
آیا از خود سؤال کردهاید که چرا این روزها، هر زمان صحبت از یکخانه زیبا میشود ناخودآگاه ذهن شما به سمت تجملات و اشرافیت سوق پیدا میکند؟ بهراستی چرا ملاک زیبایی خانهها در زرقوبرق اثاثیه و برندها خلاصه میشود و تأمین نیازها و آسایش ساکنین در لایههای پنهان خانه نهفته است. در گزارش این بار مهمان خانهای شدیم که سرشار از سادگی و زیبایی بود، اما درعینحال خبری هم از وسایل لوکس و آنچنانی نبود. در این خانه، تنها حس آرامش موج میزد...
خانه کوچک این خانواده در یک نگاه
تعداد افراد خانه: ۳ نفر شغل خانم خانه: طراح صنعتی شغل همسر: مهندس طراحی شهری موقعیت: تهران، محله کوی بیمه جنب شهرک اکباتان متراژ فضا: ۵۸ مترمربع سال ساخت: ۱۳۹۳ نوع تملک: ملک شخصی تعداد اتاقخواب: ۱ عدد تعداد سرویس بهداشتی: ۱ عدد سبک دکوراسیون: پست مدرن رنگ غالب: سفید و آبی ویژگی برجسته طراحی: نمایش بزرگتر فضا با رویکرد مینیمال طراحی بهصورت مشترک توسط خانم و همسر صورت گرفته است مدتزمان اجرا: یک ماه هزینه بازسازی: ۲ میلیون تومانچرا این خانه کوچک بازسازی شد؟
هدف اصلی ساکنان از بازسازی این خانه، ایجاد مأمنی آرام بود که با در نظر گرفتن نیازها و علایق شخصی اعضای خانواده، کاهش جزئیات و کاربردیتر شدن فضاها میسر شد.
تغییراتی کوچک، اما معجزهآسا
به سبب کمنور بودن این خانه، رنگ سفید بهعنوان رنگ غالب زمینه انتخاب شد تا علاوه بر وسیعتر نشان دادن فضا، بر روشنایی منزل نیز افزوده شود. همچنین با ترکیب این رنگ با طیفهای جزئی از رنگ آبی آسمانی سعی شد علاوه بر کاهش حس یکنواختی در فضا، احساس آرامش بیشتری نیز جریان یابد. با استفاده از رنگ زرد بهصورت لکهای و در اکسسوریهای موجود نیز انرژی مثبت در خانه به وجود آید.
یکی از نکات جالبتوجه، استفاده از بافتها و مصالح گوناگون همچون آجر، لمینتهای سفید با طرح چوب و ام دی اف بود که راهی برای جلوه بیشتر فضای خانه بهحساب میآید؛ بهطور مثال ویترین بزرگ و تیرهای در فضای فرورفته ورودی آشپزخانه قرار داشت که سعی شد با حذف آن و آجرکاری دیواره و نورپردازی متمرکز، فضایی دنج و خودمانی برای ناهارخوری ایجاد شود.
در شرایط قبل از بازسازی، جالباسی حجیم و تیرهای فضای زیادی از ورودی را اشغال کرده بود، اما این زوج جوان با خلاقیت خود و طراحی فضای چند عملکردی که شامل جالباسی، جاکفشی، آینه و همچنین اضافه کردن چاشنی طراوت و سبزینگی با یک گلدان و چند شاخه بامبو به استقبال مهمان خود میروند.
متراژ کم پذیرایی باعث شد تا از اختصاص دادن فضای زیادی به مبلمان پرهیز شود و بهجای پر کردن فضا از مبل و صندلی اضافه که صرفا برای استفاده موقت مهمانها بود فضای باز و خلوت بیشتری برای زندگی ساکنین ایجاد شود.
درنهایت این زوج جوان با استفاده از هنر کالیگرافی بهصورت کاملا حرفهای و هنرمندانه سنت ایرانی را در خانه خود زنده نگه داشتند و زیبایی خاصی به فضای خانه بخشیدند.
نقطه عطف خانه کوچک بهشتی
در این خانه پاسیویی موجود بود که به علت دسترسی محدود به آن به یک انباری متروکه تبدیل شده بود، اما در جریان بازسازی به علت علاقه خانواده به گل و گیاهان و تأثیرشان در طراوت و شادابی فضای خانه با اضافه شدن جدارههای شیشهای، قابل بازشو و همچنین ایجاد باغچهای سرسبز، حوض آب و کفپوشی از چمن مصنوعی، پاسیو همچون نگینی زمردین در خانه درخشید و گویی خانه جانی دوباره گرفت. همچنین از نشیمن و آشپزخانه چشماندازی دلنواز به این پاسیوی زیبا شکل گرفت و با قرار دادن یک تخت چوبی در آنجا، مأمنی آرام و دلنشین برای اوقات فراغت خانواده به وجود آمد که به جذابترین نقطه این خانه تبدیل شد.
قیمت وسایل خانه
مبل نیم ست: ۲.۷۰۰.۰۰۰ تومان، فروشگاه یاشیل واقع در یافتآباد صندلی ناهارخوری: هر عدد ۲۵۰.۰۰۰ تومان چراغهای بالای میز ناهارخوری و نورهای موضعی: ۴۰۰.۰۰۰ تومان از لالهزار تخت چوبی: ۳۰۰.۰۰۰ هزار تومان از حوالی نعمتآباد لوستر پذیرایی: از نمایشگاه بینالمللی تهران فرش: از آقای فرش یافتآباد وسایل دکوری: از برند ایکیا و و فروشگاه اکسیر گاز صفحهای شیشهای: برند کن، حدود قیمت ۸۵۰٫۰۰۰ تومان از بنیهاشم هود توکار (مخفی): برند لتو ۴۰۰٬۰۰۰ تومان از بنیهاشم سینک توکار: برند فرامکو (ساخت ترکیه)۴۲۰٬۰۰۰ هزار تومان از بنیهاشم شیر آشپزخانه: کی دبلیو سی مدل Zoe تومان۷۵۵٫۰۰۰ از بنیهاشم میزهای عسلی و جاروزنامهای را خودمان طراحی کردیم و به آهنگر سفارش دادیم. حدود هزینه ۲۰۰٬۰۰۰ تومان آجرهای کارشده روی دیوار برند آنیل استون که توسط خودمان اجرا شد، حدود هزینه ۳۵۰٫۰۰۰ تومان کاغذدیواری روی دیوار TV برند ونگوک که توسط خودمان اجرا شد، یک رول به قیمت ۱۲۰٫۰۰۰ تومان از آقای فرش لمینتها: حدودا ۲.۰۰۰.۰۰۰ تومان از سهروردی سقف متحرک حیاطخلوت: متری ۳۰۰.۰۰۰ تومان که حدودا ۳.۶۰۰.۰۰۰ تومانکلام آخر...
سعی کنید خانه خود را به خانهای تبدیل کنید که دوستش دارید، در آن راحت هستید و احساس شادمانی میکنید.
منبع: مجله منزل | نویسنده: بهاره قدیر | عکاس: عرفان شریف نژاد