سئوی محتوا یا به عبارتی بهینه سازی محتوا برای موتورهای جستجوگر به مجموعه تکنیک هایی در انتشار محتوا گفته می شود که موجب می گردد موتورهای جستجوگر محتوای شما را بیشتر درک کنند و آن را با موضوع جستجوی کاربران مرتبط تر بیابند، از این رو بکار گیری سئو در ایجاد محتوای وب سایت موجب می شود که رویت پذیری وب سایت در نتایج جستجوهای موتورهای جستجوگر بهبود یابد و محتوای شما بتواند در نتایج جستجوها رتبه بهتری کسب نماید. ایجاد محتوایی که از لحاظ سئو غنی باشد نیاز به داشتن مهارت هایی در این زمینه دارد.
ما در این مقاله قصد داریم با آموزش کاملی شما را با مراحل ایجاد یک محتوای غنی از لحاظ سئو آشنا کنیم:
چگونه تولید محتوا کنیم؟
گام اول- مطالبی که باید در نوشتن یک مقاله غنی شده از لحاظ سئو رعایت کنید
نکات آورده شده در بخش اول بسیار کلی می باشند و در واقع تمامی آنها مربوط به مرحله ابتدایی ایجاد یک مقاله نمی باشند بلکه باید در تمامی مراحل در نظر گرفته شوند. پس نکات آورده شده در زیر را به خاطر
بسپارید و سعی کنید که در طول ایجاد یک مقاله آنها را در کار خود مد نظر قرار دهید:
مقالات باید از نوشتار خوبی بهره مند باشند، باید بتوانند تعامل خوبی با کاربران برقرار نمایند و همچنین دارای بار علمی و آموزشی خوبی باشند. در واقع مقالات باید بتوانند زاویه جدیدی از یک موضوع را برای کاربران آشکار نمایند. مقاله شما باید شروع خوبی داشته باشد و گوشه ای از اطلاعات مفید و ارزشمندی که قرار است درون آن مقاله آورده شود در ابتدای آن قرار داده باشد تا کاربران را به مطالعه آن مقاله تا انتها ترغیب نماید.
اگر شما بتوانید یک محتوای قوی ایجاد کنید که ترافیک بالایی را جذب نماید در این صورت بسیاری از کسانی که خودشان مقاله نویس هستند به مقاله شما مراجعه خواهند کرد تا از آن ایده بگیرند و این افراد ممکن است در مقالات خود به شما لینک بدهند، پس یکی دیگر از نکات مهم در ایجاد یک محتوای غنی از لحاظ سئو توانایی جذب لینک از دیگر وب سایت ها توسط آن مطلب می باشد که این امر تنها با منحصر به فرد بودن و جامع وشامل بودن یک محتوا امکان پذیر می باشد.
اگر ترافیک یک مقاله زیاد باشداحتمال آنکه بتوانید از طریق آن درآمدهایی کسب نمایید بسیار زیاد می باشد، در واقع زمانی که یک مقاله پر بازدید باشد بسیار افراد درخواست قرار دادن آگهی های تبلیغاتی خود را در صفحه مربوط به آن مقاله برای شما ارسال می نمایند و شما می توانید با انتشار این آگهی ها درآمدهایی کسب نمایید.
موتورهای جستجوگر در هنگام کراول کردن و ایندکس گذاری یک محتوا توجه ویژه ای به عنوان آن محتوا می نمایند. از این رو شما باید سعی کنید در عنوان یک محتوا که یکی از مهم ترین بخش های یک محتوا می باشد کلیدواژه ها و عبارات کلیدی مورد نظر خود را بگنجانید.
گام دوم- یک لیست از کلیدواژه ها و عبارات کلیدی مد نظر خود ایجاد نمایید و آنها را در متن خود به بهترین شکل استفاده کنید.
ابتدا با استفاده از ابزارهای جستجوی کلیدواژه ها یک لیست از کلیدواژه ها و عبارات کلیدی برای محتوای خود تهیه نمایید. چگونگی ایجاد و انتخاب کلیدواژه ها با استفاده از ابزارهای جستجوی کلیدواژه ها از حوصله این بحث خارج می باشد و مقالات متعددی در اینترنت موجود می باشند که شما می توانید با استفاده از آنها چگونگی انجام این پروسه را بررسی نمایید.
مقاله خود را تیتر بندی نمایید در تیتر از کلیدواژه ها و عبارات کلیدی که انتخاب نموده اید استفاده نمایید. این کار هم برای خوانندگان مطالب شما بسیار مفید است و هم می تواند به رتبه بندی وب سایت شما در نتایج جستجوهای موتورهای جستجوگر کمک نماید. خوانندگان ترجیح می دهند که مطلبی که می خوانند به چند مطلب کوتاه تر در زیر تیتر های مختلف تقسیم بندی شده باشد تا آنها بتوانند با توجه به تیترها تنها بخش هایی که برای آنها جالب تر است را مطالعه کنند، علاوه بر این کاربران اغلب تمام یک محتوا را مطالعه نمی کنند و تنها یک نگاه گذری به محتواها می اندازند و اگر یک محتوا دارای تیتر های مختلفی باشد آنها می توانند بایک نگاه سطحی مطالب بیشتری را دریابند. از آنجایی که موتورهای جستجوگر هنگام رتبه بندی به تیترهایی که درون تگ های H قرار گرفته اند ارزش بیشتری می دهند، قرار دادن کلیدواژه ها در تیتر ها می تواند به بهبود رتبه سایت شما کمک کند.
ایجاد یک لیست از کلیدواژه ها و عبارات کلیدی موجب می شود به شما برای فکر کردن درباره آنکه کاربران شما چه عباراتی را در گوگل سرچ می کند و یا زمانیکه به دنبال جستجوی یک مطلب مشخص در اینترنت می باشند آن مطلب را چگونه می یابند، فکر کنید. این امر به شما کمک می کند که نیازهای کاربران را دریابید و متوجه شوید مشکلی که کاربران را به سمت جستجو برای یافتن یک راه حل یا پاسخ در اینترنت کشانده است چیست. زمانی که بتوانید مشکلات کاربران را دریابید می توانید پاسخ هایی برای مشکلات آنها در مطالب خود بگنجانید. در این صورت مقالات شما کاربر پسندتر خواهند شد.
گام سوم- نوشتن مقاله!
پس از آنکه نکات آورده شده در گام اول و دوم را انجام دادید نوبت به نوشتن مقاله می رسد. در نوشتن مقاله شما باید به نکات زیر توجه نمایید:
هیچ گونه غلط املایی و گرامری نباید در مقاله شما وجود داشته باشد. مقاله شما باید عنوان جالب و جذابی داشته باشد که حس کنجکاوی خواننده را برانگیخته نماید. مقاله شما باید در فواصل منظم به پاراگراف های جدا تقسیم بندی شود تا خواندن آن برای خواننده راحت تر باشد و صفحه وب سایت شما شلوغ و سر در گم کننده به نظر نرسد. مقاله شما باید بخش ها یا زیر تیتر های مختلفی داشته باشد. کلیدواژه های اصلی و عبارات کلیدی مهم تر باید درون عناوین در صورت امکان گنجانده شوند. کلیدواژه ها و عبارات کلیدی مهم باید در ابتدایی ترین قسمت ممکن از مقاله (مثلا جمله اول یا نهایتا 150 کلمه اول) گنجانده شوند.نباید استفاده بیش از حد از کلیدواژه ها صورت گیرد زیرا ممکن است گوگل شما را جریمه کند. چگالی نرمال کلیدواژه ها در متن 1تا 3 درصد می باشد. بولد کردن یا ایتالیک کردن کلیدواژه ها و عبارات کلیدی در متن. مشابه جمله اول متن، کلیدواژه ها و عبارات کلیدی باید در جمله آخر متن نیز گنجانده شود تا بر اهمیت آنها تاکید شود. مجددا ذکر می کنم که استفاده بیش از اندازه کلید واژه ها از جانب گوگل به عنوان تقلب کردن شما تلقی می شود و ممکن است برای شما نتایج جبران ناپذیری داشته باشد. پس بهتر است از این کار به شدت دوری کنید.
گام چهارم- افزودن هایپر لینک به مقاله
هایپر لینک به لینکی گفته می شود که از مقاله شما به وب پیج های دیگری که موضوع آنها با موضوع مقاله شما مرتبط است، داده می شود. شما می توانید در متن خود یک کلمه یا یک عبارت را هایلایت کنید و آن را به یک انکرتکستی مبدل کنید که کاربر را به صفحه دیگری که شما می خواهید به آن لینک دهید هدایت نماید. فقط دقت داشته باشید که به صفحاتی لینک بدهید که حاوی اطلاعات ارزشمند و مفیدی باشند و در واقع لینک شما یک لینک ارزشمند برای کاربران باشد.
گام پنجم-برای مقاله خود لینک سازی کنید
لینک سازی به پروسه ای گفته می شود که در طی آن شما کاری می کنید که دیگران به مقاله شما لینک بدهند. البته بهتر است لینک های ارجاع دهنده به مقاله شما به صورت طبیعی و بدون دخالت شما کسب شوند اما شما می توانید با انجام کارهایی این پروسه را تسریع کنید. برای این کار می توانید دیگران را از وجود مقاله خود آگاه کنید. مثلا لینک مقاله خود را در فیس بوک و توییتر اشتراک گذاری نمایید و از دوستانتان بخواهید که آن را با دیگر دوستانشان به اشتراک بگذارند تا بدین طریق دیگران از وجود مقاله شما مطلع شوند و اگر آن را مفید و ارزشمند دیدند به آن لینک بدهند.
گام ششم- اشتراک گذاری محتوای خود را برای کاربران تسهیل نمایید
اگر گوگل متوجه شود که محتوای شما دفعات زیادی توسط افراد مختلف به اشتراک گذاشته شده است، این مساله یک پوئن مثبت برای مقاله شما ایجاد می کند و باعث می شود که مقاله شما بتواند رتبه بهتری در نتایج جستجوها کسب نماید. در گام قبلی گفته شد که شما می توانید برای جذب لینک، مقاله خود را در شبکه های اجتماعی اشتراک گذاری کنید این کار می تواند برای افزایش اشتراک گذاری مقاله شما نیز خوب باشد اما راه بهتر آن است که شما اشتراک گذاری مطلب خود را برای کاربران ساده سازی نمایید در این صورت می توانید بدون زحمت به تعداد دفعات اشتراک گذاری بالایی دست یابید، تنها کافیست که دکمه هایی برای اشتراک گذاری مطلبتان در زیر آن تعبیه کنید و به هر شبکه اجتماعی نیز یک دکمه مجزا اختصاص دهید.
منبع : آموزش سئو وردپرس