درمان قطعی جوش های سرسیاه از روی بینی و صورت
جوش های سرسیاه به نقاط ریزی گفته می‌شود که معمولا روی بینی و گاهی روی پیشانی و نقاط دیگر پوست به وجود می‌آیند. این جوش‌ها روزنه‌های پوستی باز شده‌ای هستند که از چربی و سلول‌های مرده پر می‌شوند و چربی داخل آن‌ها اکسید شده و رنگ تیره‌ای به خود...

جوش های سرسیاه به نقاط ریزی گفته می‌شود که معمولا روی بینی و گاهی روی پیشانی و نقاط دیگر پوست به وجود می‌آیند. این جوش‌ها روزنه‌های پوستی باز شده‌ای هستند که از چربی و سلول‌های مرده پر می‌شوند و چربی داخل آن‌ها اکسید شده و رنگ تیره‌ای به خود می‌گیرد. برخی افراد علت این مشکل را عدم رعایت درست بهداشت پوست عنوان می‌کنند که لزوما درست نیست.

راه‌های مختلفی برای از بین بردن جوش‌های سرسیاه وجود دارد که هیچ یک دائمی نیستند و پس از مدتی مجددا شاهد ظهور آن‌ها هستیم به همین دلیل ابتدا باید بدانید که علت به وجود آمدن این جوش‌ها چیست سپس با روش‌های درست و تایید شده می‌توانید این جوش‌ها را از بین ببرید.

در این مقاله ترفندهایی را به شما آموزش خواهیم داد که با کمک آن‌ها می‌توانید به طور کامل از شر جوش های سرسیاه خلاص شوید.

جوش های سرسیاه چرا به وجود می‌آیند؟

جوش‌های سرسیاه

سطح پوست ما از صدهاهزار فولیکول ریز مو پوشیده شده است که هرکدام از آن‌ها حاوی یک غده سباسه است و وظیفه این غده ترشح چربی پوست است تا سطح پوست را نرم و مرطوب نگه دارد.

از طرف دیگر پوست به طور دائم سلول ریزی می‌کند و سلول‌های مرده را از سطح خود می‌زداید و وقتی این سلول‌های مرده وارد روزنه‌های پوستی می‌شوند با سبوم ترکیب شده و دهانه روزنه را مسدود می‌کنند. اگر پوست سطح این روزنه بسته باقی بماند جوش سرسفید به وجود می‌آید اما اگر این پوست باز باشد هوا وارد روزنه شده و چربی درون آن اکسید می‌شود و به رنگ تیره درمی‌آید. به این ترتیب سطح پوست شما از نقاط ریز سیاهی پر می‌شود که به آن جوش سرسیاه می‌گوییم.

حال که فهمیدید چطور این جوش‌ها به وجود می‌آیند می‌توانید با دیدی بازتر و آگاهانه‌تر از شر جوش های سرسیاه خلاص شوید و از به وجود آمدن مجدد آن‌ها جلوگیری کنید. در ادامه با روش‌هایی که این جوش‌ها را به طور کامل از بین می‌برند آشنا می‌شوید.

لایه برداری با اسیدهای آلفاهیدروکسیو بتاهیدروکسی

جوش‌های سرسیاه

اسیدهای آلفاهیدروکسی AHA شامل گلایسولیک اسید (که از ساقه نیشکر به دست می‌آید) و اسید لاکتیک (که از سیب به دست می‌آید) می‌باشند و اسید بتاهیدروکسی BHA همان سالیسیلیک اسید (که از گیاه پنبه به دست می‌آید) است.

این اسیدها باعث درخشان شدن، نرم شدن و جوان‌تر شدن چهره می‌شوند. AHA روی سطح بیرونی پوست عمل می‌کند و سلول‌های مرده‌ای را که در سطح روزنه‌ها وجود دارند از بین می‌برد. BHA هم زیر سطح بیرونی پوست عمل می‌کند و داخل روزنه‌ها را پاکسازی کرده و روغن‌ها و چربی‌های اکسید شده و سلول‌های مرده را از آن‌ها جدا می‌کند در نتیجه جوش‌های سزسیاه شما از بین می‌روند.

محصولات متعددی مثل پاک کننده‌ها، سرم‌ها و ماسک‌ها حاوی این اسیدها هستند که می‌توانند با پاک کردن آلودگی‌ها و مواد اضافی از سطح پوست جوش‌های شما را به خوبی درمان کنند. البته با استفاده کردن از این اسیدها پوست حساس می‌شود و بهتر است در این دوره استفاده از ضدآفتاب را بیشتر جدی بگیرید.

استفاده از رتینول برای از بین بردن جوش‌های سرسیاه

جوش‌های سرسیاه

رتینویید شکلی از ویتامین آ است که کاربردهای متعددی در مراقبت از پوست دارد از جمله جوانسازی پوست، از بین بردن چروک‌ها و تقویت تولید کلاژن که باعث بهبود بافت پوست می‌شود.

رتینویید در دو شکل رتینول و رتین-آ وجود دارد که هرکدام ویژگی‌های خاصی دارند. رتینول شکل رایج‌تر و ضعیف‌تر این ماده است که برخی مواد مراقبتی پوست استفاده می‌شود اما رتین-آ قوی‌تر است و آن را تنها باید با تجویز پزشک استفاده کرد.

این مواد اثر لایه برداری قوی دارند و به عنوان پیلینگ شیمیایی تجویز می‌شوند. وقتی رتینول توسط پوست جذب می‌شود فرآیند بازسازی سلول‌ها را تسریع می‌کند در نتیجه سلول‌های مرده سریع‌تر جایگزین می‌شوند پس پوست نرم‌تر و روزنه‌های پوستی تمیزتر خواهند شد.

علاوه بر اثر لایه برداری و پاک کنندگی، این مواد اثر جوان کنندگی هم دارند و در واقع شما با استفاده از رتینول با یک تیر چند نشان می‌زنید. این ماده معمولا در سرم‌ها و کرم‌های شب وجود دارد. فرقی نمی‌کند از چه شکلی از رتینول استفاده کنید، نوع ضعیف تر یا نوع دارویی که توسط پزشک تجویز می‌شود، حتما این ماده را شب‌ها استفاده کنید و روز بعد ضدآفتاب را فراموش نکنید چون لایه برداری قوی باعث حساس شدن پوست می‌شود.

لایه برداری دوبار در هفته با کمک آنزیم‌ها

جوش‌های سرسیاه

این نوع لایه برداری با کمک آنزیم‌هایی انجام می‌شود که از مواد طبیعی ضدالتهاب مثل پاپایا، آناناس و حتی کدوتنبل به دست می‌آیند. این آنزیم‌ها پوست را لایه برداری می‌کنند و سلول‌های مرده را از لایه سطحی پوست حذف می‌کنند.

همان طور که می‌دانید لایه برداری بهترین روش برای از بین بردن جوش‌های سرسیاه است چون باعث باز شدن و تمیز شدن روزنه‌های پوست می‌شود. اما برخی روش‌های لایه برداری ممکن است برای پوست‌های حساس عوارضی داشته باشد که باعث بدتر شدن شرایط آن شود در حالی که لایه برداری آنزیمی بسیار ملایم و موثر انجام می‌شود و هیچ عارضه‌ای برای پوست ندارد.

علاوه بر این شما می‌توانید این روش لایه برداری را در منزل به راحتی انجام دهید. محصولات مختلفی برای لایه برداری آنزیمی در بازار موجود هستند که شما می‌توانید با استفاده از آن‌ها جوشهای سرسیاه خود را بدون ایجاد حساسیت در پوست درمان کنید.

ایجاد تعادل در چربی پوست با مرطوب کردن

جوش‌های سرسیاه

علت بیشتر جوش‌های سرسیاه ترشح بیش از حد چربی در پوست است. اما چه چیزی باعث ترشح زیاد چربی می‌شود؟ شاید تعجب کنید اما کمبود رطوبت در پوست باعث می‌شود که پوست برای جبران رطوبت مورد نیاز خود چربی بیشتری ترشح کند د نتیجه پوست چرب خواهد شد و این چربی اضافی در روزنه‌های پوستی جمع شده و جوشهای سرسیاه را به وجود می‌آورد.

حال اگر از مرطوب کننده به مقدار کافی (و حتی زیاد) استفاده کنید رطوبت مورد نیاز پوست شما تامین می‌شود و در نتیجه ترشح غدد چربی نیز کاهش خواهد یافت و به وضوح شاهد کم شدن جوش‌های سرسیاه خواهید بود. از یک مرطوب کننده سبک با خاصیت آبرسانی بالا دو بار در روز یک بار صبح و یک بار شب استفاده کنید تا دیگر جوش سرسیاه را روی صورت خود نبینید.

محو کردن جوش‌های سرسیاه با استفاده از چسب‌های مخصوص

جوش‌های سرسیاه

چسب‌های مخصوص جوش سرسیاه نوعی دستمال مرطوب هستند که روی سطح پوست می‌چسبند و پس از خشک شدن شما می‌توانید آن‌ها را بکنید و شاهد جدا شدن محتویات نقاط سرسیاه روی پوست خود باشید. این چسب‌ها هرگونه آلودگی و پوسته‌های روی صورت را نیز جدا می‌کنند و برای زمانی که ظاهر شما برایتان بسیار مهم است (مثلا برای یک مهمانی آماده می‌شوید) اما فرصت درمان‌های زمان‌بر را ندارید انتخاب بسیار مناسبی هستند.

این چسب‌ها را می‌توانید از بازار تهیه کنید و قبل از آرایش و پس از شستن صورت وقتی که پوست هنوز مرطوب است چسب را روی بینی و اطراف آن و هر منطقه دیگری که جوش سرسیاه دارد بچسبانید و چند دقیقه صبر کنید سپس چسب را که خشک شده است به آرامی جدا کنید. این چسب‌ها معمولا حاوی اسیدهای مفیدی هستند که به سلامت و زیبایی بیشتر پوست هم کمک می‌کنند. پس از آن مرطوب کننده بزنید و آرایش خود را انجام دهید.

استفاده از ماسک‌ها برای پاک کردن جوش‌های سرسیاه

ماسک‌ سیاه هم عملکردی شبیه به چسب پاک کننده جوش سرسیاه دارد. این ماسک‌ها را می‌توانید از بازار (حتما از برندهای معتبر) تهیه کنید، صورت خود را پاک کنید و ماسک را روی نقاطی که به جوش سرسیاه مبتلا است بمالید.

حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه صبر کنید تا لایه ماسک خشک شود سپس آن را بکنید. خواهید دید که محتویات روزنه‌های پوست به همراه پوسته‌ها و آلودگی‌های سطح آن به ماسک چسبیده و جدا شده است. پس از این کار مرطوب کننده بزنید. ماسک رس هم عملکردی مشابه ماسک سیاه دارد اما به طور مستقیم از صورت جدا نمی‌شود و باید با آب شسته شود.

استفاده از دستگاه کلاریزونیک

جوش‌های سرسیاه

دستگاه کلاریزونیک یک وسیله مکانیکی است که یک برس قابل جدا شدن دارد و با حرکات چرخشی کار پاکسازی و لایه برداری پوست را به صورت سه بعدی و عمیق انجام می‌دهد. این دستگاه‌ها قیمت بالایی دارند اما اگر می‌خواهید پوستی صاف و یکدست و تمیز بدون هیچ جوش سرسیاهی داشته باشید بهتر است برای خرید یک عدد از آن‌ها سرمایه گذاری کنید. پس از مدتی خواهید دید که مشکلات پوستی شما تا حد زیادی برطرف شده است دیگر نیازی به درمان‌های گران قیمت دیگر ندارید.