![طرز تهیه رب نارنج + خواص و موارد استفاده رب نارنج](http://setare.com/files/fa/news/1396/12/24/136145_509.jpg)
نارنج میوه درختی زیبا با برگهای بزرگتر و خوشبوتر از برگهای درخت لیمو است و شکوفههای خوشبوی آن بهار نارنج نام دارد. رب نارنج که از جوشیدن و غلیظ شدن آب نارنج حاصل میشود، یک چاشنی خوب برای ترش کردن غذاها است. با تهیه رب نارنج میتوانید زمانی که دسترسی به نارنج تازه ندارید از خواص بی نظیر آن بهرهمند گردیده و از طعم و عطر دلنشین آن لذت ببرید. رب نارنج در انواع سنتی و صنعتی، تهیه و تولید میشود و در بازار توزیع میگردد. تهیه این رب به صورت خانگی هم امکان پذیر است و اگر آب نارنج به صورت صحیح گرفته شود، طعم و مزه تلخی ندارد. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه رب نارنج و نکات مهمی که در تهیه آن باید رعایت شود تا یک رب خوشمزه و ایده آل داشته باشید، همچنین خواص و موارد کاربرد رب نارنج آشنا سازیم.
![](http://setare.com/files/fa/news/1396/12/22/135588_149.jpg)
طرز تهیه رب نارنج
پوست نارنج را با فرچه بشویید، پوست نارنج دارای ناهمواریهایی است که حتما باید با فرچه تمیز شود.
نارنج را پس از شستن، کاملا خشک کنید.
پوست نارنجی رنگ را با یک چاقوی تیز یا سیب زمینی پوست کن، کاملا بردارید یا فقط به اندازه یک نوار دور تا دور نارنج را پوست بکنید. برای اینکه آب نارنج تلخ نشود، انجام این مرحله ضروری است.
سپس نارنج را به مدت ۲۴ ساعت یا بیشتر در هوای آزاد قرار دهید، انجام این مرحله برای آبگیری راحتتر نارنج است که قابل حذف میباشد.
نارنج را از وسط نصف کنید، آب آن را بگیرید و صاف کنید تا هسته و پوسته موجود در آن گرفته شود.
سپس آب نارنج را روی حرارت ملایم بجوشانید تا غلیظ شود.
در طی مدت جوشاندن، مرتب به آن سر زده و کف روی آن را بگیرید تا تلخ نشود.
بعد از رسیدن به غلظت مورد نظر اجازه دهید سرد شود. غلظت رب نارنج سلیقهای است، ولی به طور معمول ۲/۳ آب نارنج باید تبخیر شود.
پس از سرد شدن، آن را درون بطری شیشهای بریزید و در جای خنک نگهداری کنید.
![](http://setare.com/files/fa/news/1396/12/22/135587_239.jpg)
نکات مهم و اصولی در تهیه رب نارنج
اگر نارنج تازه از درخت چیده در حجم زیاد برای تهیه رب نارنج استفاده میکنید، بهتر است اجازه دهید نارنجها چند روز بمانند و سپس آب آن را بگیرید، زیرا پوست نارنج تازه حاوی اسید قوی است که به دست آسیب میرساند.
برای گرفتن آب نارنج بهتر است از آبمیوه گیری برقی استفاده نشود، زیرا له شدن تخمهای نارنج باعث تلخ شدن آن میشود. بهتر است آب نارنج، با دستگاه آب انارگیر گرفته شود.
در صورت تمایل میتوانید، موقع جوشیدن آب نارنج کمی شکر به آن اضافه کنید تا طعم رب ملس شود.
رب نارنج را هرگز داخل بطری پلاستیکی نگهداری نکنید. زیرا اسید موجود در آن باعث تجزیه دیواره پلاستیکی بطری شده و به این ترتیب، ترکیبهای سرطان زا وارد رب میشوند.
شیشهای که رب را در آن نگهداری میکنید، حتما کاملا خشک و تمیز باشد.
بعد از ریختن رب در شیشه، درب آن را محکم ببندید و در یخچال نگهداری کنید.
رب نارنج را میتوانید تا سالها نگهداری کرده و مورد استفاده قرار دهید.
خواص و موارد کاربرد رب نارنج
رب نارنج انواع غذاهای گوشتی را خوش طعمتر کرده و جذب آهن را برای بدن راحتتر مینماید. از این رب میتوان در کباب مرغ ترش، بادمجان شکم پر، سس مرغ و انواع سالاد استفاده کرد.
رب نارنج را با سرکه سفید مخلوط کرده و برای سرو ماهی از آن استفاده کنید. این سس طعم و مزه بی نظیری به ماهی سرخ شده میدهد.
از نظر طب سنتی، ضماد رب نارنج بر روی سر برای جلوگیری از ریزش مو میتواند موثر واقع شود.
از رب نارنج میتوان به عنوان مرهم زخم و ضد میکروب و ضد انگل استفاده کرد.
مالیدن رب نارنج به مو و ناخن باعث محکم شدن آنها میشود و برای موها و ناخنهای شکننده مفید است.
برای از بین بردن لکههای قرمز و سیاه موجود بر روی پوست، میتوانید رب نارنج را به همراه نمک روی پوست بمالید و اجازه دهید تا خشک شود.
رب نارنج درگذشته برای درمان کچلی مورد استفاده قرار میگرفت.
برای نرم کردن پوست دست و صورت، مالیدن رب نارنج به پوست میتواند موثر واقع شود.
گروه آشپزی ستاره