![یازده درمان طبیعی برای اضطراب](http://zoody.ir/tips/wp-content/uploads/2016/11/Natural-Remedies-for-Anxiety.jpg)
اضطراب دارید؟ نگران پول، سلامتی، کار، خانواده، عشق و … هستید؟ تپش قلب دارید؟ دوست دارید که آرامش داشته باشید؟ لازم نیست که از همان اول با داروهای شیمیایی آغاز کنید. بسیاری از درمانهای غیردارویی بیخطر (از تکنیکهایی که بر روی افکار تمرکز دارند تا نوشیدنیهای آرامش بخش) برای اضطراب وجود دارند. برخی از این روشها در همان لحظه تاثیر میگذارند و برخی دیگر در دراز مدت تاثیرشان را نشان میدهند. در ادامه با یازده درمان طبیعی برای اضطراب آشنا میشوید.
۱– بابونهدمنوش بابونه اثر مثبت در کاهش اضطراب و نگرانی دارد. تاثیر برخی از مواد تشکیل دهنده بابونه بر روی مغز مشابه داروهای آرامبخش مانند والیوم است. مصرف بابونه به مدت ۸ هفته باعث کاهش اضطراب افراد مضطرب میشود.
۲– چای سبزمواد تشکیل دهنده چای سبز از طریق کاهش تپش قلب و کاهش فشار خون باعث کاهش اضطراب میشوند. یکی از این مواد ال- تیانین (L-Theanine) نام دارد که تاثیر مثبت آن بر کاهش اضطراب به اثبات رسیده است.
۳– سنبل الطیبسنبل الطیب علاوه بر آرامشبخش بودن باعث احساس خواب آلودگی هم میشود. بنابراین برای افرادی که دچار مشکل کمخوابی و یا بیخوابی هستند نیز موثر است. از آنجا که سنبلالطیب بوی بدی دارد، اغلب افراد مصرف قرص آن را به چای آن ترجیح میدهند. بهعلاوه میتوانید این گیاه را به همراه رازک، بابونه و بادرنجبویه دم کنید تا تاثیر آرامشبخشی آن نیز بیشتر شود.
۴– بادرنجبویهاین گیاه نیز در کاهش اضطراب موثر است. علاوه بر تاثیرات آرامشبخشی که دارد اثرات مثبتی در راحت خوابیدن هم دارد. در مصرف این گیاه باید دقت کنید، زیرا مصرف بیش از حد آن تاثیر منفی بر بدن دارد و باعث افزایش اضطراب و تشویش میشود. این گیاه در عطاریها به صورت دمنوش، کپسول و قرص موجود است. بادرنجبویه را میتوانید به همراه رازک، بابونه و سنبل الطیب دم کنید.
۵– اسطوخودسنتیجه مطالعات نشان داده است که استفاده از اسطوخدوس باعث کاهش اضطراب دانشجویان در زمان امتحان میشود. بعلاوه برخی از دانشجویان نیز اعلام کردهاند که استشمام این رایحه باعث آرامش آنها در طول امتحان میشود. نتیجه مطالعهای مشابه نشان داده است که استشمام رایحه اسطوخدوس توسط بیمارانی که در مطب پزشک در انتظار بودند باعث تحمل راحتتر زمان انتظار شده است.
۶– گل ساعتیتاثیر این گیاه مشابه داروهای مسکن و آرامشبخش است. گل ساعتی را به عنوان درمانی برای بیخوابیهای عصبی میدانند. بنابراین این دارو را هنگام خواب و استراحت مصرف کنید و از مصرف آن حین رانندگی و فعالیتهایی که نیاز به هوشیاری دارند پرهیز کنید. هرگز در مصرف گل ساعتی زیاده روی نکنید. مصرف بیش از یک بار آن در ماه توصیه نمیشود.
۷– ورزش کردنهمانطور که اغلب میدانیم ورزش کردن و انجام حرکات ورزشی برای روح و جسم مفید است. با انجام حرکات ورزشی به صورت مرتب، اضطراب و تشویش به میزان زیادی کاهش پیدا میکند.
۸– گرسنه نماندنگرسنگی در برخی از افراد باعث تشویش و استرس میشود. خوردن صبحانه و میان وعدههای سبک باعث کاهش اضطراب میشود. تخم مرغ سرشار از پروتئین و کولین است که برای صبحانه گزینه مناسبی است. مطالعات انجام شده نشان داده است که کمبود کولین باعث افزایش اضطراب بیهوده در انسان میشود.
۹– دست برداشتن از تفکرات منفیتفکرات منفی همچون باتلاقی است که اگر به آنها فرصت دهید به راحتی شما را فرو میبرند و روح شما را آلوده میکنند. هنگامیکه دچار اضطراب هستید این افکار منفی به راحتی به سراغ فرد میآیند. به جای غوطهور شدن در افکار منفی و بیهوده، سعی کنید نفس عمیق بکشید، پیاده روی کنید و خود را از افکار منفی دور کنید و روی مسائل واقعی تمرکز کنید.
۱۰– حمام آب گرمگرم کردن بدن را میتوان نوعی ورزش دانست. هرقدر هم که احساس اضطراب داشته باشید، گرفتن دوش آب گرم باعث ایجاد احساس آرامش در شما خواهد شد. گرم کردن بدن در زیر دوش آب گرم به برطرف شدن گرفتگی عضلات کمک میکند و به بدن احساس آرامش و رهایی میدهد.
۱۱– گشت زدن در طبیعت و جنگلراه رفتن در دل طبیعت و در میان درختان، گوش دادن به صدای جریان آب، امواج و پرندگان، استشمام بوی چمن و چوب میتواند احساس بسیار آرامش بخشی در فرد ایجاد کند. افرادی که برای مدت ۲۰ دقیقه در فضاهای طبیعی و یا در دل جنگل پیادهروی میکنند، بسیار آراماند و در صورت مضطرب بودن، اضطراب آنها به شدت کاهش پیدا میکند.