![درمان شوره سر](http://www.behroo.com/wp-content/uploads/2016/03/38_dand-1170x650.jpg)
شوره سر واژه ای است که احساس خجالت را در افراد مبتلا به آن ایجاد می کند. به عبارت ساده، شوره سلول های پوستی چسبیده به پوست سر است که به صورت دانه دانه یا توده ای ایجاد می شوند. شوره گاهی همراه با خارش است. در طول چندین سال تحقیق و پژوهش قارچ ملاسزیا را عامل ایجاد شوره اعلام کرده اند. این قارچ به صورت عادی در سر همه افراد وجود دارد اما وقتی تعداد آن بیش از حد معمول می شود، موجب شوره می شود. همه ی پوسته های روی سر شوره نیستند. بعضی محصولات حالت دهنده مو و داروهایی مثل ماینوکسیدل باعث پوسته پوسته شدن پوست سر می شوند. برای درمان شوره سر ابتدا باید آن را از دیگر پوسته ریزی ها تفکیک کرد. در اینجا به شما تفاوت بین پوسته ی ناشی از شوره با پوسته پوسته شدن ناشی از مصرف محصولات حالت دهنده و ماینوکسیدل و روش درمان شوره سر را توضیح می دهیم.
تفاوت بین شوره و دیگر پوسته پوسته های سر پوسته ناشی از شوره سفید، ضخیم و دارای بافت سنگین است. اگر خارشی در سر ایجاد شود در تمام کل سر رخ می دهد. پوسته ها هم روی مو و هم در کف سر دیده می شوند. پوسته های ناشی از محصولات حالت دهنده روشن تر از رنگ سفید هستند و تنها روی موها ظاهر می شوند در کف سر هیچ اثری از این پوسته ها نیست. پوسته پوسته شدن ناشی از ماینوکسیدل تنها در همان ناحیه ای که استفاده شده رخ می دهد. این پوسته بی رنگ است. اگر خارشی هم ایجاد شود تنها درهمان ناحیه ای است که ماینوکسیدل استفاده شده است. درمان شوره سرشامپوی ضد قارچ: همانطور که در بالا ذکر شد عامل ایجاد شوره نوعی قارچ است. بنابراین استفاده از مواد ضد قارچ برای رفع آن ضروری است. شامپوی کتوکونازول بهترین گزینه ضد قارچ است.
پیریتیون زینک: شامپوی پریتیون زینک هم ضد قارچ و هم ضد باکتری است.
کل تار: کل تار مانع از مرگ سلول های پوستی و در نتیجه مانع از پوسته پوسته شدن پوست سر می شود. اما این ماده بسیار بد بو است ولی برای درمان شوره سر بسیار مفید است.
سلنیوم سولفات: روش کار این ماده نیز مشابه کل تار است با این تفاوت که بوی بدی ندارد.
سالیسیلیک اسید: این ماده ستاره لایه بردار هاست. سلول های تجمع یافته روی پوست سر را پاک می کند. همچنین خواص ضد التهابی و ضد میکروبی دارد.
توجه: برخی افراد مبتلا به شوره ممکن است که نیاز داشته باشند از چند نوع شامپو برای درمان استفاده کنند. پس دقت کنید که به صورت چرخشی از چند نمونه شامپو برای درمان کامل استفاده کنید.
هنگام شامپو زدن از حرکات دورانی برای ماساژ پوست استفاده کنید تا سلول های مرده از پوست سر جدا شوند. دقت کنید که پوست را خراش ندهید و باعث صدمه زدن و بدتر شدن پوسته ها نشوید. از آن جا که شامپوهای ضد شوره باعث خشکی می شوند، سعی کنید در بین برنامه استفاده از شامپوهای ضد شوره از شامپوی معمولی نیز استفاده کنید. شامپوی ضد شوره را ۲ الی ۳ دقیقه روی پوست سر نگه دارید تا فرصت عمل کردن، داشته باشد. اگر بعد از چند هفته استفاده از شامپوهای ضد شوره نتیجه نگرفتید برای ادامه درمان به متخصص پوست مراجعه کنید.