بیایید واقعبین باشیم، به اشتراک گذاشتن تختخواب یا رختخوابتان با یک فرد دیگر، آنقدرها هم که در فیلمها رمانتیک به نظر میرسد، جذاب نیست! این مسئله امری دشوار و بسیار فداکارانه است، خصوصاً وقتی یک نفر خوابیده و خروپف سر داده است و فرد دیگر در رختخوابش غلت میزند و بیخواب شده است، یا وقتی شریکتان بهیکباره پتو را از روی شما میکشد و دور خودش میپیچد. اما از بابت این قضایا عصبانی نشوید و بدانید که تنها نیستید، این مشکل برای بیشتر زوجها روی میدهد. در ادامه با روزچین همراه شوید و دربارۀ طلاق خواب بیشتر بدانید.
طلاق خواب
گاهی مشکلات تختخواب مشترک از حد کشیدن پتو و خروپف فراتر میرود تا جائیکه کار به «طلاقِ خواب» میکشد. اما این پدیده چیست؟ ممکن است این سؤال برای شما هم پیش آمده باشد و کمی هم نگران شده باشید. اما جای نگرانی نیست؛ زیرا طلاق خواب بر خلاف اسم غلطاندازش، اصلاً چیز بدی نیست و در خیلی از موارد راهگشاست. طلاق خواب یعنی جدا کردن رختخواب از شریکتان در عین اینکه کنار او میخوابید. فرض کنید با همسرتان روی یک تخت خوابیدهاید اما، بالش، پتو و حتی تشکی جداگانه دارید. البته طلاق خواب در برخی موارد حادتر است و بین برخی از زوجها به جداکردن اتاقخواب هم میرسد.
بیائید کمی در طلاق خواب دقیقتر شویم. طلاق خواب ممکن است بسیار افراطی یا حتی سنتی به نظر برسد، اما تقریباً تنها راهحل برای رفع مشکلات تختخواب مشترک است. متخصصان این زمینه معتقدند که جداکردن اسباب خواب یا حتی محل خواب، بهترین گزینه برای داشتن شبی راحت است. یک نظرسنجی ۳۰۰۰ نفری در آمریکا نشان میدهد که ۳۱ درصد از مردم واقعاً دوست دارند طلاق خواب بگیرند.
علل بروز طلاق خواب
همانطور که میدانید، داشتن یک خواب خوب و باکیفیت برای سلامت روحی و جسمی بسیار مفید است. بیشتر افرادی که دچار کمخوابی هستند، همواره بهدنبال راهی میگردند که خوابی سالم و با کیفیت را به آنها هدیه کند.
شاید هزاران دلیل برای دوست داشتن شریک زندگیتان و درعینحال تنفر از همخوابی با او وجود داشته باشد و این اصلاً امری غیرعادی نیست! برای مثال فرض کنید برنامۀ خواب شما متفاوت از همسرتان است، شما دوست دارید هرچه سریعتر به رختخواب بروید، اما او دوست دارد همچنان بیدار بماند و به تماشای تلویزیون بپردازد! به احتمال زیاد شما با وجود صدا و نور تلوزیون، خواب باکیفیتی نخواهید داشت. گذشته از این مسئله، مسائل دیگری همچون خرناسهای شبانه، گرمای بدن و لگدزدنهای شبانه میتواند منجر به سلب آرامش هنگام خواب و در نهایت طلاق خواب شود.
یکی از مهمترین مسائلی که در این بین وجود دارد، پاسخ به این سؤال است که آیا طلاق خواب میتواند باعث طلاق عاطفی و کاهش روابط جنسی شود؟ تامارا گرین Tamara Green، متخصص زوجدرمانی به این سؤال پاسخ میدهد. او معتقد است که امروزه زوجها میتوانند در رختخوابهایی جداگانه بخوابند، بدون اینکه هیچ خدشهای به روابط عاطفی یا حتی جنسی آنها وارد شود. علت این امر هم این است که آنها به اندازۀ کافی استراحت کرده و خوابی باکیفیت را تجربه کردهاند و در نهایت میتوانند نیازهای یکدیگر را بهخوبی برطرف کنند. در ادامه دکتر گرین نکاتی را در مورد جداسازی رختخواب ارائه میکند که میتواند برایتان مفید باشد.
نکات نهایی
هرگز شریکتان را برای پایینبودن کیفیت خوابتان سرزنش نکنید، به جای این کار میتوانید مشکلتان را با او در میان گذاشته و بگویید: «احتمالاً هر دوی ما نمیتوانیم خواب خوبی را در کنار هم تجربه کنیم، این تقصیر هیچکس نیست و ما فقط الگوهای خوابی متفاوت از هم داریم». بعد هم با احترام به او پیشنهاد دهید که رختخوابتان را جدا کرده و یک خواب آرام را تجربه کنید. اگر شریک خوابتان این مسئله را پذیرفت، بابت این مسئله از او تشکر و قدردانی به عمل آورید.
اگر به علل مختلف طلاق خواب را تجربه کردید، حتماً برای داشتن رابطۀ جنسی در زمان بیداری برنامهریزی کنید. مطمئن باشید با این روش نهتنها چیزی را از دست نمیدهید بلکه از مزایای زیادی که دریافت میکنید شگفتزده خواهید شد.
در نهایت باید این را بدانید که کیفیت خوابتان نکتۀ مهمی است که فقدان آن میتواند به مشکلات جدی منجر شود. اگر واقعا در کنار شریک زندگیتان نمیتوانید خواب راحتی داشته باشید، رودربایستی را کنار گذاشته و طلاق خواب را او پیشنهاد دهید، شاید این تنها راهحل شما باشد!
منبع: Health