شب باشکوه مرتضی
دنیای اقتصاد : بیست و سومین مراسم جشن «حافظ» در حالی برگزار شد که این رویداد با یک اتفاق مهم همراه بود. در این سال‌ها هنرمندان بسیاری که چند دهه پیش به خارج از کشور مهاجرت کرده‌اند، همواره از آرزوی بازگشت حرف زده‌اند و با اینکه برخی مدیران در دوره‌های مختلف به بعضی از آنها چراغ سبز هم نشان داده‌اند اما در عمل اتفاقی نیفتاده است.

شب باشکوه مرتضی

آخرین مورد مربوط به نصرالله معین نجف‌آبادی، خواننده سرشناس، است که داستان بازگشتش بارها مطرح شد و حتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت سیزدهم روی آنتن زنده تلویزیون درباره‌اش اظهارنظر کرد اما هنوز اتفاقی نیفتاده است.

در این میان پایان تلخ حبیب محبیان، خواننده موسیقی پاپ، پس از بازگشت به ایران باعث شده تا گروهی از هنرمندان نسبت به تصمیم به بازگشتشان شک‌و‌تردید داشته باشند.

اما مرتضی عقیلی، بازیگر قدیمی سینما و تئاتر، سه سال پیش در پی اعلام شفاهی مقامات دولت سیزدهم مبنی بر عدم ممنوعیت هنرمندان قدیمی، پس از ۴۰سال دوری به ایران بازگشت و به نظر می‌رسد عاقبت خوبی پیدا کرده است.

او خیلی زود مشغول به کار شد و با بازی در نمایش «فلزات چکشخوار» به کارگردانی آرش سنجابی روی صحنه رفت و توجه مردم را جلب کرد.

عقیلی در مصاحبه‌ای گفت در تمام سال‌های غربت و دوری از وطن، به فکر ایران بوده است .او توضیح داد تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران است و در سال ۵۸هم در دادگاه انقلاب همین موضوع را اعلام کرد، اما در سال ۵۹ شرایط برای فعالیتش سخت و پس از مدتی ممنوع از کار شد و در نهایت تصمیم گرفت به خارج برود.

او حالا سه سال بعد از بازگشتش، در جشن حافظ روی صحنه رفت تا از یک عمر فعالیت هنری‌اش تقدیر شود. در این بخش شهاب حسینی هم بازیگر قدیمی را همراهی کرد و متن لوح تقدیر را خواند که در آن آمده بود: «کاش نقش‌ها چنان پررنگ و در یاد و خاطر بمانند که حتی دوری از صحنه کوچک‌ترین خدشه‌ای بر این میراث وارد نکند و گذر زمان آن را جلا ‌دهد. حیات سینمای ایران با نام‌هایی بزرگ گره خرده است. چه با نقش آفرینی‌های خود در قامت یک ستاره چه با منش خود در پشت صحنه. این جایزه به مرتضی عقیلی اهدا می‌شود.»

مرتضی عقیلی پس از دریافت جایزه‌اش درحالی‌که اشک می‌ریخت خطاب به حاضران گفت: «حال بدی دارم و حال خوشی دارم. یاد روزی افتادم که مادرم به قبرس آمد تا ما را ببیند. او شروع کرد به خندیدن و گریه کردن. گفت خنده‌ام برای این است که تو را دوباره دیدم و گریه‌ام برای این است که پدرت نیست تو را ببیند.»

او افزود: «امشب ذوق من برای این است که شما اینجایید و شمایید که مرا باور دارید. بغض من برای این است که یاران من، دوستان من، استادان من آرزوی چنین شبی را داشتند اما به آنها چنین موقعیتی را ندادند. مثل ناصر ملک‌مطیعی و بهروز وثوقی.»

این بازیگر گفت: «به امید روزی که برای هیچ هنرمندی حکم ممنوعیت صادر نشود.» مرتضی عقیلی با اشاره به شهاب حسینی گفت: این افتخار نصیبم شد جایزه‌ام را از دست کسی بگیرم که جایزه‌بگیر جهانی‌ است.

در این مراسم امید معلم که بعد از درگذشت زنده‌یاد علی معلم، مدیرمسوول مجله دنیای تصویر، برگزاری این رویداد را بر عهده دارد، گفت: ما در سال گذشته هنرمند بزرگی را از دست دادیم به نام داریوش مهرجویی. امیدوارم مدیران سینمایی ما پرونده قتل ایشان را پیگیری کنند.

در این جشنواره جایزه ویژه هیات داوران به مسعود کیمیایی رسید. در متن پیام او آمده بود: «هنر به زندگی پیوسته است و زندگی حاصل کار اجتماعی است، درود به این گستردگی و زندگی که هر لحظه آن به همدلی سپری می‌شود.»

اخبار مرتبط
معرفی برندگان جایزه جشن حافظ/کدام سلبریتی‌ها انتخاب شدند؟ خالق نقش‌های ماندگار تجلیل از مرتضی عقیلی با تندیس حافظ معلق ماندن در ارتفاع ۹متری بانوی عشق و ایثار