به این دلایل، هرگز کودکتان را آرایش نکنید!
علاقه عمیق فرزند شما به رژ لب براق و سایه چشم پر زرق و برق کاملا طبیعی است. نه تنها دختران کوچک مجذوب لوازم آرایشی می شوند بلکه بسیاری از پسرها نیز عاشق آرایش هستند.

به این دلایل، هرگز کودکتان را آرایش نکنید!

خانه سفید: علاقه عمیق فرزند شما به رژ لب براق و سایه چشم پر زرق و برق کاملا طبیعی است. نه تنها دختران کوچک مجذوب لوازم آرایشی می شوند بلکه بسیاری از پسرها نیز عاشق آرایش هستند. بسیاری از کودکان خردسال دوست دارند لباس بپوشند و نقش های متفاوتی را ایفا کنند. آنها از تقلید از بزرگسالان در زندگی خود لذت می برند، چرا که نقش های مختلف را امتحان می کنند و هویتشان را توسعه می دهند.

از نظر کودکان لوازم آرایشی فقط یک ابزار سرگرم کننده است؛ اما استفاده از لوازم آرایشی چه عوارضی برای کودکان دارد؟ پدر و مادر ها در مقابل کودک علاقه مند به آرایش چه رفتاری باید داشته باشند؟ برای گرفتن پاسخ سوالاتتان در ادامه همراه ما باشید.

مضرات آرایش کردن برای کودکان

آرایش در میان خانم ها کاملا رایج و متداول است و بسیاری از کودکان نیز ممکن است با دیدن مادر یا خواهر بزرگترشان در هنگام آرایش کردن به لوازم آرایش و آرایش کردن علاقه مند شوند. در این بخش برخی از مضرات آرایش کردن برای کودکان را بیان می کنیم:

آرایش کردن کودکان موجب بسته شدن منافذ پوست و بروز جوش و آکنه می شود. برخی از محصولات آرایش دارای سرب و باکتری هستند، وارد شدن این مواد مضر به بدن کودکان منجربه مسمومیتشان می شود. آرایش در کودکان مبتلا به تنگی نفس و آسم منجربه تشدید حملات آسم می شود. برخی از لوازم آرایشی سبب بروز آلرژی پوستی از جمله: قرمزی و کهیر پوستی و حساسیت به نور آفتاب می شود. یکی دیگر از عوارض آرایش کردن کودکان بلوغ زودرس در آن ها است. بحران هویت نیز از جمله عوارض روانی آرایش کردن کودکان است. در برخی کودکان آرایش کردن باعث از بین رفتن اعتماد به نفس می شود چرا که احساس می کنند بدون آرایش زیبا و جذاب نیستند.

به این دلایل، هرگز کودکتان را آرایش نکنید!

رفتار مناسب در مقابل کودک علاقه مند به آرایش

چه فرزند شما دختر باشد یا پسر، با این چالش به عنوان یک مرحله دیگر از دوران کودکی رفتار کنید. اگر واکنش شدیدی نشان دهید، ممکن است علاقه فرزندتان به آرایش و لوازم آرایشی به طور چشمگیری افزایش یابد. یکی از نکات مهمی که در نگهداری از کودک و تربیت او باید به آن توجه داشت، رفتار درست و مناسب است در غیر این صورت ممکن است کودک بیشتر لج کند و از طریق لجبازی و گاها گریه به خواسته خود برسد. در ادامه برخی از رفتارها و کارهایی که در مقابل کودک علاقه مند به آرایش باید انجام دهید را معرفی می کنیم:

۱. باید یکسری محدودیت تعیین کنید.

با فرزندتان در مورد قوانین استفاده از آرایش صحبت کنید. برای مثال، می‌توانید توضیح دهید که استفاده از آرایش درست مانند لباس ‌پوشیدن است: او می‌تواند برخی از لباس ها را در خانه بپوشد اما نمی‌تواند آن ها را در مدرسه یا بیرون از خانه بپوشد؛ بنابراین میتوانید با توجه به تشخیص خودتان کودکتان را محدود کنید که تنها در خانه یا در برخی جشن ها و مراسم ها آرایش کند.

۲. همیشه هر زمان که کودک با لوازم آرایشی بازی می کند، مراقب او باشید.

بهتر است استفاده از رژلب را برای فرزندتان محدود کنید، زیرا برخی از ژلب ها ممکن است داری سرب باشند در نتیجه برای کودک مضر است.

به این دلایل، هرگز کودکتان را آرایش نکنید!

۳. محصولات ایمن بخرید.

بسیاری از لوازم آرایشی مطابق با استانداردهایی که والدین انتظار دارند، تنظیم نمی‌شوند؛ بنابراین محصولاتی با کمترین مواد تشکیل دهنده خریداری کنید و از موادی که فکر می کنید مضر هستند اجتناب کنید.

۴. با کم شروع کنید.

برای شروع می توانید به کودکتان اجازه دهید که تنها از برق لب استفاده کند. با گذشت زمان، سایر محصولات آرایشی را اضافه کنید. همان ابتدا به کودکتان اجازه ندهید از رژ لب و خط چشم استفاده کنند.

۵. مراقب تحریک پوست باشید.

علائم واکنش پوست کودکتان به مواد آرایشی می تواند قرمزی خفیف پوست یا کهیر شدن و تورم باشد. اکثر علائم واکنش پوست به لوازم آرایشی به سرعت ظاهر می شوند. اگر پوست کودکتان به محصول آرایشی واکنش نشان داد آن محصول را بردارید و دیگر از آن استفاده نکنید. در صورت بروز کهیر یا تورم، به کودک خود آنتی هیستامین بدهید و با پزشک تماس بگیرید. واکنش های آلرژیک که در صورت کودک شما ظاهر می شود می تواند به مجاری تنفسی اونیز سرایت کند. اگر کودک شما خس خس می کند، درد شکم دارد یا استفراغ می کند، فوراً تحت مراقبت های پزشکی قرار بگیرید.

۶. مراقب پوست های حساس یا مستعد آکنه باشد.

از محصولات سنگین و روغنی به ویژه کرم ها، لوسیون ها و پودرها که می توانند آکنه، اگزما و سایر پوست های حساس را تشدید کنند، دوری کنید. از یک کانسیلر بدون روغن برای آکنه استفاده کنید.

به این دلایل، هرگز کودکتان را آرایش نکنید!

۷. یک رژروتین پوستی سالم برای کودکتان داشته باشید.

مراقبت از پوست برای هر کودک و نوجوانی، به ویژه آنهایی که آرایش می کنند، مهم است؛ بنابراین نکات زیر را در مورد پوست کودکتان رعایت کنید و به آن ها بیاموزید:

هر روز صورت آنها را با یک پاک کننده ملایم بشویید. از صابون های ضد باکتری و لایه بردار اجتناب کنید. محصولات خشن می توانند به پوست جوان آسیب رسانده و باعث آکنه شوند. قبل از رفتن به رختخواب تمام آرایش را پاک کنید. لوازم آرایشی را هر شش تا ۱۲ ماه یکبار تعویض کنید تا خطر آلودگی به حداقل برسد. از به اشتراک گذاشتن لوازم آرایشی که می تواند خطر آلودگی و عفونت را افزایش دهد، خودداری کنید.

با این حال، مهم ترین نکته ای که والدین باید به کودکان بیاموزند این است که آرایش صرفاً نوعی سرگرمی یا راهی برای بهبود ظاهر فرد است و نباید به عنوان معیاری برای ارزش شخصی آنها در نظر گرفته شود.

مطلب پیشنهادی: آیا کودک من اوتیسم دارد؟ از کجا بفهمم؟

منبع: خانه سفید