

پریسا تبریز شاید نام آشنایی برای شما نباشد، امّا بهتر است بدانید که او هم یکی از موفقترین بانوان ایرانی در جهان است؛ آنهم در شرکت معروفی که همه با آن آشنا هستیم، گوگل! روزچین امروز را همراهی کنید و بیشتر با شاهزاده امنیت گوگل آشنا شوید.
بیوگرافی مختصری از پریسا تبریز
پریسا تبریز در سال ۱۳۶۱ و در حومه شهر شیکاگو متولد شد. او فرزند یک پزشک ایرانی و پرستاری لهستانی است. در دانشگاه ابتدا رشتۀ مهندسی خواند، اما خیلی زود به رشتۀ علوم کامپیوتر علاقهمند شد و در آن ادامه تحصیل داد. پریسا در سال ۲۰۰۷ (۱۳۸۶ شمسی) در گوگل استخدام شد. او تا سال ۲۰۱۱ (۱۳۹۰ شمسی) مدیر و متخصص امنیت در گوگل بود که بعدها گستردهتر شد و هماکنون بیش از ۲۵۰ متخصص امنیت در آن مشغول به کار هستند. مهندس تبریز هماکنون ریاست بخش مهندسی مرورگر گوگل کروم را برعهده دارد.
آشنایی با کامپیوتر
طبق گفتههای پریسا تبریز، او وقتی که به دانشگاه رفته بود با رایانهها آشنا شد. قبل از دانشگاه او وقتش را صرف فعالیتهای هنری و ورزشی میکرده است. تبریز به رشتۀ صخرهنوردی علاقهمند است. او پس از پایان کارش، به باشگاه میرود و در آنجا به تمرین میپردازد.
او در گوگل چه میکند؟
پریسا تبریز یکی از بزرگترین مهرههای گوگل است. کار پریسا هککردن سیستمها و سرویسهای گوگل بهعنوان یک هکر «کلاه سفید» است. درواقع مهندس تبریز در خط مقدم جبهۀ گوگل با هکرهای مجرم یا «کلاه سیاه» مشغول مبارزه سایبری است.
پریسا تبریز چگونه شاهزاده امنیت گوگل شد؟
کار پریسا تبریز و تیم او، نجات بیش از یک میلیارد کاربر گوگل کروم (پرکاربرترین مرورگر اینترنتی) حال حاضر دنیا است. مهندس تبریز یک پدیدۀ غیرعادی در سیلیکون ولی و دنیای فناوری است؛ درحالیکه زنان در دنیای فناوری چندان حضور پررنگی ندارند. علاوهبر این او مدیر تیمی ۳۰۰ نفره در آمریکا و اروپا است که اکثرشان مرد هستند. شاید به همین دلیل او لقب «شاهزاده امنیت» را برای خودش انتخاب کرده و روی کارت ویزیت حک کرده است. خانم تبریز در این باره میگوید: «عنوان مهندس امنیت برای بسیاری از افراد خستهکننده و تکراری است و بسیاری از افراد حوزه فناوری این عنوان کاری را خیلی جدی میگیرند. بنابراین من لقب «شاهزاده امنیت» را انتخاب کردم که لقبی جالب و عجیب است.»
نظر شاهزاده امنیت دربارۀ حضور زنان در عرصۀ فناوری

تبریز در مورد حضور زنان در حوزۀ فناوری میگوید: «میتوان گفت پنجاه سال پیش، درصد زنان شاغل در عرصه پزشکی و حقوق تقریباً برابر بود، خوشبختانه امروزه درصدی از زنان هم به حوزه فناوری روی آوردهاند. حوزۀ فناوری از حوزههایی است که با سرعت زیادی در حال رشد است و جا برای کار زیاد دارد.»
تبریز معتقد است نقش کمرنگ زنان در دنیای فناوری به این دلیل است که آنها خودشان را دستکم میگیرند. او در اینباره میگوید: «چند سال پیش مطالعهای انجام شد که در آن کسانی را که تحصیل در رشته کامپیوتر را کنار گذاشته بودند، مورد سؤال قرار داده بود. جالب است بدانید زنانی که این رشته را ترک کرده بودند معدل -B داشتند و علت اصلی رهاکردن رشته کامپیوتر توسط آنها این بود که فکر میکردند، رشته سختی است. اما معدل مردانی که این رشته را ترک کرده بودند C بود و دلیل آنها این بود که این رشته جذاب نیست.»
یکی از سی چهره برتر در زمینه فناوری
نشریه فوربس که یکی از مشهورترین مجلات اقتصادی در جهان است، از پریسا تبریز به عنوان یکی از سی چهره برتر در زمینه فناوری و در کنار افرادی چون مارک زاکربرگ نام برده است.
از همراهی شما با این بخش از روزچین سپاسگزاریم. خواندن مقالات زیر را از دست ندهید:
مینو اخترزند
انوشه انصاری
سعیده قدس
پردیس ثابتی
