
یکی از عواملی که انسان ها را به ساخت سرپناه مناسب تشویق کرد، خلاصی از دست حیوانات موجود در طبیعت بوده است. می توان گفت تا حد زیادی هم موفق شده است ولی هنوز راه مناسبی برای جلوگیری از ورود حیوانات و حشرات موذی به محل زندگی خود پیدا نکرده است. مورچه، سوسک، عنکبوت، موش، ساس، کک، شپش، پشه، مگس و حیواناتی از این دست هنوز می توانند به راحتی وارد محیط زندگی مان شوند و ما را آزار بدهند. یکی از راهکارهایی که تاکنون پیشنهاد شده است و نتیجه خوبی هم دارد، سمپاشی است. البته سمپاشی هم اثر موقتی دارد و باید طی دوره ای تمدید شود تا در بازه های زمانی تقریبا از شر حشرات خلاص شویم.
مراحل کار سمپاشی
بعد از تماس با گروه سمپاشی و حضور آن ها در محل مورد نظر، ابتدا نوع حشره یا حیوان مزاحم مشخص می شود. سپس محل ورود حیوان موذی به داخل محل کشف می شود. سرویس های بهداشتی، سینک ظرفشوی، زیرتخت، مبلمان، ورودی به تراس یا حیاط، همگی از جمله جاهایی هستند که امکان حضور و تخم گذاری حشره در آن ها وجود دارد. بعد از آن راهکارهایی برای بستن مسیر ورود عنوان می شود و در آخر نوع سم برای سمپاشی نسبت به نوع حشره انتخاب می شود و کار سمپاشی انجام می شود.
کارهایی که قبل و بعد از سمپاشی باید انجام شود
شکاف و سوراخ ها را پیدا کنید و بپوشانید. اگر کاغذ دیواری شما تبله کرده و خراب شده است آن را تعمیر کنید. از اتصال صحیح تمام راه های آب و فاضلاب اطمینان پیدا کنید. از درپوش برای کف آبروها استفاده کنید. سعی کنید حداقل هر دو روز یکبار همه جا را جارو کنید. کف آشپزخانه و زیر کابینت ها را هر روز طی بکشید. از قراردادن خوراکی و مواد غذایی به صورت باز بر روی سطوح به خصوص آشپزخانه خودداری کنید. کف محل را از خرده غذا و نان پاک نگهدارید. از بخارشور چند وقت یکبار برای نظافت کلیه سطوح استفاده کنید. چنانچه فاصله ای بین در یا پنجره با چهارچوب است حتما از نوار درزگیر استفاده کنید. پنجره ها و خروجی هواکش ها همگی توری داشته باشند.سوالات متداول
چه مدت زمان بعد از سمپاشی باید محیط را ترک کنیم؟
بسته به نوع سمی که در سمپاشی استفاده شده است، باید بین ۶ تا ۴۸ ساعت از محل سمپاشی دور باشید.
از کجا بفهمیم شرکت سمپاشی مجوز دارد و از سم های استاندارد برای سمپاشی استفاده میکند؟
شما می توانید از سایت معاونت بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی استان خودتان استعلام بگیرید و شرکت های مجاز را شناسایی کنید.
آیا باید وسایل خانه را برای سمپاشی جمع کنیم؟
خیر. فقط وسایل را از دیوارها فاصله بدهید و تمام مواد خوراکی و غذایی را در بسته های محکم و مناسب قراردهید تا به سم آلوده نشوند.
بعد از سمپاشی باید چه اقداماتی انجام شود؟
ابتدا باید چند ساعت محل را ترک کنید. بعد از بازگشت تمام درها و پنجره ها را باز کنید. سپس رختخواب ها را هوا دهید و در فضای آزاد قرار دهید. سطوح را تمیز کنید و با استفاده از جارو برقی با مکش بالا تمام قسمت های محل را جارو کنید. حتما در انتها پاکت جارو برقی را دور بیاندازید.
بهترین زمان سمپاشی چه موقع است؟
فصل بهار و تابستان از بهترین زمان ها برای سمپاشی هستند. چون علاوه بر نابودی حشرات بالغ، می توانیم از دست حشرات تازه متولد شده هم خلاص شویم.
توضیحات و نکات مهم
اگر فضای پروژه سمپاشی بزرگ باشد نیاز به پرسنل بیش تر و زمان بیش تری برای سمپاشی است. راه های زیادی برای مبارزه با این مشکل وجود دارد که باید مناسب با نوع محیط و نوع حیوان یکی را انتخاب کنید. سمپاشی، طعمه گذاری و قرص گذاری از جمله راه های معروف در این زمینه هستند. اگر قرارداد سمپاشی دوره ای داشته باشید، هزینه سمپاشی در هر دوره، از یکبار سمپاشی کم تر خواهد بود. معمولا بازدید از محل به صورت رایگان است. مگر در صورتی که مسافت طولانی باشد که در آن صورت هزینه ایاب و ذهاب جداگانه دریافت می شود. توجه داشته باشید از شرکت های معتبر بخواهید که سمپاشی را انجام دهند و برای کارشان ضمانت کتبی بدهند. بهتر است در اولین زمانی که متوجه حضور حشرات و حیوانات موذی شدید اقدام به سمپاشی کنید و از تخم گذاری و زاد و ولد بیش تر حشرات جلوگیری کنید. حتما از شرکت سمپاشی نوع سم مصرفی را بپرسید و بعد از اطمینان از استاندارد بودن آن سمپاشی را انجام دهید.عوامل تاثیرگذار بر قیمت سمپاشی
موقعیت پروژه مساحت پروژه تعداد دوره های سمپاشی نوع حیوان و حشرات موذی نوع سم مصرفی نوع ضمانتهزینه تقریبی سمپاشی
کم ترین : ۱۰۰ هزار تومان میانگین : ۱۵۰ هزار تومان بالاترین : ۲۵۰ هزار تومان توجه داشته باشید هزینه سمپاشی نسبت به نوع سمپاشی و متراژ فضا محاسبه میشود و ما در اینجا هزینه تقریبی یک واحد ۱۰۰ متری را با انواع سمهای ارزان تا گران قیمت برای انواع حیوانات مطرح کردیم.توجه : مقادیر ارائه شده در این محتوا برحسب قیمت های رایج در بازار می باشد و ممکن است با هزینه هایی خارج از این محدوده ها نیز مواجه شوید.
نویسنده : سمیه منوچهری | تحریریه چیدانه
سفارش رایگان کالا و خدمات در چیدانه