![جایی از خانه که فراموش میکنیم جاروبرقی بکشیم](https://static1.eghtesadonline.com/thumbnail/0hBmpWju2TJo/XNE-VVgRri1eRAk6IJ6Mza55scbpkrmAkjGBs_do02Xvt6CP8LgvBUk7bhAwqB4R1ua0tqkDH_rTYT42RrYhpgixiqoVjqwN/جارو برقی کشیدن.jpg)
فقط کدبانو ها این قسمت های خونه رو جاروبرقی میکشن
به گزارش اقتصاد آنلاین، زیرا همه بعد از یک روز شلوغ کاری و انجام کارهای روزمره به خانه میآیند تا استراحت کنند و به آرامش برسند. هیچکس دوست ندارد با خستگی به خانه بیاید و با خانهای کثیف روبهرو شود. جاروبرقی یکی از بهترین و کاربردیترین وسایل نظافت منزل است. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا با نحوه درست جارو زدن فرش با جاروبرقی آشنا شوید.
دفعات مناسب جاروبرقی کشیدن
جاروبرقی کشیدن از کارهاییست که هرکسی انجام آن را دوست ندارد. اما برای تمیزی خانه چاره ای جز انجام آن وجود ندارد. انتخاب جاروبرقی مناسب، زمان مناسب جاروبرقی کشیدن و روش صحیح انجام آن از مواردی است که در این مقاله به شما اشاره میشود.
انتخاب جاروبرقی مناسب گاهی ممکن است سخت باشد. زیرا جاروبرقی انواع مختلفی دارد از جمله جاروبرقیهای شارژی، ایستاده، مخزن دار و دستی. علاوه بر آن برندهای مختلفی دست به تولید جاروبرقی میزنند و با توجه به مواد اولیه از کیفیتهای مختلفی دارند.
تنوع زیاد جاروبرقی در بازار میتواند شما را در انتخاب آن گیج کند. برندهای خارجی و ایرانی زیادی در بازار وجود دارند اما همه آنها یکسان نیستند و هر جاروبرقی مناسب هر فرشی، هر بودجهای و هر شخصی نیست. مثلاً برخی از فرشها بافت نرمی دارند درنتیجه جاروبرقی هم باید متناسب با بافت فرش انتخاب شود. پس هنگام خرید جاروبرقی باید دقت کنید که مناسب فرش شما و پاسخگوی نیازهایتان باشد.
برای جاروزدن فرشهای نرم باید از برس مخصوص استفاده کنید.
ویژگیهای یک جاروبرقی خوب
همانطور که گفتیم جاروبرقیها انواع مختلفی دارند از شارژی گرفته تا سیلندردار و هوشمند.
جاروبرقیهای هوشمند نسل جدید این تکنولوژی هستند که تحول بزرگی در این صنعت ایجاد کردند. طرز کار این جاروبرقی به این شکل است که میتوان آنها را با کنترل از راه دور هدایت کرد. این وسیله برای کسانی که وقتی برای نظافت یا حوصله ندارند، بسیار مناسب است. البته این جاروبرقیها نسبت به دیگر مدلها گرانتر هستند.
مهمترین ویژگی یک جاروبرقی قدرت مکش آن است؛ هر چقدر قدرت مکش آن بیشتر باشد از کیفیت بهتری برخوردار است؛ به همین میزان اگر صدای کمتری داشته باشد بهتر است.
کیفیت بدنه جاروبرقی بسیار مهم است؛ حتما هنگام خرید آن به استحکام و جنس بدنه توجه کنید.
برس چرخان جارو برقی
اکثر جاروبرقیها دارای یک برس چرخان هستند. این برس طراحی شده تا بتواند عمق پرزهای فرش را تمیز کند. دیگر کاربرد این برس جمع کردن موهای ریخته شده روی فرش است که بسیار کاربردی است.
اگر موهای بلندی دارید به دفعات شاهد موهای ریخته شده خود روی فرش هستید، این آیتم برای شما بسیار مناسب است؛ اما برای همه فرشها مناسب نیست.
اگر فرشهای پشمی، گلیمی، و درکل فرشهایی با سبکهای خاص دارید این ویژگی مناسب فرش شما نیست و ممکن است آن را نخ کش کرده و به پرزهایش آسیب برساند.پس هنگام خرید جاروبرقی برای این نوع فرشها باید دقت کنید که فاقد این ویژگی باشد.
فرایند جارو کشیدن را با عجله انجام ندهید، برای اینکه گردوخاک فرش کامل پاک شود باید با صبر و حوصله و به آرامی جارو بکشید.
شیوه صحیح کشیدن جاروبرقی
شاید فکر کنید جاروبرقی کشیدن شیوه خاصی ندارد. اما اگر شیوه صحیح جاروبرقی کشیدن را رعایت نکنید، ممکن است به فرشتان آسیب برسانید. قبل از اینکه شروع به جارو کشیدن کنید همه جای فرش را با دقت نگاه کنید و چیزها و اشیائی که روی فرش هستند را جمع کنید. این قطعات ریز و درشت را اگر جاروبرقی به داخل بکشد، ممکن است باعث آسیب رسیدن به آن و اختلال در مکش شود.
همچنین دسته جاروبرقی را در جهت پرزهای فرش حرکت دهید و این کار را در تمام نقاط فرش تکرار کنید تا کاملاً تمیز شود. فرایند جارو کشیدن را با عجله انجام ندهید، برای اینکه گرد و خاک فرش کامل پاک شود، باید با صبر و حوصله و به آرامی جارو بکشید.
برای افزایش طول عمر موتور جاروبرقی، فیلتر و یا کیسه آن را به طور مرتب شستشو داده و یا عوض کنید.
تنظیم ارتفاع جارو برقی
همه جاروبرقیها لوازم جانبی و تجهیزاتی دارند که در صورت لزوم میتوانید از آنها استفاده کنید. مثلاً برای نقاطی که دسترسی کمتری دارند مثل راه پلهها، لبه دیوار، زیر کمد از سری کوچکتر استفاده کنید، یا برای مبلها و فرشهای ابریشمی نیز از سری مخصوص استفاده کنید تا به فرش و مبل آسیبی نرسد و هم فرایند جارو کشیدن آسانتر و سریعتر پیش رود.
دفعات مناسب جاروبرقی کشیدن
تعداد دفعات مناسب جاروبرقی کشیدن به تعداد و میزان رعایت نظافت افراد بستگی دارد. به طور مثال اگر در خانه شما رفت و آمد زیاد است، حیوان خانگی دارید، در مناطق کویری و پر گرد و خاک زندگی میکنید، در محله زندگیتان کارهای ساخت و ساز انجام میشود و … باید چند بار در هفته جاروبرقی بکشید. ولی در صورتی که زیاد رفت و آمد ندارید و نظافت را رعایت میکنید میتوانید هفته ای یکبار یا دو هفته یک بار خانه را جارو برقی بکشید.
حال به جارو زدن بخش هایی از منزل می پردازیم که شاید کمتر به آن توجه می شود.
1.پرده
آسان ترین راه برای تمیز کردن پرده ها این است که در حین آویزان بودن آن را جاروبرقی کنید. این کار را به طور منظم انجام دهید تا گرد و خاک ایجاد شده از پنکه سقفی، قطرات باران از پنجره و یا لکه های رایج از روی آن تمیز شود. بهترین کار استفاده از قطعه نرم جارو برقی است. از قطعات و برس های زبر استفاده نکنید زیرا به پرده آسیب می رساند. پرده را بیش از حد نکشید تا از میل پرده جدا نشود.
2.دراور و کشو های آشپزخانه
برای شروع مرتب کردن کمد، در مرحله اول همه لباسها و هر آنچه که داخل کمدتان است را خالی کنید و در گوشه ای از اتاق بگذارید. (بهتر است در همین مرحله لباس ها را مرتب و به صورت تفکیک شده و جدا از هم در گوشه اتاق قرار دهید؛ زیرا کار را برای شما در مراحل بعد راحت تر می کند)
حالا باید کف کمد و دیواره های آن را جارو بکشید و با اسپریهای تمیز کننده همه سطوح را کاملا پاک کنید.
3.دستگاه تهویه
معمولاً دستگاه های تهویه آلودگی ها را به خودشان جذب می کنند، زیرا می خواهند هوا را تمیز تر کنند. در نتیجه باید آن ها را جاروبرقی بکشید تا گرد و خاک زیادی در آن ها تجمع پیدا نکند.
4.کیبورد کامپیوتر
پس از جدا کردن کیبورد آن را بر عکس کرده و در دست بگیرید، به صورتی که سمت کلید ها به سوی زمین باشد. حال به آرامی کیبورد را تکان دهید و چند ضربه آرام بزنید تا مواد و آشغال ها از فضای بین کیبورد ها خارج شوند.
حال می توانید از یک جاروبرقی یا اسپری هوای فشرده استفاده کنید. اگر از چاروبرقی استفاده می کنید می توانید از سری پرچه مانند آن استفاده کنید و به وسیله آن ضمن روشن کردن جاروبرقی، با پرچه آن هم فضای بین کیبورد ها را تمیز کنیدو هم آشغال ها را جمع آوری کنید.
5.جارو کردن انواع موکت
موکت پرز بلند
بیشتر جارو برقیها یک برس چرخنده دارند. این سَری برسدار به این منظور طراحی شده که بتواند پرزهای موکت را بتکاند و گردوخاکی که به اعماق آن نفوذ کرده را هم جارو کند. این سریها برای موکتهایی با بافت سر باز مناسباند اما به برخی دیگر از بافتها آسیب میزنند.
موکتهایی با بافت حلقهای نباید با این سَریهای برسدار جارو شوند زیرا باعث شل شدن بافت میشوند و ممکن است ظاهر موکت را پرزپرزی کند. همچنین اگر یکی از حلقههای بافت موکت از کفی جدا شده باشد، با جارو کردن موکت، به دور برس چرخنده میپیچید و با قدرتی که جارو دارد چندین حلقه دیگر را از بافت جدا میکند. بنابراین ممکن است یک ردیف کامل از موکت خالی و نخنما شود.
همچنین موکتهایی که تارهای بلندی دارند، ممکن است دور پرزهای برس بچرخند، به آن گیر کنند یا آسیب ببینند. علاوه بر این، موکتهایی که الیاف طبیعی دارند (مثل موکتهای پشمی) را هرگز نباید با چنین جاروهایی جارو کنید. پس اگر مدل موکتتان یکی از موارد گفته شده بود، نباید از چنین جارویی استفاده کنید؛ یا اینکه حداقل جارویی بخرید که بتوانید سَریاش را جدا کنید و آن را روی حالت «فقط مکش» بگذارید.
قدرت مکش جارو باید قابل تنظیم باشد
معمولاً بیشتر جاروبرقیها قابلیت تنظیم مکش دارند و اگر در خانهتان چندین مدل موکت متفاوت داشته باشید، چنین جاروهایی بهشدت توصیه میشوند. در این صورت میتوانید برای هر کدام از موکتها مناسبترین میزان مکش یا جریان هوا را انتخاب کنید. برای پی بردن به درجه مکش مناسب باید به توصیههای روی جلد شرکت تولیدکننده مراجعه کنید.
باید سطح زیر مبلها را خوب نگاه کنید
قبل از جارو کردن موکت باید کل خانه را بررسی کنید تا ببینید آشغال یا شیء بزرگی روی زمین نیفتاده باشد؛ اشیائی مانند اسباببازیهای کوچک، سکه، کاغذ و غیره، جارو کردنشان برای جاروبرقی سخت است و باید قبل از جارو کردن این وسایل را با دست بردارید تا در لوله جاروبرقی گیر نکنند و خدایی ناکرده به دستگاه مکش جارو آسیب نزنند.
برای جارو کردن موکت نباید خیلی عجله کنید
هنگام جارو کردن موکت باید جارو را خیلی آرام به سمت عقب و جلو حرکت دهید. کارهای خانه معمولاً زیاد هستند و همه دوست دارند سریع تمامشان کنند، بنابراین احتمال اینکه تند جارو بکشید زیاد است اما باید بدانید که با این کار تمام آشغالها و گردوخاک موکت جمع نمیشود و زمین آنطور که باید تمیز نمیشود.
درعوض، باید جاروبرقی را در یک جهت و از بالا به سمت خودتان بکشید. بعد از جارو کردن یک قسمت، درست قسمت کناری آن را جارو میزنید تا هیچ بخشی از قلم نیفتد.
جارو کردن قسمتهای رنگ روشن موکتهای طرحدار
اینکه چند وقت یکبار باید موکتهایتان را جارو کنید، بستگی به میزان تردد و فعالیت در خانهتان دارد. حداقل میزان جارو کردن، که هر خانهای با هر تعداد ساکنینی باید آن را رعایت کند، هفتهای یکبار است. حال خانوادههایی که رفتوآمدشان زیاد است یا حیوان خانگی دارند، باید دفعات بیشتری جارو بزنند (مثلاً دو یا سه بار در هفته). این کار باعث میشود موی حیوانات و ذرات حساسیتزای دیگر از بافت موکت خارج شوند و ظاهر موکت شما مثل روز اولش باقی بماند.
6.جارو و نظافت تشک
ابتدا با جاروبرقی تمام گرد و غبار روی تشک را تمیز کنید تا برای مرحله بعد آماده شود.
پاک کننده هایی که با آن معمولا لوازم منزل مثل پرده یا مبل را تمیز می کنند را به صورت آماده از بیرون خریداری کرده و با یک دستمال یا اسفنج تمیز، سطح روی تشک را خوب پاک کنید تا لکه های روی آن کاملا رفع شوند.
از یک پاک کننده ای که حاوی آنزیم های حلال است، استفاده کرده و دوباره روی تشک خود را مطابق مرحله دوم، تمیز کنید.
7.باکس صدای کامپیوتر یا تلویزیون
بیشتر مردم حرص و طمع راحتی را دارند و از جاروبرقی برای مکیدن مستقیم گرد و غبار روی سطح صفحه گرد و غبار استفاده می کنند. با این حال ، برخی از جارو برقی ها قدرت مکش بسیار زیادی دارند ، که ممکن است به موقعیت شکننده صفحه گرد و غبار آسیب برساند. یک روش ایمن و موثر استفاده از نوار شفاف است. چسباندن روی سطح صفحه گرد و غبار و سپس مسواک زدن آرام با مسواک قدیمی می تواند گرد و غبار جمع شده بر روی صفحه گرد و غبار را بچسباند.