لیزر موهای زائد
تعریف لیزر موهای زائد لیزر موهای زائد یک روش پزشکی برای حذف موهای زائد است. دستگاه لیزر قدرت (فرکانس)پرتو های نور را افزایش داده و به صورت پالس  از پوست… The post لیزر موهای زائد appeared first on مجله زیبایی بهرو: زیبایی، مد و استایل.

تعریف لیزر موهای زائد

لیزر موهای زائد یک روش پزشکی برای حذف موهای زائد است. دستگاه لیزر قدرت (فرکانس)پرتو های نور را افزایش داده و به صورت پالس از پوست عبور می دهد تا به فولیکول مو می رسد. شدت گرمای لیزر فولیکول مو را تخریب می کند و در نتیجه در آینده مویی از آن فولیکول رشد نخواهد کرد. برداشتن موهای زائد با دستگاه لیزر بیشترین تاثیر را برای افراد با پوست روشن و موهای تیره دارد. در اینفوگرافی همه چیز درباره لیزر موی زائد به طور خلاصه در مورد لیزر آموزش داده شده است.

هر چند لیزر موهای زائد رشد مو را کند می کند ولی تضمین نمی کند که به صورت دائم موهای زائد برداشته می شوند؛ برای اینکه زمان بیشتری طول بکشد تا موهای زائد جدید رشد کنند باید لیزر موهای زائد چندین بار به صورت دوره ای تکرار شود.

چرا لیزر موهای زائد؟

لیزر موهای زائد به منظور کاهش موهای نا خواسته است که در مناطقی نظیر ران پا، ساعد، بالای لب، بیکینی و … انجام می شود و در اکثر مناطق بجز پلک و اطراف چشم می توان از این روش استفاده کرد.

رنگ پوست و جنس پوست روی میزان موفقیت این پروسه تأثیرگذار است. برای مثال لیزر موهای زائد روی موهای تیره و پوست های روشن مؤثر است زیرا پرتوهای لیزر روی پیگمنت های مو (ملانین) تأثیر دارند؛ هر چند پیشرفت علم لیزرها را در حذف مو از پوست های تیره تر نیز موفق کرده است.

به طورکلی لیزر موهای زائد برای موهای سفید، خاکستری، قرمز و بلوند چندان مؤثر نیست زیرا لیزر نمی تواند روی موهای با رنگ روشن به خوبی اثر بگذارد. با این حال تلاش زیادی برای محقق کردن این عمل در حال انجام است.

خطرات

لیزر موهای زائد عمدتاً دائمی نیست. بعضی موها به لیزر مقاومند و یا مجدداً رشد می کنند. البته موی جدید روشن تر و نازک تر است.

بیشترین عوارض لیزر موهای زائد عبارت است از:

التهاب پوست: بعد از لیزر احساس ناراحتی، قرمزی و تورم دیده می شود ولی موقت است و بعد از چند ساعت برطرف می شود. تغییر در رنگدانه ها: لیزر موهای زائد ممکن است آن منطقه از پوست را تیره تر یا روشن تر کند ولی معمولاً موقت است. تاول، خشکی، اسکار(جای زخم) و یا سایر تغییرات در ساختار پوست، به ندرت پیش می آید. یکی دیگر از عوارضی که به ندرت دیده می شود خاکستری شدن موهایی است که در معرض پرتو لیزر قرار گرفته اند. لیزر موهای زائد در اطراف چشم و پلک ها توصیه نمی شود زیرا ممکن است به چشم آسیب وارد شود.
قبل از لیزر چه باید کرد؟

قبل از لیزر موهای زائد با یک پزشک مشورت کنید. پزشک به بررسی موارد زیر می پردازد:

مرور سابقه پزشکی شما شامل داروهایی که استفاده می کنید. در مورد مزایا و معایب لیزر و میزان کارایی آن با شما صحبت می کند. قبل از لیزر از قسمت مورد نظر عکس می گیرد تا بعداً بتوانید مقایسه کنید و پیشرفت کار را کنترل کنید.هم چنین پزشک توصیه های لازم قبل از لیزر را به شما ارائه می نماید: از آفتاب دور بمانید. اگر با هر روشی پوست خود را برنزه کرده اید تا زمانی که رنگ پوست طبیعی شما برگردد صبر کنید زیرا عوارض لیزر افزایش پیدا می کند. حتی برخی پزشکان توصیه می کنند ۶ هفته قبل از لیزر در معرض نور خورشید قرار نگیرید. از کندن موها، وکس و الکترولیز خودداری شود. این روش های برداشتن موهای زائد می توانند به فولیکول مو آسیب بزنند و در پروسه لیزر اختلال ایجاد کنند.

اصلاح کردن موردی ندارد زیرا در این روش ریشه مو و فولیکول مو حفظ می شود. در حقیقت قبل از هر جلسه لیزر شیو کردن توصیه می شود زیرا لیزر بالای مو را هدف قرار نمی دهد و سوختگی نخواهید داشت.

چه انتظاری باید داشته باشید؟

قبل از لیزر باید موهای آن قسمت با قیچی کوتاه شوند. از عینک مخصوص برای پوشاندن چشم ها استفاده شود و پزشک از ژل موضعی بی حس کننده برای کمتر شدن درد استفاده نماید.

در حین فرآیند لیزر موهای زائد:

پزشک دستگاه لیزر را روی پوست شما می فشارد؛ بستگی به نوع دستگاه دارد. برخی دستگاه ها سر خنک کننده دارند، برخی ژلی دارند که از پوست محافظت می کند.

وقتی دکمه مخصوص را فشار می دهد پرتوهای لیزر از پوست شما عبور می کند تا به فولیکول مو برسد. گرمای شدیدی که از دستگاه لیزر متصاعد می شود فولیکول مو را تخریب می کند و در نتیجه رشد مجدد مو نخواهید داشت. ممکن است به طور موقت احساس ناراحتی روی پوستتان داشته باشید.

پس از فرآیند لیزر موهای زائد:

ممکن است در ساعات اول قرمزی و تورم در محل دیده شود. برای کاهش آن کمی یخ روی محل بگذارید. اگر پس از لیزر واکنش پوستی داشته باشید پزشک از کورتون های موضعی استفاده خواهد کرد.

مناطقی از پوست که در معرض پرتوهای دستگاه لیزر قرار گرفته اند را از نور خورشید محافظت کنید. بعد از بهبود پوست می توانید از ضد آفتاب ها استفاده نمایید.

نتایج

لیزر در کلینیک های زیبایی

نتایج لیزر موهای زائد فرد به فرد متفاوت است و حتی به منطقه ای از بدن که تحت درمان است بستگی دارد. جلسات مختلف به ماندگاری بیشتر و کارایی بالاتر کمک می کند ولی همیشه احتمال رویش مجدد مو وجود دارد. معمولاً ۴ تا ۶ جلسه با فواصل ۶ هفته ای و سپس هر ۶ ماه یکبار، بهترین زمانبندی است.

لیزرهای خانگی

اخیراً دستگاه های لیزر خانگی تولید شده اند. ممکن است این دستگاه ها کندتر عمل کنند ولی مطالعات کافی ایی در زمینه مقایسه کارایی دستگاه های خانگی و دستگاه های پزشکان وجود ندارد.

اگر قصد استفاده از دستگاه های لیزر خانگی را دارید حتماً دستورالعمل آن دستگاه را به دقت مطالعه کنید تا خطرات سوختگی و آسیب به چشم پیش نیاید.

منابع:

Goldsmith LA, et al., eds. Lasers and flashlamps in dermatology. In: Fitzpatrick’s Dermatology in General Medicine. 8th ed. New York, N.Y.: The McGraw-Hill Companies; 2012. http://www.accessmedicine.com. Accessed March 10, 2015. Shenenberger DW. Removal of unwanted hair. http://www.uptodate.com/home. Accessed March 10, 2015. Gan SD, et al. Laser hair removal: A review. Dermatologic Surgery. 2013;39:823. Haedersdal M, et al. Laser and intense pulsed light hair removal technologies: From professional to home use. British Journal of Dermatology. 2011;165:31. Laser hair removal. American Academy of Dermatology. https://www.aad.org/media-resources/stats-and-facts/cosmetic-treatments/laser-hair-removal. Accessed March 10, 2015. Laser hair removal information. American Society for Dermatologic Surgery. https://www.asds.net/LaserHairRemovalInformation.aspx. Accessed March 14, 2015. Hession MT, et al. A review of hand-held, home-use cosmetic laser and light devices. Dermatologic Surgery. 2015;41:307. Golden, AK. Decision Support System. Mayo Clinic, Rochester, Minn. Jan. 7, 2015.
لیزر موهای زائد was last modified: شهریور 16ام, 1395 by دکتر میترا فریدونی