چرا از تمام لحظات حضورمان در شبکه های اجتماعی لذت میبریم و به سختی میتوانیم فعالیت روزانه خود در شبکه های اجتماعی را محدود کنیم؟
به گزارش آلامتو و به نقل از زومیت؛ بانی فولی وانگ، مدیرعامل گروه سرمایه گذاری Pique Ventures، در وبسایت کوئرا به پرسشی پاسخ داده است که شاید در ذهن کمتر فردی شکل گرفته باشد. شبکههای اجتماعی که امروزه به بخشی جدانشدنی از زندگی افراد تبدیل شدهاند، مجهز به فیلترها و الگوریتمهایی هستند که تنها آن چیزی را که دوست داریم به ما نشان میدهند. سؤال مطرحشده این است که آیا این فیلترها ما را از درک نظرات مخالف با خودمان عاجز میکنند؟
وانگ در پاسخ خود به این نکته اشاره کرده است که طبیعت انسانی میتواند ما را از درک نظرات مخالف و حتی متفاوت عاجز کند. شبکههای اجتماعی و الگوریتمهای آنها نیز میتوانند چنین خطری داشته باشند. افراد و الگوریتمها میتوانند رفتار مشابهی داشته باشند.
وقتی شما بخواهید تنها نظراتی که با شما موافق هستند بشنوید، زمانی که نظری مخالف میشنوید یکی از رفتارهای زیر را از خود نشان خواهید داد:
ناراحت میشوید، چرا که یک نفر مخالف شما است. نیازی نیست که آنها بهصورت مستقیم با شما مخالفت کنند. همین که نظرشان را بگویند و شما با آن مخالف باشید، احساس بدی خواهید داشت. رفتار دیگر این است که به خاطر ناراحتی، سعی میکنید در مورد آن موضوع بحث نکنید یا اصلا افراد مخالف را از دایرهی اجتماعی خود کنار بگذارید. در حالت دیگر، ناراحتی شما باعث میشود که دیگران ارتباطشان را با شما قطع کنید یا دیگر نظراتشان را با شما در میان نگذارند.الگوریتمها نیز بهگونهای طراحی شدهاند که محتوای محبوب شما را بیشتر و آن چیزی را که دوست ندارید، کمتر به نمایش بگذارند. به بیان دیگر، آنها نیز مانند مغز خود ما طراحی شدهاند. شبکههای اجتماعی در این میان گناه بزرگی مرتکب شدهاند. آنها تنها افرادی که با دایرهی دوستان شما دوست هستند، معرفی میکنند. تنها محصولاتی را به شما نشان میدهند که دوست دارید و در نهایت شما را در دایرهای از تأیید و موارد دوستداشتنی حبس میکنند.
مقاله مرتبط: درمان اعتیاد به شبکه های اجتماعیبرای رهایی از این دایره، میتوانید با رعایت موارد زیر، خود را برای پذیرفتن نظرات مخالف آماده کنید:
با مخالفتها کنار بیاید. این کار به خودآگاهی، نفس عمیق، تفکر و حتی مدیتیشن نیاز دارد. انتخابهای خود را داشته باشید و از عمل به آنچه الگوریتمها پیشنهاد میدهند دوری کنید. ارتباطات خود را بهصورت عمدی با افرادی افزایش دهید که از پسزمینههای جغرافیایی، اعتقادی و عقاید متنوع با شما برخوردار هستند. ذهن خود را باز نگه دارید؛ اما خطوط قرمز را نیز بشناسید. دعوت افراد خارج از دایرهی اجتماعی خود را قبول کنید. سعی کنید گوش دادن و فهمیدن را تمرین کنید و عادات آنالیز کردن و قضاوت کردن را از خود دور کنید. زمان کمتری به شبکه های اجتماعی اختصاص دهید. ارتباطات مستقیم و نزدیک، سالمتر از ارتباطات مجازی هستند. وقتی اختلاف نظری وجود داشته باشد، حل کردن آن در ارتباطات رودررو بسیار سالمتر از بحث در شبکههای اجتماعی است.کنار آمدن با نظرات مخالف و درک کردن آنها، مانند ماهیچهای است که به ورزش نیاز دارد و مهارتی است که با تمرین به دست میآید. این کار ممکن است در ابتدا کمی سخت باشد؛ اما فراموش نکنید که این مشکل، در همهی افراد کموبیش وجود دارد و همه باید برای حل آن تلاش کنند.