


سالم نگه داشتن مربا با این چند روش
خیلی از خانم ها بـه جای خریدن مرباهای آماده از مغازه ها و سوپر مارکتها، خودشان در خانه با استفاده از انواع میوه های فصل مبادرت بـه تهیه مربا کنند.
بـه همین علت هم آن ها با گذاشتن وقت و زحمت و سعی زیاد بـه پختن مرباهای گوناگونی مانند آلبالو، گیلاس، زردآلو، توت فرنگی، شاه توت، انجیر، سیب، بـه، هویج، کیوی و… میپردازند. تهیه مربا در خانه نه فقط بـه دلیل استفاده نکردن از مواد افزودنی سالمتر اسـت بلکه از نظر اقتصادی نیز با صرفه تر میباشد.
شیشه های استریلیزه
از ظرف های خود باید کاملا مطمئن باشید کـه تمیز باشند. برای انجام اینکار، ظرف های شیشه ای را در آب جوش حداقل 10 دقیقه قرار دهید. سپس ظرف ها را در آب سرد بگذارید تا خنک شوند. آنگاه میتوانید شیشه ها رابا یک چنگال یا یک وسیله ای بردارید «همین طور برای جلوگیری از آلودگی دوباره استریل میشوند».
بطری های شیشه ای را بر روی یک حوله تمیز بگذارید بـه همین ترتیب برای درب ها هم همین کار را انجام دهید، چون آن ها زود تیره میشوند.
به قوام شربت مربا توجه کنید
قوام شربت مربا خیلی اهمیت دارد و برای آنکه متوجه شویم شربت قوام آمده قدری از شربت رابا قاشق بر میداریم و می گذاریم تا سرد شود، چنانچه شربت حالت کشدار مثل عسل بودو بـه سختی از قاشق ریخته شد قوام ان خوب اسـت.
کپک زدن مربا
از میوه سالم برای درست کردن مربا استفاده کنید ؛ میوه کپک زده یا له شده یا شل و پوسیده سبب خراب شدن مربا میشود.
دلیل اصلی کپک زدن مربا ؛ وجود آب اضافی در ان و رقیق بودن مربا اسـت. چنانچه مربا کپک زد از ان استفاده نکنید.
نگذارید مربا شکرک بزند
علت این کـه مربا شکرک زده جوشیدن بسیار اسـت کـه برای برطرف کردن ان باید قدری آب جوش داخلش بریزید و مربا را دو سه جوش دهید تا یکدست و شکرک برطرف شود.
مربای گرم را در شیشه نریزید
بهترین شیوه این اسـت کـه مربای پخته شده را، یک شب نگه داریم و سپس ان را در شیشه های تمیز بریزیم، چون بعد از یک شب مشخص میشود کـه شربت ان رقیق اسـت یا غلیظ. توجه کنید کـه مربا را پس از آماده شدن و سرد شدن، باید داخل شیشه ی در بسته ودر جای خنک نگهداری کرد.
ظروف مناسب نگهداری از مربا کدامند؟
نکته مهم دیگر اینکه ظرف مناسب برای نگه داری مربا باید از جنس شیشه ای یا پیرکس باشد. عده ای از خانم ها مربا را برای مدت طولانی در ظروف پلاستیکی نگهداری می کنند که اینکار نیز میتواند در فاسد شدن مربا اثر گذار باشد، چون ظروف پلاستیک هر چند بـه طور تمیز شسته شوند بازهم در خود آثاری از مواد قبلی را که در انها نگهداری شده اسـت، حفظ می کنند و اینکار بر کیفیت و مزه مربا تاثیر میگذارد.
دقت کنید که پیش از ریختن مربا در درون شیشه ها باید از تمیز و خشک بودن آن ها مطمئن شوید. در شیشه ها هم باید سالم بوده، محکم بسته شوند تا هوا بـه داخل ظرف نرود.
استفاده از کاغذ آلومینیوم یا شمعی
یکی از شیوه های درست برای بستن در شیشه های مربا استفاده از کاغذ آلومینیوم یا فویل اسـت؛ البته کاغذ شمعی نیز برای پوشاندن در شیشه مربا مناسب اسـت.
برای درست کردن کاغذ شمعی میتوانید، کاغذ معمولی تمیزی را داخل قدری شیر قرار دهید، آنگاه بگذارید خشک شود سپس ان را بـه اندازه مناسب در شیشه مربا ببرید و سپس روی ان در شیشه مربا را بگذارید و محکم کنید.
گذاشتن فویل آلومینیوم یا کاغذ شمعی این برتری را هم دارد که بـه جز پیش گیری از نفوذ هوا، از نفوذ آب یا زنگ زدگی در فلزی عده ای از شیشه ها و یا بوی بد در بعضی از درهای پلاستیکی بـه مربا جلوگیری می کند.
نکته آخر اینکه چنانچه کاغذ آلومینیومی در دست نداشتید میتوانید از بسته های آلومینیومی آب میوه مصرف شده استفاده کنید، بـه این ترتیب که بسته را از یک طرف قیچی کنید، آنگاه ان را خوب بشویید و خشک کنید، بعد بـه اندازه دور در شیشه مربا ببرید «قدری بزرگ تر ببرید تا بتوانید در شیشه ان را محکم کنید.»