علل و روش های درمان ریزش مو
ریزش مو معمولا به صورت تدریجی رخ می دهد؛ ممکن است به شکل تکه ای و منطقه ای و یا در کل سر باشد. پوست سر حاوی 100 هزار تار… The post علل و روش های درمان ریزش مو appeared first on مجله زیبایی بهرو: زیبایی، مد و استایل.

ریزش مو معمولا به صورت تدریجی رخ می دهد؛ ممکن است به شکل تکه ای و منطقه ای و یا در کل سر باشد. پوست سر حاوی ۱۰۰ هزار تار مو است که در طول روز حدود ۱۰۰ تار آن میریزد.

علت ریزش مو

وراثت

هم زنان و هم مردان با بالا رفتن سن ضخامت موهایشان را از دست می دهند. این نوع ریزش مو به دلیل بیماری خاصی نیست، امری کاملا طبیعی و وابسته به ژنتیک و تغییرات هورمونی تستوسترون است. الگوی طاسی وراثتی بر روی مردان بیشتر از زنان تاثیر می گذارد. ریزش موی مردانه بعد از سن بلوغ می تواند اتفاق بیفتد. حدود ۸۰% مردان در سن ۷۰ سالگی علائم و نشانه های طاسی با الگوی مردانه را نشان می دهند.

فشارهای روحی و روانی

فشارهای روحی و جسمی ممکن است باعث ریزش نیمی یا ۳/۴ از موهای سر شوند. این نوع ریزش مو تلوژن افلوویوم نامیده می شود. در حالی که شامپو می زنید، شانه و یا به موهایتان دست می کشید دسته ای مو از سرتان جدا می شود؛ تا چندین هفته ممکن است متوجه این موضوع نشوید. ریزش مو ۶ تا ۸ ماه ادامه پیدا می کند. تلوژن افلوویوم معمولا موقتی است اما ممکن است که در دراز مدت ادامه داشته باشد.

علت این نوع ریزش

تب بالا یا عفونت های شدید زایمان فشارهای روحی و روانی جراحی سنگین، بیماری های مهم، از دست دادن خون ناگهانی رژیم های غذایی مخصوصا آن هایی که فاقد مواد پروتئینی هستند. داروهایی مثل: رتینوئید، قرص های ضد بارداری، بتابلاکرها، مسدود کننده های کانال کلسیم، داروهای ضد افسردگی و ایپوبروفن

بعضی از زنان در سن ۳۰ تا ۶۵ سالگی ممکن است دچار کم پشتی در کل سر شوند. در ابتدا با ریزش موی شدید و در ادامه با کمتر شدن شدت ریزش و توقف آن مواجه می شوند. علت مشخصی برای این نوع تلوژن افلوویوم وجود ندارد.

دیگر علل ریزش مو

دلایل دیگر ریزش موها مخصوصا اگر الگوی غیر معمولی داشته باشد عبارتند از:

آلوپسی آرتا (ریزش مو در سر، ریش و حتی ابروها و مژه ها) کم خونی شرایط خود ایمنی مثل لوپوس سوختگی بیماری های عفونی مثل سیفلیس تغییرات هورمونی بیماری تیروئید عادات عصبی مثل کشیدن مو یا مالش پوست سر پرتو درمانی کچلی قارجی (عفونت قارچی) تومور غدد تخمدان یا غدد آدرنالین حالت دهنده های مو که فشار زیادی روی فولیکول مو ایجاد می کنند. درمان خانگی ریزش مو ریزش مو ناشی از یائسگی و یا زایمان اغلب بعد از ۶ ماه تا ۲ سال بر طرف می شود. برای ریزش مو ناشی بیماری، رادیو تراپی، مصرف دارو و یا دیگر علت های نیاز به درمان نیست. موها معمولا بعد از پایان دوره بیماری و یا درمان دوباره رشد می کند. می توان از کلاه گیس و کلاه و یا پوشش های دیگر تا رشد مجدد موها استفاده کرد. بافت های مو، تکه های مو یا دیگر روش های مشابه ممکن است که ریزش مو را پنهان کنند. این روش گران تر و امن تر است. تکه های مو نباید به پوست سر بچسبد زیرا ممکن است موجب عفونت و زخم پوست سر شوند. چه زمانی به پزشک مراجعه کنید

اگر با هر کدام از موارد زیر روبه رو شدید لازم است به پزشک مراجعه کنید:

ریزش مو با یک الگوی غیر طبیعی ریزش موی سریع و یا در سنین پائین (در نوجوانی یا در زیر ۳۰سال) درد و خارش همراه با ریزش مو قرمزی و پوسته پوسته شدن پوست سر در نواحی که دچار ریزش مو شده است. جوش، موهای زائد صورت و یا عادت ماهانه غیر طبییعی اگر زن هستید و دچار ریزش موی با الگوی مردانه شده اید طاسی نقطه ای در ریش یا ابرو افزایش وزن یا ضعف عضلانی، عدم تحمل دماهای سرد و خستگی مناطق عفونی روی پوست پیشینه

تاریخچه دقیق پزشکی و آزمایشات روی مو و پوست معمولا برای تشخیص علت ریزش آن کافی است.

برای تشخیص علت ریزش مویتان از شما ممکن است در موارد زیر سوال شود:

علائم ریزش مویتان؛ آیا ریزش مویتان الگوی خاصی دارد؟ یا اینکه آیا در ناحیه دیگری از بدنتان ریزش مو وجود دارد؟ آیا دیگر اعضای خانوادیتان ریزش مو دارند؟ چگونه از موهایتان مراقبت می کنید؛ تعداد دفعاتی که برای شستشو از شامپو استفاده می کنید یا چگونه موهایتان را خشک می کنید؛ آیا از محصولات خاصی برای موهایتان استفاده می کنید؟ وضعیت روحیتان چگونه است؛ ایا استرس زیاد دارید؟ رژیم غذایتان چگونه است؟ آیا اخیرا تغییراتی در رژیم غداییتان داشته اید؟ آیا اخیرا دجار بیماری شده اید؟ مثلا تب شدید آزمایش هایی که ممکن است انجام بگیرد آزمایش خون آزمایش میکروسکوپی مو ریخته شده بیوسپی پوست اگر عفونت قارچی روی پوست سر باشد شامپوی ضد قارچ به همراه داروی خوراکی برای درمان آن تجویز می شود. کرم و لوسین نمی تواند به درون فولیکول مو بروند و قارچ را از بین ببرند. درمان ریزش مو

پزشکان ممکن است مینوکسیدل را تجویز کنند تا به صورت موضعی روی سر برای رشد موها استفاده شود. دیگر داروها عبارتند از: فیناستراید و دوتاساراید برای ریزش موی مردان تجویز می شود.

پیوند مو ممکن است توصیه شود.

آیا ویتامین ها و مکمل ها می توانند به رشد مو و کاهش ریزش مو کمک کنند؟

اگر با ویتامین و مکمل ها رشد موها زیاد می شد در حال حاضر هیچ کسی با موهای تنک و کم پشت در دنیا وجود نداشت. گرچه بعضی از عصاره ها وجود دارند که تعداد انگشت شماری از تحقیقات نشان می دهد بر رشد مو تاثیر دارند اما این تحقیقات تنها بر روی موش ها انجام شده و نه بر روی انسان. بنابراین نتایج ممکن است که برای موش ها مفید بوده باشد نه لزوما برای انسان.

در مورد ویتامین ها و مکمل ها، اگر شما کمبود ویتامین ندارید نیازی به مصرف ویتامین نیست. هیچ تحقیقی نشان نداده است که ویتامینی و یا ترکیبی از ویتامین ها و مکمل ها می تواند تغییری در موهای سر ایجاد کند. اگر واقعا کمبود ویتامین دارید پس باید به درستی بدانید که کدام ویتامین در بدن شما کم است، ریزش مو می تواند یکی از نشانه های کمبود ویتامین باشد. برای مثال بیوتین که یک نوع ویتامین ب است به عنوان مکملی برای رشد مو شناخته شده است. پس اگر کمبود بیوتین داشته باشید شما باید مکمل تهیه کنید و مصرف کنید.

آزمایش خون کمبود ویتامین دی، زینک و آهن را که در رشد مو نقش دارند را نشان می دهد. برگرداندن این مواد به حد نرمال قطعا به سلامتی شما کمک خواهند کرد و همچنین باعث افزایش تراکم مو نیز خواهند شد.

ویتامین های دیگری که ادعا می شود در رشد مو تاثیر دارند عبارت اند از: ویتامین سی، امگا ۳و امگا ۶، آمینو اسید، ویتامین های گروه ب، ویتامین آ و ویتامین ای هستند. همه ی این ها در مکمل های ویتامینی وجود دارند و نیاز نیست که حتما قرص خاصی به اسم قرص رشد مو باشد.

آیا رژیم غذایی بر رشد موها تاثیر می گذارد؟

همانطور که رژیم غذایی برای بدن مفید است برای رشد مو، ناخن و پوست زیبا نیز مفید است. هیچ رژیم غذایی خاصی برای رشد مو وجود ندارد. حتما لیستی از مواد غذایی مثل ماهی سالمون، عدس، لوبیا و گردو را شنیده اید که به رشد مو کمک می کنند. اما این مواد غذایی تنها یک رژیم غذایی سالم هستند که برای بدن مفیدند همانطور که سیب زمینی سرخ کرده، نوشیدنی های شیرین و کیک های شکلاتی ناسالم هستند. یک رژیم غذایی سالم همراه با ویتامین و مکمل ها برای سلامتی بدن لازم است و قطعا برای سلامتی مو نیز موثر است. اما یک سری عوامل قابل تغییر نیستند: ژنتیک، هورمون ها و واکنش های دارویی ای که منجر به ریزش مو می شوند. ریزش مو برای بیشتر افراد مشکلی نیست که به راحتی حل شود و بتوان آن را با رژیم غذایی و ویتامین برگرداند.

از شما دعوت می کنیم برای آشنایی با چرخه طبیعی رشد مو وبدئوی زیر را تماشا کنید.

چرخه طبیعی رشد موی سر انسان و مقابله با ریزش مو
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]
علل و روش های درمان ریزش مو was last modified: شهریور 15ام, 1395 by بهرو