معرفی سبک تمرینی ایزو اینرشیال
ایزو اینرشیال یک سبک ورزشی جدید است که در فدراسیون ورزش های همگانی ثبت شده و در تمام کشور های آمریکایی و اروپایی و حوزه شرق اسیا در تمام تیم های حرفه ای و باشگاه ها استفاده میشود.این دستگاه یک مولتی جیم کاربردی میباشد که در قالب کلاسهای عمومی و...

ایزو اینرشیال یک سبک ورزشی جدید است که در فدراسیون ورزش های همگانی ثبت شده و در تمام کشور های آمریکایی و اروپایی و حوزه شرق اسیا در تمام تیم های حرفه ای و باشگاه ها استفاده میشود.

این دستگاه یک مولتی جیم کاربردی میباشد که در قالب کلاسهای عمومی و خصوصی ایزو اینرشیال در مراکز توانبخشی و باشگاه های ورزشی تا سطح قهرمانی در تمامی رشته ها مورد بهره برداری قرار میگیرد.

عملکرد دستگاه بر اساس مقاومت در برابر گردش دیسک یا فلایویل میباشد که به واسطه نوع انقباض عضلانی متفاوت بخصوص در فاز اکسنتریک نتایج بمراتب بهتری را عرضه میکند.

ایزواینرشیال چیست؟

ایزواینرشیال به معنی مقاومت در برابر تغییر حرکت فلای ویل در تمام زاویه های دامنه حرکت می باشد .

تفاوت عملکرد ایزو اینرشبال با تمرینات سنتی

این فناوری بر پایه اینرسی دورانی (Inertial Base) دیسک با جرم و شعاع­های مختلف بوده و با روش­های تمرینی سنتی که بر مبنای جاذبه (Gravity Base) بوده، کاملا متفاوت می­باشد. در این فناوری برخلاف روش­های سنتی، نیاز به استفاده از وزنه­های سنگین و متنوع و صرف زمان زیاد جهت تغییر آنها نمی­باشد. با استفاده از این دستگاه شما می توانید به راحتی تمرینات اکسنتریک را انجام داده و شاهد افزایش حجم و قدرت عضلات خود در مدت زمان کوتاه باشید، اما در تمرینات سنتی رسیدن به اضافه بار اکسنتریک در حالت معمول تمرین غیر ممکن است. در تمرین با فناوری ایزو اینرشال می­توانید به اضافه بار اکسنتریک با ایمنی بالا دست پیدا کنید.

علت محبوبیت ایزو اینرشیال در بین ورزشکاران

تنوع حرکتی، اثر بخشی بالا و قابل حمل بودن دستگاه سه دلیل مهم برای استفاده از آن در میان ورزشکاران میباشد.

توانایی برای انجام تمرینات با شدت تمرینی بالا و مقاومت های مختلف در تمرینات متابولیکی و آزادی در دامنه ی حرکتی مزیتی بزرگ است که یک وسیله ی عالی برای ورزشکاران حرفه ای میباشد که به دنبال افزایش قدرت ، توان متابولیکی ، بهبود عملکرد در اعمال قدرت و فشار در زاویه ها و دامنه های حرکتی خود می باشند.

فواید فیزیولوژیکی

جنبه های مختلف فیزیولوژی تمرینات فلای ویل این امکان را میدهد که شما با مقاوت های مختلف که بصورت خودکار برای شما بیشینه مقاومت را ایجاد میکند و از آن میتوان در انواع تمرینات استفاده نمود که موجب افزایش قدرت و توده عضلانی شما در تمام زوایا میشود استفاده نمود. با استفاده از دستگاه پیلتن شما میتوانید به راحتی اضافه بار و بیشینه ی اضافه بار اکسنتریکی را تجربه کنیدد. که تاثیراتی که این عوامل بر عملکرد ورزشکاران دارد استفاده از وزنه های سنتی را شکست خورده و بی فایده میکند.

اضافه بار بیشینه ی اکسنتریکی تاثیر بسیار زیادی بر افزایش قدرت ، سرعت و توده ی عضلانی بخصوص در افراد تمرین کرده دارد.

۱- افزایش توده عضله و هایپرتروفی

بر اساس تحقیقات اکادمیک مختلف انجام شده در این زمینه4 هفته تمرین ایزو اینرشیال معادل 6 ماه تمرین سنتی میباشد.

روش های مختلف هایپرتروفی با دستگاه ایزو اینرشیال:

الف – هایپرتروفی تارچه‌ ای myofibrillar) ) : تمرینات با دیسک بزرگ و تکرارهای کم با هدف افزایش سایزومقدار پروتئین در عضله

ب – هایپرتروفی سارکوپلاسمی (sarcoplasmic) : تمرینات با دیسک کوچک وتکرار بالا با هدف افزایش گلیکوژن به شکل کربوهیدرات و آب

اجرای انقباض های اکسنتریک با سرعت حداکثر، تعداد سارکومرها را به صورت متوالی افزایش میدهد.

انجام 4 هفته تمرین ایزواینرشیال 30 % افزایش نیرو در عضله و 50 % افزایش توان اکسنتریک را در پی دارد.

۲- جلوگیری از آسیبهای اجتناب ناپذیر

تقویت رباط ACL

واکسینه کردن عضلات همسترینگ

بسیاری از آسیب دیدگی ها در طی انقباض های اکسنتریکی اتفاق می افتد مانند کشیدگی همسترینگ.

بنا بر این آماده سازی قبل از فصل مسابقات و بازتوانی مناسب میتواند ریسک آسیب های جدید را به شدت کاهش داد.

قهرمانان و مربیان حرفه­ای در سطح باشگاه­های معتبر جهان (باشگاه رئال مادرید، یونتوس، چلسی، بسکتبال NBA، و…) مزایای این روش را تجربه کرده­اند.

۳- افزایش پروتئین MHC

همچنین نشان داده شده است که اضافه بار بیشینه ی اکسنتریکی باعث افزایش پروتئین MHC در عضلات نوع دو (IIX) میشود و حجم فیبر های نوع دو (IIX) نیز افزایش پیدا میکند که نشان میدهد تغییر نوع تار به نوع سریع آن میباشد.

۴- PAP قبل از مسابقات

در حال حاضر با توجه به پرتابل بودن دستگاه از این وسیله برای PAP در کنار زمین ورزشی قبل از رقابت ها استفاده میشود.

مطابق تحقیقات تنجلم شده با 30درصد انرژی گرم کردن با این دستگاه ورزشکار به 100 درصد پتانسیل مورد نیاز در تورنومنت خود میرسد.

کشور های استفاده کننده از فناوری ایزو اینرشیال

در حال حاضر 36 کشور در سطح قهرمانی در تمامی حوزه ها ورزشی از مزایا این سبک تمرینی بهره میبرند.

مزایای کاربردی فناوری ایزو اینرشیال

تنوع حرکتی با بیش از 100 نوع تمرین مختلف و تمرینات ترکیبی با TRX و EMS و …عدم نیاز به وزنه­های متعدد و سنگین و همچنین صرف زمان زیاد جهت تغییر آنها و تنظیم دستگاه­سبکی و پرتابل بودن دستگاه بخصوص برای ورزشکاران حرفه ای ( قابل حمل در مسافرت ها و اردو های ورزشی )افزایش حجم و قدرت عضلات در زمان کم (بر اساس تحقیقات اکادمیک مختلف انجام شده در این زمینه 2 هفته تمرین اینرشیال معادل 6 ماه تمرین سنتی)بدون نیاز به برق و عملکرد بیصدا مناسب برای منازل ، ادارات و استدیو های ورزشیمناسب برای راه اندازی یک باشگاه با کمترین هزینه و سرمایه گزاریاستفاده از سیستم هوشمند برای ثبت روند پیشرفت بیمار یا ورزشکار با دیتابیس دقیق و علمیاستفاده در مراکز توانبخشی بدلیل ریسک آسیب دیدگی حد اقلی و ارگونومیک بودن آن.تجربه هایپرتروفی مختلفPAP قبل از تورنومنتها و بهبود نتیجه و رکورد شکنیچربی سوزی در کمترین زمان و رسیدن به اندام ایده آلبدون محدودیت سن و سال و شرایط فیزیکیقابل استفاده برای معلولین و افراد کم توان

معرفی سیستم هوشمند دستگاه ایزو اینرشیال

سیستم هوشمند با دریافت اطلاعات از سنسورها و پردازش آن ها توسط برد هوشمند الکترونیکی وظیفه تهیه داده­های سلامت را دارد. برخی ویژگی­های این سیستم عبارتست از:

نمایشگر گرافیکی و ترسیم آنلاین رفتار عضله در طول حرکت توسط نمودار

نمایش میزان مصرف کالری

نمایش میزان سرعت و دامنه حرکت

نمایش تعداد تکرار تمرین انجام شده

محاسبه توان متوسط و ماکزیمم توان ایجاد شده

محاسبه نیروی متوسط ایجاد شده توسط ورزشکار برحسب کیلو گرم

نمونه ای از تمرینات فلای ویل

ورزشکاران خود را در جلسات 1-2 با تمرینها آشنا کنید.

برای 2 هفته اول، حجم کی اسکاتها را تا حدود 25% نگهداشته و متناوباً افزایش دهید. (تعداد جلسات) و سپس تعداد مجموعه ها را برای رسیدن به 100% حجم تجویزشده بین 7-8 هفته افزایش دهید و سپس ایمن خواهیدبود.

هدف: 2 جلسه/هفته با اسکاتهای 6 در 6

هفته 1-2: 1 جلسه در هفته. 50% حجم هدف در جلسه (3 ست) (25% حجم کلی)

هفته 3-4: 2 جلسه در هفته. حجم مشابه در جلسه (3 ست) (50% حجم کلی)

هفته 5-6: 2 جلسه در هفته. 4 ست در جلسه (67% حجم کلی)

هفته 7-8: 2 جلسه در هفته. 5 ست در جلسه (83% حجم کلی)

هفته 9-10: 2 جلسه در هفته. 6 ست در جلسه (100% حجم کلی)

امتیاز به مطلب post