ریشه بازتاب‌های متفاوت نمایشگاه تجسمی سینمایی‌ها چیست؟
مدیر هنری نمایشگاه «چند تکه آینه» برگزاری این رویداد را فرصتی بین رشته‌ای برای سینماگران دانست و عنوان کرد اغلب آثار با توجه به دغدغه شخصی که در حیطه وضعیت امروز جامعه داشته، انتخاب شده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، نمایشگاه گروهی «چند تکه آینه» که شامل مجموعه‌‎ای از آثار تجسمی ۲۰ سینماگر ایرانی است، به مدیریت هنری مهتا محدث گردآوری و در گالری تابستان خانه هنرمندان ایران به نمایش درآمده است.

در این نمایشگاه، آثار افرادی چون عباس کیارستمی، نیکی کریمی، کتایون ریاحی، پانته‌آ بهرام، نازنین بیاتی، حمید جبلی، مهدی پاکدل، رضا کیانیان، فرهاد آئیش، مسعود کیمیایی، محمود کلاری، هومن بهمنش، هوشنگ گلمکانی، ساعد نیک ذات، تورج اصلانی و تهمینه میلانی حضور دارد.

در بین آثار روی دیوار گالری تابستان، می‌توان آثار نقاشی تعدادی از هنرمندان همچون مسعود کیمیایی، نازنین بیاتی و تهمینه میلانی و همچنین عکس‌های تعدادی دیگر از هنرمندان همچون مهدی پاکدل، نیکی کریمی، ساعد نیک ذات و تورج اصلانی را مشاهده کرد.

ریشه بازتاب‌های متفاوت نمایشگاه تجسمی سینمایی‌ها چیست؟

مهتا محدث در گفتگو با خبرنگار مهر درباره چگونگی گردآوری آثار این نمایشگاه بیان کرد: من از قبل با تعدادی از هنرمندانی که اثر دارند، آشنایی داشتم مثل محمود کلاری که در فیلم «تابستان همان سال» با او همکاری داشتم اما با تعدادی دیگر از طریق دیگر هنرمندان آشنایی پیدا کردم و درباره این نمایشگاه صحبت کردم.

وی در مورد انتخاب آثار عنوان کرد: برخی از آثار نمایشگاه را با توجه به دغدغه شخصی خودم که در حیطه وضعیت اجتماعی جامعه امروز و حضور زن در جامعه است، توانستم به صورت مستقیم انتخاب کنم که ارتباط بسیاری با این موضوع داشت.

محدث درباره ایده برگزاری این نمایشگاه و بازخوردهای متفاوت آن توضیح داد: به دلیل حضور بازیگران و سینماگرانی که آثارشان در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده است، «چند تکه آینه» بازتاب خبری گسترده‌ای داشت و بازخوردهای متفاوت از تمجید و انتقاد را نیز شاهد بودم که بسیار طبیعی است، چراکه آثار حاضر در نمایشگاه متعلق به بیش از ۲۰ نفر از فعالان سینماست و تنوع آثار شامل کیفیت متفاوت آنها هم می‌شود. هر نمایشگاهی بازتاب‌های متفاوتی را خواهد داشت که در فضای روانی کنونی جامعه قابل انتظار است. از سوی دیگر همیشه عرضه آثار غیرسینمایی سینماگران، چه در تئاتر و چه در عکاسی و نقاشی و سایر هنرهای تجسمی، با واکنش‌هایی روبه رو شده که هم از سوی مخاطبان و هم هنرمندان آن عرصه‌ها مطرح می‌شود. در واقع برخی از هنرمندان عرصه‌های دیگر، معتقدند فعالان هنرهای دیگر حق ورود به حیطه اختصاصی آنها را ندارند و احتمالاً جا را برای آنها تنگ می‌کنند. در این نمایشگاه هم در کنار تحسین‌ها و حمایت‌ها، از این‌گونه بازتاب‌ها وجود داشت.

ریشه بازتاب‌های متفاوت نمایشگاه تجسمی سینمایی‌ها چیست؟

وی در پایان تصریح کرد: چنین رویدادی را باید فرصتی برای مطالعه در احوال و سلایق سینماگران حاضر در نمایشگاه و فرصتی برای مطالعات بین‌رشته‌ای دانست؛ همچنان که نقاشی‌های مسعود کیمیایی در گالری ثالث نیز بیش از آنکه از حیث هنر نقاشی ارزش داشته باشند، به شناخت دنیای درون این سینماگر شناخته‌شده و بحث‌انگیز کمک می‌کند.