ریزش مو مردانه یا آلوپسی آندروژنیک
ریزش مو مردانه یا آلوپسی آندروژنیک نوعی اختلال شایع است است که با بالا رفتن سن شیوع پیدا می کند. این اختلال منجر به نازک شدن موها و در نهایت ریزش… The post ریزش مو مردانه یا آلوپسی آندروژنیک appeared first on مجله زیبایی بهرو: زیبایی، مد و استایل.

ریزش مو مردانه یا آلوپسی آندروژنیک نوعی اختلال شایع است است که با بالا رفتن سن شیوع پیدا می کند. این اختلال منجر به نازک شدن موها و در نهایت ریزش مو می شود. هر دو جنس زن و مرد ممکن است که دچار این نوع از ریزش مو شوند. حدود ۷۰% از مردان و شاید بسیاری از زنان بالای ۴۰ سال به آن مبتلا هستند. در مردان ریزش مو معمولا در دو طرف پیشانی و وسط سر رخ می دهد به طوری که موهای باقیمانده شکل نعل اسب می شوند. در زنان این وضعیت متفاوت است و بیشتر در نواحی مرکزی دچار ریزش مو می شوند.

نشانه ها و علائم ریزش مو مردانه ریزش موی تدریجی افزایش ریزش مو تغییر رنگ و قطر موها و کوتاه شدن موها طاسی یک ناحیه از سر به طور کلی؛ این وضعیت در هر فردی متفاوت است. ریزش مو در نواحی کناری پیشانی و وسط سر به طوری که دسته ای مو در دو طرف و پشت سر باقی می ماند، به این وضعیت تاج بقراطی می گویند. علت ریزش مو مردانه یا آلوپسی آندروژنیک

مردانی که آلوپسی آندروژنیک دارند در مقایسه با دیگر مردان هورمون جنسی متصل به گلوبولین، هورمون تحریک کننده فولیکول، تستوسترون و اپی تستوسترون کمتری دارند. اگرچه فولیکول ها از قبل در محل ریزش مو قرار گرفته اند، به احتمال زیاد در حالت غیر فعال قرار دارند. مطالعات نشان می دهند که رشد و خواب فولیکول های مو که وابسته به فاکتور رشد شبه انسولین در پاپیلای پوستی (درمال پاپیلا) است، تحت تاثیر دی هیدرو تستوسترون قرار دارد.

آندروژن نقش مهمی در رشد جنسی مردان دارد. آن ها غدد سبابه، رشد مو و میل جنسی را تنظیم می کنند. با بالا رفتن سن، آندروژن رشد مو در صورت را تحریک می کند، اما رشد مو در نواحی سر را متوقف می کند. این شرایط پارادوکس آندروژن نامیده می شود.

مردان با آلوپسی آندروژنیک معمولا «۵ آلفا ردوکتاز» بالا و تستوسترون پایین دارند. تستوسترون آزاد که در غدد پروستات و پوست سر زیاد است توسط «۵ آلفا ردوکتاز» تبدیل به دی هیدرو تستوسترون (DHT) می شود که منجر به ریزش مو مردانه می شود.

ژنتیک

طاسی سر می تواند علت های مختلفی داشته باشد، اما شواهد و مدارک نشان می دهند که عامل اصلی ریزش مو مردانه ژنتیک است. از آن جایی که آندروژن و گیرنده های آندروژنی علت اصلی آلوپسی آندروژنیک هستند بررسی های ژنتیکی آن ها موضوع بیشتر تحقیقات است.

اپیدمیولوژی (همه گیر شناسی) به شدت تحت تاثیر سن است. نشانه های اولیه در دوران نوجوانی دیده می شود. نیمی از مردان در سن ۵۰ سالگی به آن دچار می شوند. میزان شدت و پیشرفت آن در افراد متفاوت است. سفید پوستان ۴ برابر بیشتر از نژادهای آفریقایی به آن مبتلا می شوند. در مردان آسیایی کمتر شایع است. درمان ریزش مو مردانه

هیچ کاری نکردن به نظر بهترین کار برای این اختلال است. برای اکثر مردم هیچ درمان موثری وجود ندارد. بنابراین پذیرفتن و کنار آمدن با آن بهترین راه حل است. دو روش دارویی برای آلوپسی آندروژنیک وجو دارد. اما افراد زیادی به دلیل نتیجه نگرفتن با این روش ها درمان خود را قطع کرده اند.

آندروژن وابسته

فیناستراید مهار کننده «۵ آلفا ردوکتاز» نوع ۲ است. فیناستراید مانع از تبدبل تستوسترون به دی هیدرو تستوسترون در نواحی پوست سر می شود. بعد از ۳ ماه استفاده از فیناستراید، مو رشد و افزایش پیدا می کند. مطالعات نشان داده اند که بعد از ۲ تا ۳ سال استفاده از فیناستراید به صورت مداوم، حجم مو به خوبی افزایش پیدا می کند. فیناستراید بیشترین تاثیر را در وسط سر نشان داده است. از عوارض مصرف این دارو عقیم شدن مردان است.( این عارضه در دوز بالا محتمل تر است)

دوتاستراید نیز مشابه فیناستراید است با این تفاوت که که هر دو نوع ۵ آلفا ردوکتاز را مهار می کند. این دارو برای درمان ریزش مو در کره مورد مصرف قرار گرفته است اما در آمریکا استفاده نشده است. در ایران نیز این دارو به صورت قاچاق در برخی داروخانه ها – مخصوصاً شهرهای مرزی- وجود دارد.(خرداد ۹۵)

آندروژن مستقل

ماینوکسیدیل نوعی محرک رشد است که فولیکول های آسیب دیده مو را تحریک می کند که دوباره شروع به تولید مو کنند. با این حال ماینوکسیدیل نمی تواند از فولیکول ها در برابر آسیب های بیشتر DHT محافظت کند.

دیگر گزینه ها برای درمان عبارتند از: ترتینوئین به همراه ماینوکسیدل، اسیرونولاکتون

دیگر روش های درمان

در مواردی که ریزش مو پیشرفت کرده و دیگر درمانی دارویی جوابگو نیست، پیوند مو به عنوان روش درمانی مورد استفاده قرار می گیرد. به طور طبیعی ۱ تا ۴ تار مو (واحد فولیکولی) جدا و به نواحی ترمیم مو انتقال داده می شوند. این واحدهای فولیکولی با جراحی در مجاورت و به فاصله های نزدیک و به تعداد زیاد به پوست سر پیوند زده می شوند.

بیشتر مردم از روش های درمانی که تاثیر آن ها ثابت نشده است، استفاده می کنند. هیج مدرکی وجود ندارد که تاثیر ویتامین ها، مواد معدنی و دیگر مکمل های غذایی را در توقف ریزش موی مردانه نشان دهد. لازم به ذکر است که در سال ۲۰۰۸ مدارک خیلی کمی در مورد استفاده از لیزر برای درمان ریزش مو آلوپسی آندروژنیک مطرح شده است.

از شما دعوت می کنیم برای آشنایی با چرخه طبیعی رشد مو ویدئوی زیر را تماشا کنید.

چرخه طبیعی رشد موی سر انسان و مقابله با ریزش مو
ریزش مو مردانه یا آلوپسی آندروژنیک was last modified: دی 4ام, 1395 by بهرو