اهمیت آشنایی با انواع عدسی عینک طبی
به گزارش دلگرم به نقل از عینک دی کالا : در زمان خرید عینک طبی اکثر افراد برای انتخاب فریم مناسب صورتشان زمان زیادی را قرار می دهند و با بررسی همه جوانب بهترین فریم را برای خود بر میگزینند. اما در زمان انتخاب عدسی عینک روند تحقیق و بررسی را طی نمیکنند و این کار اشتباه است.
به جرئت میتوان گفت که بررسی راهنمای خرید عدسی طبی اگر بیشتر از انتخاب فریم عینک حائز اهمیت نباشد، کمتر از آن نیست! نوع و کیفیت عدسی طبی تاثیر مستقیم بر دید نهایی و راحتی فرد با عینک دارد. بنابراین انتخاب عدسی عینک طبی مناسب نیازمند آشنایی با انواع عدسی ها و ویژگی های برجسته هریک می باشد.
معرفی انواع عدسی عینک طبی
به طور کلی باید گفت که عدسی عینک طبی استاندارد را براساس 4 فاکتور مختلف میتوان بررسی کرد. عدسی استاندارد و مناسب است که استفاده از آن راحت باشد، دید واضحی به شما بدهد، امنیت چشم در زمان استفاده از آن برقرار باشد و ظاهر خوبی داشته باشد.
شما میتوانید براساس راهنمای خرید عدسی عینک طبی و در نظر گرفتن این 4 فاکتور مهم بهترین عدسی عینک طبی را انتخاب کنید. عدسی های طبی برای رفع مشکلاتی از قبیل نزدیک بینی، دوربینی، آستیگماتیسم و پیرچشمی استفاده میشوند.
ویژگی های فنی عدسی طبی را بشناسید
هر عدسی براساس فاکتورهایی مانند ضریب شکست، عدد آبه و نمره عدسی ساخته میشود. هر یک از این مفاهیم به چه ویژگی اشاره دارند؟
1. ضریب شکست
به زبان ساده ضریب شکست یک عدد است که مشخص کننده سرعت عبور نور از عدسی می باشد. اندازه ضریب شکست یک ماده با قطر عدسی ساخته شده از آن ماده رابطه عکس دارد. میزان ضریب شکست عدسی ها معمولاً بین 1.498 تا 1.74 می باشد.
به این معنا که هرچه ضریب شکست عدد پایینی داشته باشد، عدسی ساخته شده نیز ضخیم تر خواهد بود. در مقابل هرچه ضریب شکست یک ماده اولیه بیشتر باشد میتوان با استفاده از آن عدسی های نازک تری تولید کرد.
2. عدد آبه
عدد آبه یک مشخصه فیزیکی است که میزان پراکندگی نور را برای هر عدسی مشخص میکند. در بیانی ساده میتوان گفت عدسی هایی که عدد آبه آنها پایین باشد، پراکندگی نورشان بیشتر است و درنتیجه وقتی از لبه های عدسی نگاه کنید آبراهی رنگی میبینید.
در نتیجه هرچه عدسی عدد آبه بالاتری داشته باشد بهتر است. به عنوان مثال عدد آبه عدسی های شیشه ای نسبت به عدسی های پلی کربنات بیشتر است.
3. نمره عدسی
نمره عدسی براساس نمره چشم شما تعیین میشود. برای افرادی که نزدیک بینی دارند نمره چشم ها با عدد منفی نشان داده میشوند. عدسی های نزدیک بینی با نمره های بین 0 تا 2.5-، بین 2.75- تا 4.25- ، بین 4.5- تا 6.00- و نمره های بالاتر از 6.00- ساخته میشوند.
میزان دوربینی چشم با عدد مثبت نشان داده میشود و عدسی های دوربینی نمره هایی بین 0 تا 2+، بین 2.25+ تا 4.0+، بین 4.25+ تا 6.00+ و نمره های بالاتر از 6.00+ تولید میشوند.
راهنمای خرید عدسی طبی براساس نوع عدسی
عدسی های عینک طبی با جنس های مختلف و ویژگی های فنی مخصوصی تولید میشوند که شناخت آنها به عنوان راهنمای خرید عدسی عینک طبی به شما کمک زیادی میکند. عدسی عینک با به کارگیری مواد مختلف مانند شیشه، پلاستیک، پلی کربنات، اسفریک، پولاروید، تریوکس، پلاستیک شاخص بالا، فتوکرومیک و براساس ویژگی هایی مانند میزان ضریب شکست و عدد آبه تولید میشوند.
ویژگی های عدسی عینک طبی شیشه ای
ظهور عینک طبی با استفاده از عدسی های شیشه ای شکل گرفت. در گذشته برای ساخت عدسی عینک طبی فقط از شیشه استفاده میشد. اما امروزه به طور کامل از چرخه تولید عدسی عینک طبی به دلیل امنیت به شدت پایین آن به دلیل احتمال بالای شکسته شدن عدسی طبی شیشه ای کنار گذاشته شده است.
توجه راهنمای خرید عدسی طبی حائز اهمیت است.
استفاده از عدسی های شیشه ای تقریباً منسوخ شده است.
بررسی عدسی های پلاستکی
عدسی های پلاستیکی با استفاده از پلاستیک CR-39 یا همان پلیمیر پلاستیکی تولید میشوند. این نوع عدسی ها ارزان قیمت و ایمن هستند و همچنین وزنی سبک دارند. به همین دلیل از سال 1947 تا کنون در صنعت عدسی عینک کاربرد دارند. اما توجه داشته باشید که در مواردی ضخامت بالای این عدسی ها میتواند از معایت آنها باشد. علت ضخامت آن نیز داشتن ضریب شکست 1.498 و عدد آبه 58 است.
عدسی عینک طبی پلی کربنات
عدسی های پلی کربنات نسبت به عدسی های پلاستیکی سبک تر و ایمن تر هستند. این عدسی ها در برابر ضربه و فشار مقاومت بالایی از خود نشان میدهند و در مقابل اشعه های UV به طور کامل از چشم ها مواظبت میکنند. به همین دلیل این عدسی برای عینک طبی بچگانه و عینک طبی ورزشی بسیار محبوب و پرکاربرد است.
عدسی های پلی کربنات با ضریب شکست 1.586 و عدد آبه 30 ساخته میشوند.این عدسی ها نسبت به عدسی های پلاستیکی با شاخص بالا سبک تر هستند.
راهنمای خرید عدسی طبی اسفریک (Spheric)
اسفریک نیز از دیگر موادی است که برای ساخت عدسی عینک کاربرد داشته و شباهت زیادی به پلی کربنات دارد. اما نسبت به پلی کربنات سبک وزن تر است. عدسی های اسفریک کروی شکل هستند. برای رفع مشکلات نزدیک بینی و دوربینی میتوان از این نوع عدسی بهره برد اما استفاده از عدسی اسفریک برای مشکل آستیگماتیسم توصیه نمیشود.
البته با استفاده از مواد مشابه و به صورت فشرده عدسی های آسفریک (Aspheric) و دبل آسفریک (Double Aspheric) نیز تولید میشود که نسبت به اسفریک سبک وزن تر و دارای لبه های نازک تر هستند و همچنین برای آستیگماتیسم نیز کاربرد دارند. در بین این موارد عدسی دبل آسفریک بهترین نوع است.
عدسی عینک طبی پولاروید
عدسی های پولاروید یا پولاریزه برای استفاده از عینک طبی در زمان های خاص مانند رانندگی یا ورزش (به خصوص ورزش های آبی) بسیار پرکاربرد هستند. مرکز این نوع عدسی ها نسبت به لبه های آن ضخیم تر می باشد. ویژگی برجسته عدسی های پلوراید کاهش بازتاب نور و درنتیجه دید واضح و کاهش خستگی چشم بر اثر انعکاس نور می باشد.
در زمان رانندگی عدسی های پلوراید مانع از دیدن سراب بر اثر انعکاس نور میشوند. به همین دلیل این نوع عدسی برای افرادی که رانندگی طولانی مدت دارند به شدت توصیه میشود.
شناخت جنس عدسی جزء راهنمای خرید عدسی طبی است.
در زمان رانندگی عدسی های پلوراید مانع از دیدن سراب بر اثر انعکاس نور میشوند.
عدسی پلاستیکی با شاخص بالا
به عنوان راهنمای خرید عینک طبی توصیه میکنیم اگر علاقمند به خرید عدسی پلاستیکی هستید، عدسی پلاستیکی با شاخص بالا را انتخاب کنید. این عدسی ها ضریب شکست بالاتری نسبت به عدسی های پلاستیکی دارند و به همین دلیل نازک تر و سبک تر تولید میشوند.
نازک ترین عدسی های موجود با استفاده از پلاستیک شاخص بالا با ضریب شکست 1.70 و عدد آبه 36 و ضریب شکست 1.74 و عدد آبه 33 هستند. این عدسی ها سبک وزن بوده و در مقابل شعه فرابنفش به طور کامل از چشم ها مراقبت میکنند.
عدسی های دیگری از این جنس با ضریب شکست 1.60 تا 1.67 و عدد آبه 36 و 32 نیز تولید میشوند که همان ویژگی ها را دارند ولی نسبت به نمونه های بالا ارزان تر هستند.
ویژگی های عدسی طبی تریوکس
عدسی های تریوکس نیز از انواع دیگر عدسی های طبی هستند که مانند عدسی های پلی کربنات خاصیت نشکن بودن دارند. بنابراین در مقابل ضربه مقاوم بوده و برای افرادی که دارای مشاغل پرخطر هستند بسیار گزینه مناسبی است. مزیت عدسی های تریوکس نسبت به عدسی های پلی کربنات تصحیح بینایی بیشتر این عدسی ها می باشد.
بررسی عدسی های فتوکرومیک
اکثر شما با عدسی های فتوکرومیک آشنایی دارید. ویژگی برجسته این عدسی ها دو کاره بودن آنهاست. عدسی های طبی فتوکرومیک در مقابل اشعه های خورشید تغییر رنگ داده و از آنها به عنوان عینک آفتابی نیز میتوان استفاده کرد.
راهنمای خرید عدسی طبی براساس کاربرد آنها
در زمان انتخاب و خرید عدسی عینک طبی بهتر است براساس کاربرد عینک طبی در طول روز انتخاب کنید. در این حالت بهترین حالت بینایی را دارید و کمترین آسیب به چشم های شما وارد میشود.
عدسی طبی مناسب استفاده روزمره
این مدل عدسی ها متداول ترین نوع عدسی هستند و برای استفاده طولانی مدت مناسب هستند. از لحاظ قیمت نسبت به عدسی هایی که برای مقاصد خاص استفاده میشوند قیمت کمتری دارند. اکثر عینک های طبی زنانه، مردانه و بچگانه با استفاده از این عدسی ساخته میشوند.
عدسی طبی برای استفاده ورزشی
ورزشکارانی که از عینک طبی استفاده میکنند در زمان انجام تمرینات خود و یا مسابقات قادر به استفاده از عینک های طبی روزانه نیستند. برای خرید عینک ورزشی طبی باید به وجود این ویژگی ها توجه داشته باشید: مقاومت و نشکن بودن در برابر ضربه، مقاومت در برابر لکه شدن براثر آب و تعرق، مقاوم در برابر بازتاب نور و اشعه های UV
راهنمای خرید عدسی طبی دیجیتال
آن دسته از افرادی که در طول روز مدت زمان زیادی را به استفاده از وسایل هوشمند مانند کامپیوتر، لپ تاپ، موبایل و … هستند، برای خرید عدسی عینک طبی به این نکته توجه داشته باشند که عدسی طبی نسبت به اشعه های صفحات دیجیتال مقاومت داشته باشند.
عدسی طبی مناسب کارهای اداری
برای خرید عینک به راهنمای خرید عدسی طبی توجه کنید.
استفاده از عدسی مناسب مانع از شدت یافتن مشکلات میشود.
خیره شدن طولانی مدت به اجسام در فاصله نزدیک مانند نوشته های روی برگه ها و .. در طولانی مدت میتواند اثرات مخربی بر روی سلامت چشم ها داشته باشد. بنابراین کارمندان اداری در زمان خرید عینک طبی باید به این نکته توجه داشته باشند.
عدسی مناسب عینک های مطالعه
حتی افرادی که چشمانشان ضعیف نیست نیز در زمان مطالعه طولانی مدت دچار خستگی چشم میشوند. عدسی های مخصوص مطالعه برای این منظور طراحی و تولید شده اند که از خستگی چشم و دردهای ناشی از آن به موجب مطالعه طولانی مدت جلوگیری کنند.
راهنمای خرید عدسی طبی برای رانندگی
آن دسته از افرادی که به واسطه شغلشان مجبور به ساعت ها رانندگی در طول شبانه روز هستند برای خرید عدسی طبی لازم است به این موضوع توجه داشته باشند که عدسی طبی مناسب این افراد باید در مقابل انعکاس نور و ایجاد سراب در بینایی جلوگیری کند.
بروزترین مدل های عینک طبی با طرح های فوق العاده
عدسی طبی فتوکرومیک
در سالهای پیشین استفاده از عدسی های فتوکرومیک رواج بیشتری داشت. اما امروزه این عدسی ها بخش زیادی از محبوبیت خود را از دست داده اند. علت آن است که سرعت تغییر رنگ عدسی ها پایین بود و پس از گذشت مدتی نیز عدسی دچار تغییر رنگ میشد.