
همانطور که می دانید در گذشته ظروف مسی اصلی ترین ظروف به کار گرفته شده برای پخت و پز بوده است. اما با روی کار آمدن ظروف با جنس ها و مارک های مختلف، کمتر کسی از انواع قابلمه های مسی استفاده می کرد. البته پس از گذشت مدتی، زمانی که افراد به خاصیت این ظروف برای لذیذتر شدن غذاها و همچنین تاثیر مثبت و مفید فلز مس موجود در این ظروف پی بردند، به استفاده از این ظروف رغبت بیشتری پیدا کرده اند. چنانچه شما نیز جزو این افراد هستید و به سراغ گنجه های قدیمی منزل مادر و یا مادربزرگ خود رفته اید، تا این ظرف ها را بیرون بیاورید و برای استفاده مجدد از آن ها به دنبال روش های برای تمیز کردن ظروف مسی و صیقل دادن آن ها هستید، پیشنهاد می کنیم تا پایان با این نوشتار از آرگا همراه شوید.
تمیز کردن ظروف مسی و صیقل دادن این ظروف با چند ترفند ساده خانگی
بهره مندی از فواید و خاصیت ظروف مسی زمانی میسر خواهد بود که این ظروف کاملا تمیز باشند و هیچ گونه آلودگی بر روی آن ها وجود نداشته باشد، زیرا در غیر این صورت نه تنها استفاده از این ظروف مفید نخواهد بود، بلکه ممکن است در هر بار استفاده از ظروف مسی و پخت و پز با آن(به واسطه حرارت دیدن) مواد مسمومیت زا و یا سموم خطرناکی وارد غذای شما شوند، که برای جلوگیری از این اتفاق با چند روش خانگی زیر می توانید ضمن تمیز کردن ظروف مسی، از مزیت های استفاده از آن نیز برخودار شوید.
محلول سرکه و نمک
روش اول : مقداری نمک و سرکه را با هم مخلوط نمایید و بر روی ظروف مسی بریزید، سپس مدتی کوتاه صبر کنید و پیش از این که محلول بر روی ظروف خشک شود، با کمک یک دستمال نسبتا ضخیم سطح ظروف را بسابید، تا چربی ها، لکه ها و آلودگی های از روی آن ها زدوده گردد. بعد ظرف های پاک شده را خوب بشویید و کاملا آبکشی نمایید، آنگاه به وسیله یک پارچه نرم و تمیز، سطح ظروف را برق بیندازید.
روش دوم : مخلوط یک فنجان سرکه و یک قاشق غذاخوری نمک را درون یک قابلمه بزرگ تر بریزید و ظرف مسی مورد نظر جهت تمیز شدن را در داخل قابلمه حاوی محلول سرکه و نمک بگذارید، بعد سطح آن را با آب پر نمایید، سپس قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا محلول سرکه، آب و نمک به جوش آید، زمانی که تمامی آلودگی ها و لکه های روی سطح ظرف مسی از بین رفت، شعله زیر قابلمه را خاموش کنید و پس از سرد شدن کامل محلول، ظرف مسی را از درون قابلمه خارج کنید و آن را با مایع ظرف شویی خوب شستشو دهید، بعد آبکشی و خشک نمایید.
روش سوم : سرکه(یک فنجان) و نمک(یک قاشق غذاخوری) را با هم مخلوط نمایید، مقدار کمی آرد را نیز به تدریج به محلول سرکه و نمک بیافزاید و هم بزنید، خمیر حاصل را بر روی سیاهی ها و تیرگی های سطح ظرف مسی بمالید، سپس یک ربع به آن زمان دهید، تا به همان حالت باقی بماند، سپس با آب گرم آن را شستشو و آبکشی کنید.
مخلوط لیمو و نمک
روش اول : برای تمیز کردن ظروف مسی می توانید یک عدد لیمو را از وسط برش دهید و مقداری نمک بر روی سطح برش خورده لیمو بریزید و آن را بر روی ظرف مسی بکشید و کاملا سطح آن را بسابید، تا سیاهی ها و آلودگی ها از بین بروند، سپس پیش از شستن ظرف و آبکشی آن، با یک دستمال سطح ظرف را پاک کنید.
روش دوم : در این روش باید ابتدا خمیر نمک را تهیه نمایید که برای تهیه این خمیر باید آب یک عدد لیمو را با مقدار کافی نمک مخلوط نمایید، بعد به وسیله یک پارچه سطح ظرف مسی را کاملا به خمیر حاصل آغشته نمایید و سطح آن را خوب بسابید. سپس ظرف را با آب گرم شستشو دهید و آبکشی کنید، بعد با کمک دستمال پولیش، ظرف را خشک کنید تا براق شود.
سس قرمز
یکی دیگر از روش های خانگی برای تمیز کردن ظروف مسی و براق کردن آن ها استفاده از سس قرمز می باشد، که در این روش باید سطح ظروف مسی را به لایه ای از سس قرمز آغشته نمایید، سپس مدتی صبر کنید و بعد با کمک یک دستمال نرم، سس را از روی ظرف پاک نمایید و در اخر آن را بشویید و آب کشی کنید.
همانطور که در این مطلب با روش های از تمیز کردن ظروف مسی و نحوه صیقل دادن و براق کردن این ظروف آشنا شدید، برای مشاهده مطالب مفید و نکات مهم در زمینه خانه داری می توانید بر روی این بخش کلیک نمایید.
منبع : آرگا