برای تقویت موی کودک از این راهکارهای طبیعی استفاده کنید
وقتی نوزادان متولد می شوند موهای نرم و کم پشتی دارند که به مروز زمان بیشتر می شوند. ما در این مقاله سعی داریم راهکارهایی را برای تقویت موی کودک معرفی کنیم که بسیار موثر می باشد. با ادامه مطلب همراه ما باشید. چطور موی کودکان رشد بهتری خواهد داشت؟ نوزادان پس از تولد، دارای مویی هستند که داخل رحم رشد کرده و به آن موی داخل رحمی یا لانوگو می گویند....

وقتی نوزادان متولد می شوند موهای نرم و کم پشتی دارند که به مروز زمان بیشتر می شوند. ما در این مقاله سعی داریم راهکارهایی را برای تقویت موی کودک معرفی کنیم که بسیار موثر می باشد. با ادامه مطلب همراه ما باشید.

چطور موی کودکان رشد بهتری خواهد داشت؟

نوزادان پس از تولد، دارای مویی هستند که داخل رحم رشد کرده و به آن موی داخل رحمی یا لانوگو می گویند. بعد از تولد و بعد از گذشت ۴ ماه موی داخل رحمی که مویی بسیار نازک و ظریف است می ریزد و به جای آن مویی کرک مانند به نام ولوس رشد می کند. بنابراین کودک ممکن است تا چندین ماه حتی طاس به نظر برسد. به دلیل اینکه موهای نوزاد هنوز به طور محکم در داخل پوست جا نگرفته است، با کمی اصطکاک و سائیده شدن موهای پشت سرش با بلش دچار ریزش می شود و در نتیجه محل های بی مو و سفید در پشت سرش دیده می شود. به تدریج و به مرور زمان موی ولوس در قسمت سر جای خود را به موهای ضخیم تر به نام ترمینال می دهد. اما در قسمت های دیگر بدن ولوس باقی خواهد ماند.

بیشتر نوزادان بر روی پیشانی، شانه ها و کمر خود یک لایه موی نازک و تیره رنگ دارند که به این مو کرک گفته می شود و مانند بسیاری از جنبه های دیگر در نوزادان کاملا عادی است. کرک بیشتر در نوزادان نارس، نوزادان مادرانی که مبتلا به دیابت هستند شایع است. وجود این کرک ها اصلا نگران کننده نیست و پس از چند هفته می ریزد.

بعضی از والدین موهای کودک خود را با تیغ می زنند تا پر پشت شود اما این موضوع از نظر علمی ثابت نشده است و این کار بسیار خطرناک می باشد. حجم موها به ژنتیک هر فرد بستگی دارد و موها با گذشت زمان و افزایش سن بلندتر می شود. با کوتاه کردن موها فقط می توان از خراب شدن و دو شاخه شدن موها پیشگیری کرد. وقتی از سمت ریشه به سمت نوک مو می رویم، مو نازک تر می شود، در نتیجه وقتی شما موها را با تیغ می زنید قسمت نازک مو می افتد ولی سطح مقطع آن که ضخامت بیشتری دارد باقی می ماند، در نتیجه به این فکر می کنید که با تیغ زدن مو ضخیم تر شده است. در حالی که وقتی موها رشد می کند و به سمت بالا می رود دوباره نازک می شود. در حقیقت همه ما با یک تعداد پیاز موی مشخص به دنیا می آییم که نمی توان این تعداد را بیشتر کرد.

بهترین سن برای نخستین اصلاح و تقویت موی کودک در ۱۸ ماهگی می باشد و و اگر کودک شما موهای کم پشت و کوتاهی دارد ۲ سالگی است. از اولین اصلاح به بعد هر ۲ یا ۳ ماه، ۱ تا ۲ سانتی متر از موهای کودک خود را کوتاه کنید.

به یاد داشته باشید هیچگاه موهای کودک خود را محکم شانه نزنید چون حجم موهایش را کم می کند. از آن جا که کودکان فاقد هورمون جنسی می باشند میزان چربی موی آن ها بسیار کم است. به همین دلیل به آسانی آسیب می بینند و شکننده می شوند. بنابراین به شما توصیه می کنیم موی کودک خود را سشوار نکشید و سعی کنید در حد متعادل موهای کودکتان را شانه کنید و برای خشک کردن موهایش کمتر از سشوار استفاده کنید.

تقویت موی کودک با تغذیه مناسب

تغذیه مناسب در دوران جنینی و بعد از آن اهمیت زیادی در رشد و شکل گیری جنس موها دارد. و مادران باردار ،برنامه غذایی مناسب که سرشار از امگا ۳ و کلسیم و پروتئین است را جدی بگیرند. بهترین مواد غذایی مناسب برای تقویت موی کودک عبارتند از:

تخم مرغ:

یکی از بهترین مواد برای تقویت موی کودک استفاده از تخم مرغ می باشد. تخم مرغ سرشار از کلسیم و امگا ۳ می باشد که نه تنها به رشد موی کودک شما کمک می کند بلکه سیستم ایمنی بدن کودک را تقویت می کند.

تقویت موی کودک با مصرف لبنیات:

شیر و ماست به علت داشتن کلسیم فراوان، ماده معدنی مهمی برای رشد و تقویت موی کودک محسوب می شود و باید حتما در برنامه غذایی کودک گنجانده شود.هم چنین باعث تقویت سیستم گوارش و استخوان ها می شود. آب نه تنها به بدن و مو آبرسانی می کند بلکه مانع یبوست می شود.

موز:

موز سرشار از ویتامین B می باشد که باعث تقویت ریشه مو می شود. در تنظیم عملکرد سیستم گوارش نقش زیادی دارد.

پر پشت شدن موی کودکان با مصرف مرکبات:

مرکبات، میوه های غنی از اسیدفولیک هستند که به حفظ سلامت مو کمک می کند. اسید فولیک مو را از ریشه تقویت می کند و مانع از ریزش مو می شود.

توت فرنگی:

توت فرنگی منبع غنی از کلسیم و آنتی اکسیدان است که در تقویت موی کودک نقش مهمی دارد و به رشد موی کودکتان کمک زیادی می کند.

غلات سبوس دار:

غلات سبوس دار به آسانی هضم می شوند، مغذی و سرشار از ویتامین است و رشد مو را افزایش می دهد. برنج حاوی ویتامین B می باشد که تولید کراتین را افزایش می دهد، کراتین نوعی پروتئین است که به تقویت پیاز مو کمک می کند.

تقویت موی کودک با مصرف نخودسبز:

نخود سبز سرشار از اسید فولیک است که رشد مو را در کودکان افزایش می دهد.

ماهی سالمون:

حاوی اسید چرب امگا ۳ و ۶ است که باعث تقویت موی کودک می شود و رشد مو را افزایش می دهد.

درمان با طب سنتی در دوران بارداری:

توصیه های طب سنتی برای همه ثابت شده است و افراد زیادی تمایل به درمان از طریق طب سنتی دارند. در طب سنتی، کیفیت و کمیت موی نوزاد مرتبط با مزاج او می باشد.

تمام غذاهایی که مادر در دوران بارداری استفاده می کند، باعث تغییر مزاج در جنین می شود. نوزادانی که با مزاج سرد متولد می شوند، موهای روشن و کم پشت و نوزادانی که مزاج گرمی دارند، دارای موهای مشکی و پر پشت و لخت و نوزادانی که مزاج خشک دارند موهای کم پشت و مجعدی دارند. مادرانی که در دوران بارداری غذاهای گرم و تر زیادی مصرف می کنند، نوزادان مو مشکی و موهای پر و لختی دارند. اما اگر غذاهای ترش میل کنند، نوزادشان موهای کم پشت و مجعدی خواهد داشت زیرا مزاج تابعی از ژنتیک و تغذیه است و وقتی در دوران جنینی ایجاد شد، دیگر تغییر پذیر نیست. در دوران کودکی و بزرگسالی نیز می توان تا حدی مزاج را اصلاح کرد اما دوران جنینی اهمیت بسیار زیادی در شکل گیری مزاج دارد و بعد از آن به تدریج نقش تغذیه کمرنگ می شود. مادرانی که می خواهند فرزندشان در آینده موهای پرپشت و ضخیمی داشته باشد، باید غذاهای گرم و تر مانند مویز، سیب، کندر مصرف کنند.

منبع : آرگا