بلایی که ناخن کاشت سرتان می آورد / راهکار پیشگیری و درمان قارچ کاشت ناخن + فیلم
به گزارش رکنا، این عارضه در ناخن توسط قارچ‌ها و به خصوص دسته درماتوفیت‌ها Dermatophyte)) ایجاد می‌شود. به این عارضه در پزشکی اونیکومایکوزیس (onychomycosis‎) گفته می‌شود. این قارچ‌ها باعث...

به گزارش رکنا، این عارضه در ناخن توسط قارچ‌ها و به خصوص دسته درماتوفیت‌ها Dermatophyte)) ایجاد می‌شود. به این عارضه در پزشکی اونیکومایکوزیس (onychomycosis‎) گفته می‌شود. این قارچ‌ها باعث بروز قارچ ناخن در پای ورزشکاران نیز می‌شوند. لازم به ذکر است که این قارچ می‌تواند هر نقطه از ناخن شما را درگیر کند. از جمله این نقاط می‌توان به صفحه ناخن، بستر و همچنین ریشه ناخن اشاره کرد. با این حال قسمت عمده عفونت‌های قارچی با درگیر کردن قسمت بستر ناخن ایجاد می‌شود. این مشکل در ناخن‌های پا بسیار متداول‌تر است.

متاسفانه این قارچ‌ها قدرت سرایت بسیار بالایی دارند. به صورتی که احتمال آلودگی به این قارچ در مکان‌های عمومی که پابرهنه هستید همچون اتاق تعویض لباس، استخرها و همچنین تجهیزات آلوده در سالن‌های زیبایی وجود دارد. قارچ ناخن کاشت پا نیز در بعضی موارد دیده شده است.عدم رعایت بهداشت توسط ناخن کارها و کاشت غیر اصولی ناخن می‌تواند باعث ایجاد این عارضه شود. در این مطلب می‌خواهیم بیشتر به بررسی قارچ ناخن کاشت و نحوه درمان آن بپردازیم پس با ما همراه باشید.

علائم قارچ ناخن کاشت شده

آشنا شدن با علائم آن به تشخیص قارچ ناخن کاشت شده کمک می ­کند. این عارضه معمولاً موجب درد نمی‌شود و بیشتر از نظر ظاهری برای فرد ناراحت کننده و آزار دهنده است. درد قارچ ناخن معمولاً با لمس بدتر می‌شود. به طور عمده می‌توان گفت علائم قارچ ناخن بعد از کاشت شامل موارد زیر است:

ضخیم شدن یا شکننده شدن ناخن

بوی نامطبوع

احساس درد به خصوص هنگام لمس ناخن

زرد سفید یا سبز شدن ناخن بعد از کاشت

احساس خارش

سرخ شدن ناخن و پوست

التهاب و ورم

مهم‌ترین قارچی که باعث این عارضه در ناخن‌ها می‌شود درماتوفیت Dermatophyte)) نام دارد و با روش‌های مختلفی تکثیر می‌شود.

علل ابتلا به قارچ ناخن کاشت شده

در افراد سالم و بدون نقص ایمنی رطوبت و تعریق مهم‌ترین علت قارچ ناخن کاشت شده است. همچنین استخرهای عمومی و باشگاه‌های ورزشی نیز از محل‌های اصلی است که باعث انتقال قارچ می‌شود. امروزه یکی از مهم‌ترین علت ابتلا به قارچ ناخن مراجعه به سالن‌های زیبایی و ناخن کاری است.

در صورتی که کاشت ناخن به روش اصولی انجام نشود می‌تواند موجب وارد شدن رطوبت و آب بین فضای ناخن کاشت و بستر طبیعی ناخن شود و همانطور که گفتیم رطوبت نقش اصلی را در تکثیر قارچ دارد. همچنین آلوده بودن وسایل نیز می‌تواند سبب انتقال قارچ شود. در واقع در صورتی که فردی مبتلا به این قارچ باشد و با همان وسایل برای فرد دیگر کاشت ناخن انجام شود خطر ابتلا وجود دارد. مهم‌ترین دلایل ایجاد قارچ ناخن کاشته شده شامل موارد زیر است.

کاشت غیر صحیح ناخن

انتخاب ناخن کار حرفه‌ای بسیار مهم است. زیرا در صورتی که این کار توسط افراد غیر متخصص انجام شود می‌تواند سبب ایجاد یک شکاف یا فضای کوچک بین ناخن آکریلیک و بستر ناخن شود. این فضا رطوبت لازم جهت رشد قارچ را تامین می‌کند. همچنین گرمای انگشت نیز به تکثیر قارچ‌ها کمک می‌کند. به همین علت بسیار مهم است که برای کاشت ناخن به یک فرد آموزش دیده مراجعه کنید.

تغییر در بستر طبیعی ناخن

برای قرار گرفتن ناخن کاشت بر روی ناخن طبیعی لازم است تا با توربین سطح ناخن نازک‌تر شده و مقداری تغییر کند. در نتیجه ایجاد تراش لایه محافظ ناخن ضعیف‌تر می‌شود و در نتیجه مقاومت ناخن در برابر عوامل بیماری زا همچون قارچ ناخن کاشت شده کمتر می‌شود.

عدم رعایت بهداشت توسط سالن‌های آرایشی

نسبت به این موضوع باید بسیار دقت کنید. اکثر سالن‌های ناخن وسیله‌ها و ابزارهای مورد نیاز را قبل استفاده برای نفر بعدی استریل نمی‌کنند. در واقع آنها از همان ابزار برای چندین نفر بدون ضد عفونی کردن استفاده می‌کنند. بدین ترتیب قارچ ناخن به راحتی از فردی به فرد دیگر منتشر می‌شود. در نتیجه در انتخاب سالن‌های آرایشی دقت کنید و آنهایی را مد نظر قرار بدهید که ابزارهای خود را قبل از استفاده برای فرد دیگر به خوبی استریل می‌کنند.


بلایی که ناخن کاشت سرتان می آورد / راهکار پیشگیری و درمان قارچ کاشت ناخن + فیلم