مزایای پلاسما تراپی پوست و افرادی که به آن احتیاج دارند
پلاسما تراپی یا پلاسما جت یکی از روش های جدید برای رفع چین و چروک، رفع افتادگی و لیفت قسمت های مختلف صورت می باشد که معمولا بدون عمل جراحی و تنها با یک دستگاه انجام می شود. این دستگاه با استفاده از روش تبدیل جامد به گاز، اقدام به لیفت و احیای مجدد پوست می نماید. به جرأت می توان این گفت پلاسما تراپی بهترین جایگزین برای عمل های جراحی تهاجمی و پر...

پلاسما تراپی پوست یکی از روش های مؤثر در درمان آکنه های پوستی، رفع چین و چروک صورت، لیفت بینی، درمان افتادگی پلک، کاهش نقاط قرمز پوست، درمان جوش و کاهش لکه ها و خال های پوستی است که بدون نیاز به عمل جراحی و ایجاد برش و بخیه صورت می گیرد. اگر این روش به درستی و مناسب با وضعیت پوست فرد انجام شود، نتایج درخشانی به همراه خواهد داشت. دستگاه های مورد استفاده در پلاسما تراپی بسیار دقیق هستند و می توانند در مناطق حساس با ایجاد کمترین جراحتی عمل کنند.

دستگاه های پلاسما تراپی می توانند در هر قسمتی از پوست مورد استفاده قرار گیرند و بخش زیادی از مشکلات پوستی را به خوبی درمان کنند. از این رو این نوآوری جدید به عنوان یک پدیده شگفت انگیز در دنیای زیبایی شناخته می شود. در واقع پلاسما تراپی این امکان را برای پزشکان فراهم کرده است تا بتوانند بیماری های پوستی و علائم پیری را بدون ایجاد کمترین برشی در پوست درمان کنند. به این روش در اصطلاح جراحی نرم یا soft surgery گفته می شود. در ادامه مطلب همراه ما باشید تا با کاربردهای پلاسما تراپی پوست و عوارض احتمالی این روش بیشتر آشنا شویم.

منظور از پلاسما تراپی پوست چیست؟

پلاسما تراپی روشی جدید برای جوانسازی پوست است که با استفاده از دستگاه پلاسما جت انجام می شود. این روش به آبرسانی سریع پوست کمک کرده و باعث می شود که شادابی و جوانی دوباره به پوست بازگردد. به کمک پلاسما تراپی می توان انواع آسیب های پوستی مانند آکنه و جای زخم، افتادگی، بریدگی و چین و چروک های ناشی از افزایش سن را از بین برد. هم چنین با استفاده از این روش می توان افتادگی چشم و پلک را برطرف کرد و فرم زیبایی به بینی بخشید. همه این موارد تنها قسمت کوچکی از کاربردهای پلاسما تراپی می باشند.

زیبایی و جوانسازی پوست با استفاده از پلاسما تراپی به صورت سرپایی و بدون نیاز به بستری انجام می شود. به جرأت می توان گفت این روش یکی از روش های بدون درد و عارضه برای زیبایی پوست می باشد. در این روش هیچ نیازی به جراحی و ایجاد برش در پوست نبوده و کاملا بدون درد می باشد. به همین خاطر پلاسما تراپی به یکی از روش های پرکابرد و محبوب برای جوانسازی پوست تبدیل شده است. نتایج این روش در کوتاه مدت ظاهر می شود و ماندگاری آن بسیار طولانی است.

پلاسما تراپی پوست و کاربردهای آن

پلاسما تراپی چگونه انجام می شود؟

پلاسما تراپی روشی است که با کمک پرتوهای پلاسما و ایجاد شار الکترونیکی، نسبت به لیفت پوست اقدام می کند. دستگاه پلاسما جت با یونیزاسیون سلولی قسمت مورد نظر پوست، تولید گرما و تبدیل بافت جامد پوست به بخار، باعث جمع شدن پوست و لیفت آن می شود. در پلاسما تراپی ابتدا قسمت مورد کاملا پاکسازی می شود و در صورت نیاز از بی حسی موضعی استفاده می شود. سپس دستگاه پلاسما تراپی بر روی سطح پوست کشیده می شود و نقطه های ریز و نزدیک به هم را ایجاد می کند. پرتوهای ایجاد شده سطح بسیار کمی از پوست را سوزانده و در لایه اپیدرم ایحاد گرما می کند.

گرمای به وجود آمده گاز بین پوست و دستگاه را یونیزه کرده و پوست قسمت مورد نظر را از جامد به گاز تبدیل می کند. با این کار لایه های زیرین پوست آب خود را از دست داده و جمع می شوند. هم چنین کلاژن های لایه زیرین تحریک شده و با تولید کلاژن های بیشتر باعث جوانسازی پوست می شوند. از این روش درمانی به منظور رفع چین و چروک صورت، لیفت کل صورت، لیفت چشم، افتادگی پلک، کوچک کردن شکم و بینی استفاده می شود. در نهایت با این روش دیگر نیازی به انجام عمل های پر هزینه نخواهد بود.

پلاسمای گرم

پلاسمای گرم به خاطر داشتن قوس بلند، انرژی بالا و درجه حرارت، می تواند با از بین بردن بافت های اضافی منجر به درمان چشم ها و جوانسازی آن ها شود. در واقع انرژی بالای این نوع پلاسما، بافت های اضافی پوست را به مقدار کمی دچار سوختگی می کند. با این وجود این روش هیچ گونه عوارضی به همراه ندارد؛ زیرا برشی در ناحیه چشم ایجاد نمی کند. در جوانسازی پوست به کمک پلاسمای گرم، افتادگی پوست و چربی های اضافی آن از بین می رود و افزایش رشته های کلاژن، به جوانسازی و سفت شدن پوست منجر می شود.

پلاسمای سرد

این نوع پلاسما به خاطر اشعه های فرابنفش با قوس تابش کوتاه تر قادر به انتقال دمای زیاد به بدن نمی باشد. به طور معمول از پلاسمای سرد به منظور درمان بیماری پوستی استفاده می شود. از مهم ترین کاربردهای پلاسمای سرد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

تسریع روند بهبودی و ترمیم پوست، ضدعفونی کردن زخم ها و کمک به افزایش تشکیل سلول های سطحی پوست در درمان زخم های ناشی از زخم بستر و سوختگی از بین بردن عفونت دندان و کاهش درد آن ها در طول دندانپزشکی کمک به افزایش خون رسانی و جذب اکسیژن توسط انتشار یون های مثبت، رفع خشکی و التهاب پوست، شادابی بخشیدن به پوست ضدعفونی کردن پوست، درمان بیماری های پوستی مانند جوش، جای زخم و آکنه با تغییر میزان اسیدیته در سلول های ایجاد عفونت، سلول های ویروسی و قارچی

آشنایی با مزایای پلاسما تراپی

آشنایی با کاربردهای پلاسما تراپی پوست

پلاسما تراپی نوعی جراحی نرم است که طیف گسترده ای از درمان های جوانسازی را شامل می شود. هم چنین این روش قادر به درمان بسیاری از مشکلات پوستی می باشد. به طور کلی پلاسما تراپی می تواند برای موارد زیر قابل استفاده باشد:

بهبود اسکارهای مختلف مانند اسکارهای کلوئیدی و جای زخم های بعد از جراحی صاف کردن خطوط و چین و چروک های صورت بهبود ظاهری خطوط اطراف دهان فرد سیگاری لیفت پوست صورت، گردن، پیشانی و غبغب سفت کردن پوست شل شده برطرف کردن تاتو و خالکوبی رفع گوشت اضافی روی پوست ترمیم و از بین بردن ترک های پوستی که در اثر بارداری یا افزایش و کاهش وزن ایجاد شده اند. رفع ترک های پوستی یا استریا از بین بردن جای جوش، رفع آکنه فعال بزرگسالان و اسکار آکنه رفع پف یا کیسه های زیر چشم از بین بردن خال، زگیل، منگوله های پوستی و اسکین تگ از بین بردن میلیوم یا دانه های چربی زیر پلک

چه کسانی کاندیدای مناسب پلاسما تراپی می باشند؟

به طور کلی افرادی با ویژگی های زیر مناسب پلاسما تراپی پوست می باشند:

افرادی که تمایل به ایجاد زخم و اسکار بعد از عمل ندارند. افرادی که افتادگی پلک دارند و به دنبال ترمیم آن می باشند. افرادی که از بیهوشی و انجام جراحی واهمه دارند. افرادی که قبلا جراحی زیبایی پلک انجام داده و دچار عدم تقارن شده اند. افرادی که به طور یک طرفه دچار افتادگی پلک هستند و امکان دارد جراحی به عدم تقارن پلک آن ها منجر گردد. افرادی که بیماری خاص دارند و مجبور به استفاده از داروهای خاصی مانند وارفارین می باشند.

کاندیدای مناسب برای پلاسما تراپی

پلاسما تراپی پوست چه مزایایی دارد؟

در ادامه قصد داریم شما را با مهم ترین مزیت های پلاسما تراپی آشنا سازیم:

نیازی به بیهوشی ندارد. سرعت عمل بالای فرایند درمان عدم ورود مواد شیمیایی مضر به بدن نداشتن محدودیت سنی برای انجام عمل عدم ایجاد جای زخم یا اسکار بر روی پوست عدم ایجاد هرگونه برش و خونریزی بر روی پوست بهبودی سریع با توجه به نوع درمان عدم نیاز به استراحت و گذراندن دوره نقاهت ریسک و خطر پایین عوارض جانبی بسیار اندک

نگاهی به عوارض جانبی پلاسما تراپی

به خاطر داشته باشید که اگر پلاسما تراپی توسط پزشک حاذق و متخصص صورت بگیرد، روشی بسیار کم خطر محسوب می شود. مهم ترین عوارض پلاسما تراپی عبارتند از:

خارش و درد تغییر رنگ پوست به طور موقت قرمزی و تورم در ناحیه درمان که معمولا ۲ تا ۳ روز طول می کشد. البته امکان دارد قرمزی و تورم در ناحیه چشم بیشتر طول بکشد. ایجاد دلمه هایی بر روی پوست پلک که در بیشتر موارد کمتر از یک هفته برطرف می شوند. پوسته پوسته شدن پوست به صورت نقطه نقطه به مدت ۷ الی ۱۰ روز

آشنایی با پلاسما تراپی پوست

میزان ماندگاری پلاسما تراپی چقدر است؟

ماندگاری نتیجه پلاسما تراپی به عوامل مختلفی بستگی دارد که از این موارد می توان به نوع پوست، تکنیک مورد استفاده، تعداد جلسات درمانی، سبک زندگی افراد و روند پیری پوست اشاره کرد. البته نوع عارضه پوستی و قسمتی که عمل بر روی آن انجام می شود نیز اهمیت دارد. در بسیاری موارد نتیجه عمل دائمی است، اما گاهی اوقات پوست روند پیری خود را به طور طبیعی طی می کند و بعد از گذشت ۱ الی ۳ سال به حالت قبل خود باز می گردد. در این مرحله به درمان مجدد نیاز خواهد بود.

مدت ماندگاری پلاسما تراپی که معمولا طولانی است، یکی از مواردی است که باعث شده افراد زیادی جذب این تکنیک جوانسازی پوست شوند. بهتر است بدانید ماندگاری پلاسما تراپی صورت به عوامل مختلفی مانند سبک زندگی فرد، تعداد جلسات درمانی و روند پیری پوست بستگی دارد. جالب است بدانید برخی آسیب های پوست با نتایج ماندگار و دائمی پلاسما تراپی همراه می باشند. در حالی که برخی قسمت های صورت بدون توجه به اثرات درمان، روند پیری خود را دنبال می کنند. در این شرایط بهتر است هر از گاهی نسبت به تمدید پلاسما تراپی اقدام شود. به طور کلی ماندگاری پلاسما تراپی صورت با هر بار درمان تا یک سال ادامه پیدا می کند.

رعایت چه نکاتی قبل از انجام پلاسما تراپی ضروری است؟

توصیه می شود پیش از پلاسما تراپی پوست، توصیه هایی را در دستور کار خود قرار دهید تا شاهد تأثیرات شگفت انگیز این روش باشید. در ادامه به برخی از مهم ترین نکات اشاره خواهیم کرد.

چنانچه برای پلاسما تراپی پلک مراجعه می کنید، بهتر است لنزهای طبی خود را خارج کنید. حداقل از دو هفته قبل مصرف دخانیات و مشروبات الکلی را متوقف کنید. قبل از انجام این روش نباید پوست شما متورم باشد. چنانچه هرگونه علائم سرماخوردگی و آنفولانزا دارید، بهتر است درمان خود را عقب بیندازید. از ۴ هفته قبل از درمان، مصرف آلفاهیدروکسی اسید و رتینول را قطع کنید. چنانچه برای سفت شدن پوست خود مراجعه می کنید، باید از ۴ هفته قبل از درمان، مصرف کرم ها، پاک کننده ها و سرم هایی مانند لاکتیک اسید، سالیسیلیک اسید و گلیکولیک اسید را قطع کنید. چنانچه پوست ناحیه درمان دچار آفتاب سوختگی شود، درمان را باید تا ۸ هفته و بعد از بهبود آفتاب سوختگی به تعویق بیندازید. در صورت داشتن اکستنشن مژه، مژه ها را باید قبل از درمان چشم خود بردارید و تا ۸ هفته بعد، اجازه کاشت مژه نخواهید داشت.

عوارض پلاسما تراپی برای پوست

توصیه های ضروری بعد از پلاسما تراپی

همانند بسیاری از روش های زیبایی و جوانسازی پوست، رعایت توصیه های متخصص بعد از پلاسما تراپی بسیار حائز اهمیت می باشد. رعایت نکردن برخی از توصیه ها می تواند عوارض ناشی از این روش را افزایش داده و در بسیاری از موارد با افزایش درد همراه باشد. بهتر است بعد از پلاسما تراپی توصیه هایی را در دستور کار خود قرار دهید تا عوارض احتمالی آن را به حداقل برسانید. در ادامه قصد داریم به برخی از توصیه های ضروری بعد از پلاسما تراپی اشاره کنیم:

تا چند روز بعد از پلاسما تراپی از محیط های آلوده و پر گرد و غبار خودداری کنید. از دستکاری زخم و کندن آن ها جدا خودداری کنید. حداقل تا ۴۸ ساعت بعد از پلاسما تراپی از رفتن به حمام اجتناب کنید. در صورت تجویز دارو توسط پزشک، داروها را به موقع و درست مصرف کنید. ناحیه درمان را تمیز نگه دارید و دست های آلوده خود را به آن ها نزنید. از قرار گرفتن در معرض نور خورشید جدا اجتناب کنید. پس از درمان و تا زمان بهبودی کامل پوسته ریزی ها از مواد آرایشی استفاده نکنید. تا دو هفته بعد از پلاسما تراپی از رفتن به استخر، جکوزی و سونا خودداری کنید و هرگز با آب داغ و پر فشار دوش نگیرید.

منبع : آرگا

برچسب :