![راهکارهایی برای درمان شوره سر](http://zoody.ir/tips/wp-content/uploads/2016/12/dandruff.jpg)
شوره سر از بیماریهای مزمن است که باعث ریزش پوست کفسر میشود. شورهسر بیماری خطرناکی نیست ولی در برخی موارد باعث شرمندگی فرد شده و به سختی درمان میشود. شوره سر به راحتی قابل تشخیص است، ریزش پوستههای سفید مرده از پوست سر بر روی سر، شانهها و ابروها از نشانههای شایع این بیماری است. در اغلب موارد شوره سر نیاز به پزشک ندارد، ولی در مواردی که با التهاب و قرمزی کف سر همراه باشد باید به پزشک متخصص پوست مراجعه کرد. در ادامه با درمانهای سنتی و درمانهای شیمیایی که برای از بین بردن شوره سر مناسب هستند آشنا میشوید.
درمانهای سنتی شوره سر۱– ماست: ماست را با نوک انگشتان به کف سر بمالید و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بگذارید بماند. سپس با آب فراوان بشویید.
۲– دم کرده نعناع و ریحان: یک قاشق چایخوری نعناع و یک قاشق چایخوری ریحان را در یک قوری بریزید و بر روی آن یک لیوان آب جوش بریزید، بگذارید دم بکشد و سپس سرد شود. کف سر و موهای خود را با این مایع آغشته کرده . پس از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه با آب بشویید.
۳– آب لیموی تازه: پس از شستن موهای سر با شامپو، موها و کفسرتان را با یک قاشق مرباخوری آب لیموی تازه به خوبی ماساژ دهید. آب لیموی تازه نه تنها باعث از بین بردن شوره سر میشود بلکه در درخشندگی موها نیز نقش دارد.
۴– سرکه سیب: پس از شستن موها با شامپو، سرتان را به سرکه سیب آغشته کنید و بگذارید برای دو تا سه دقیقه بر روی سر بماند. سپس با آب بشویید.
درمانهای شیمیایی شوره سرشامپوهای شوره سر براساس داروهایی که از آنها ساخته شدهاند دستهبندی میشوند. برای از بین بردن شورهسر، یکی از این شامپوها را انتخاب کنید و به صورت روزانه یا دو روز در میان از آن استفاده کنید تا شورهسر شما کنترل شود. سپس استفاده از آن را به یکبار در هفته کاهش دهید. درصورتیکه شامپو مورد استفاده تاثیرش را از دست داد، از دو نوع شامپو به صورت یک در میان استفاده کنید. در هنگام استفاده به دستورالعمل روی شامپوها دقت کنید.
۱– شامپوهای حاوی پیریتیون زینک (Pyrithione zinc): پیریتیون زینک داروی آنتی باکتری و آنتی قارچ است. استفاده از این شامپوها باعث از بین بردن قارچ و باکتری روی سر شده و از این طریق شوره سر از بین میرود.
۲– شامپوهای حاوی پلیتار (Tar-base): این شامپوها باعث کاهش سرعت مرگ سلولهای پوست و پوسته پوسته شدن آنها میشوند. اگر از رنگ موهای روشن استفاده میکنید، این شامپو میتواند باعث از بینرفتن رنگ موی شما شود.
۳– شامپوهای حاوی سالیسیلیک اسید (salicylic acid): استفاده از این شامپو باعث کاهش خارش، پوسته پوسته شدن، سوزش و قرمزی ناشی از پسوریازیس و سبوره میشود.
۴– شامپوهای حاوی سلنیوم سولفاید (selenium sulfide): این شامپو از یک سو باعث کاهش مالاسزیا و از سوی دیگر باعث کاهش خشکی پوست میشود. از آنجا که این شامپوها باعث تغییر رنگ موهای رنگ شده میشوند، باید بر روی موهای طبیعی استفاده شود و پس از استفاده با آب فراوان شسته شود.
۵– شامپوهای حاوی کتوکونازول (Ketoconazole): کتوکونازول داروی ضد قارچ قوی است. از این شامپو میتوانید زمانیکه سایر شامپوها تاثیر نداشتند، استفاده کنید.