اگر میخواهید خواسته شما انجام شود باید ابتدا دیگران را متقاعد کنید و متقاعد کردن دیگران نیز روشهای زیادی دارد.
به گزارش آلامتو به نقل از زومیت؛ هر فردی برای انجام خواستهاش توسط دیگران روشی دارد. بعضی افراد با گفتن بیپردهی حقیقت، خواستهشان را بیان میکنند. دیگران حقیقت را دستکاری کرده، چاپلوسی میکنند و نامشخص و رمزی صحبت میکنند. اینها کسانی هستند که درمجموع متقاعدکننده نیستند.
بهرحال مهم نیست که شما جزء کدام دستهاید و از چه روشی استفاده میکنید، توانایی تاثیرگذاری روی دیگران بسیار مهم است.
در اینجا ۷ روش برای متقاعدسازی دیگران بیان میکنیم. برخی شاید اندکی فریبآمیز به نظر برسند ولی میتوانند کمک جدی برای زندگیتان فراهم کنند.
همیشه یک تصویر خوب آماده داشته باشید
یک تصویر ارزش هزاران کلمه را دارد. همانگونه که فوربس توضیح داد، برندان نیهان از دانشگاه دورتموند و جیسون ریفلر از ایالت جرجیا مطالعهای نسبت به آگهیهای سیاسی موثر، انجام دادهاند.
محققان اطلاعاتی ارائه کردند که با شرکتکنندگان جهانی بررسی، تناقض داشت. مطالب برای خلاصهی کتبی مدارک یا برای کمکردن احساس خود ارزشمندیشان و احساس راحتی داشتنشان، درست جواب نمیدهد.
اگر چه همه چیز از دست نرفته است. بر اساس مطالعه ،جدولها عملاً متقاعدکننده بودند.
انجام این کار همیشه آسان نخواهد بود. شبیه این نیست که شما هر جا لازم داشتید کسی را دربارهی چیزی مجاب کنید همیشه جدول یا پاورپوینتی در دستتان داشته باشید. گرچه به خاطر داشتن اینکه حقایق غیردوستانه و ارتباطات شخصی همیشه نیرنگ نیستند، مهم است. معرفی دیداری برای مواقعی که نیاز به مجاب کردن دارید تحریککننده است.
حتی به داشتن تخیل زیاد احتیاج ندارید، چنانچه استفان مایر به فوربس نوشت:
˝تمام پارامترهای دیداری استفاده شده در مطالعه، نمودارهای درختی واضح ساده بودند ،بنابراین توانشان چیزی برای ازدحام طراحی تخیلی یا ارزشهای تولیدی بزرگ نداشت. اینها موثر بودند زیرا با مغز در زبان شخصی خودش صحبت کردند.˝
باعث شوید افراد احساس خوب داشته باشند
دکتر رابرت کیالدینی نویسنده ˝تاثیر :روانشناسی متقاعدسازی” علایق فرد را به عنوان ˝اسلحه ی تاثیر ˝ معرفی کرده است.
مطابق با انجمن روانشناسی امریکا، زمانی که ما احساس خوبی دربارهی فردی داشته باشیم احتمالاً بیشتر او را متقاعدکننده میبینیم.
این خیلی حیرتآور نیست. باز هم برای هر کسی این کمی خجالتآور یا دستپاچهکننده است، احتمالاً گفتنش از انجام دادنش آسانتر خواهد بود.
مراقب شخصیت خود باشید
آیا شما از فروشندهای که سربهزیر و بیقرار است و از ارتباط چشمی دوری میکند، خرید میکنید؟ البته که نه! آنها ممکن است درستکارترین افراد روی کره زمین باشند ولی موضوع این نیست. زبان بدنشان در بهترین حالت کمبود اعتماد بهنفس و در بدترین حالت، فریب را نشان میدهد.
اگر قرار است متقاعدکننده باشید باید روی برخی از نکات زبان بدن تجدید نظر کنید وشروع به پذیرش نقش کنید.
خودتان را تکرار کنید
همانگونه که هملت گفته:˝کلمات، کلمات، کلمات .˝
تکرار تا حدی میتواند آزاردهنده باشد. در نوشته اگر زیاد انجام شود وحشتناک است. در گفتگو زننده است (همه ما کسی را میشناسیم که بین تعداد کمی داستان یکسان دور میزند –یا اگر شما مثل من باشید ،خودتان آن فرد هستید).
بههرحال تکرار در گفتگوها لزوماً چیز بدی نیست. سخنگوهای مشهور بسیاری، شیوههای معانی بیانی را به کارگرفتهاند که شامل تکرار بوده است. در بکارگیری تکرار برای تایید و موضوعتان را مطابق انتظارتان جلوبردن، راحت باشید.
مردم را وادار کنید که بخواهند به شما کمک کنند
انجمن روانشناسی امریکا گزارش میدهد که کیالدینی تشخیص داده مقابله به مثل فاکتور کلیدی در متقاعدسازی است .
این کار، حسی عالی را ایجاد میکند. مردم به افراد حمایتکننده که به طور قابل اثباتی کاری برایشان انجام دادهاند، بیشتر گرایش دارند.
پس ایجاد شبکهای از افرادی که ˝یکی به شما بدهکارند˝ فکر بدی نیست.
ناله یا در خواست نکنید
ایجاد تعادل خوب زمانی که سعی در ارائه موضوع متقاعدکنندهای دارید، میتواند مشکل باشد. شما نمیخواهید انسانی مطیع ظاهر شوید همچنین نمیخواهید که خیلی قوی هم به نظر بیایید.
جان برندن از Inc مینویسد، احتمالاً بهتر است که جنبهای از صداقت و ادب را نشان دهید:
˝برخی از افراد تیرهروزی که من میشناسم این رفتار درباره متقاعدسازی را دارند که قصد فریب دیگران را دارند. شما سعی میکنید که برای بدستآوردن آنچه شما میخواهید، گولشان بزنید (معمولاً از طریق رفتاری محکم یا صدایی رسا). این واقعاً کار نمیکند مگر اینکه واقعا مشکلاتی داشته باشید.˝
تظاهر به کمیابی
چه چیزی طلا و الماس را بسیار ارزشمند می کند؟ کمیابی. انجمن روانشناسی امریکا معتقد است، کمیابی یکی دیگر از مشخصات متقاعدسازی است.
مردم به بهادادن آنچه کمیاب و نامعمول است، متمایل هستند. این کار بعضی مواقع نیرنگآمیز است ولی برای بیانکردن و شکلدادن به یک بحث متقاعدکننده، در بکارگیری خصوصیات روانشناختی مفید است.
در این مقاله شما را با ۷ راهکار آشنا کردیم. آیا تا کنون از این ترفندها برای ارتباط با دیگران، استفاده کردهاید؟ برای شما کارساز بودهاند؟