیفیت عمل می کنند یا خیر.
توجه به این نکته ضروری است که کاشت مو نیز، مانند هر عمل جراحی دیگری، با خطراتی همراه است. این بدان معنی است که حتی متخصص ترین و متبحرترین جراح نیز نمی تواند تضمین کند که هیچ مشکلی برایتان پیش نخواهد آمد. به همین دلیل قبل از تصمیم گیری برای پیشبرد جراحی، مطالعه تمامی خطرات و عوارض جانبی آن، بسیار مهم است.
آیا تصمیم به انجام کاشت مو در خارج از کشور، گزینه امنی است؟
بسیاری از افراد برای دریافت خدمات کاشت مو در خارج از کشور به مکان هایی مانند ترکیه، هند، آمریکا و کانادا سفر می کنند.
اگرچه کاشت مو در این کشورها ممکن است ارزان تر باشد، اما بسیاری از جراحان به دلایل مختلفی چون حفظ ایمنی فرد این کار را توصیه نمی کنند. مواردی که عدم توجه به آن ها ممکن است امنیت تان را مختل کند شامل موارد زیر است:
صلاحیت و تجربه جراح انتخابی شما. امکان ملاقات با جراح، قبل از معالجه. احتمال وجود موانع زبانی که ممکن است از برقراری ارتباط روشن با جراح شما جلوگیری کند. خطرات مرتبط با پرواز و مسافرت اندکی قبل یا بعد از عمل جراحی شما. دسترسی آسان و ایمن به مراقبت های پس از عمل. در صورتی که همه چیز به درستی پیش نرود، به نوع خاصی از بیمه خدمات درمانی برای تأمین هزینه های پزشکی احتیاج خواهید داشت.اگر با وجود نکات فوق، هنوز هم تصمیم به جراحی کاشت مو در خارج از کشور داشته باشید، حتماً آمادگی و برنامه ریزی خوبی در این مورد داشته باشید تا خطرات مربوطه را به حداقل برسانید.
آیا قومیت تاثیری در کاشت مو خواهد داشت؟
از آنجایی که افراد با قومیت های مختلف، موهای مختلفی دارند، رویکردی که یک جراح هنگام انجام عمل کاشت مو اتخاذ می کند قطعاً با دیگری متفاوت خواهد بود.
جراح باید انواع مختلفی از خط موهای زنان و مردان آفریقایی، آسیایی، اسپانیایی و قفقازی را در نظر بگیرد. به عنوان مثال، مردان آفریقایی تمایل دارند موهای چسبان و مجعدی با خط موهای تیز و مشخصی داشته باشند. در مقابل، مردان آسیایی تمایل دارند موهای صاف و ضخیمی داشته باشند و خط موی شان کمتر مشخص باشد.
برقراری ارتباط صادقانه و روشن با جراح- در مورد نتایج مد نظرتان- به آن ها کمک می کند تا جراحی مناسب شما را به انجام برساند.