
چگونه مواد غذایی را صحیح سرخ کنیم؟ حتما شما هم بار ها در سرخ کردن انواع مواد غذایی به مشکلاتی از جمله چسبیدن، کامل سرخ نشدن، و البته ترد و شکننده نشدن بر خورد کرده اید. برای سرخ کردن صحیح مواد غذایی تکنیک هایی وجود دارد که ما در هاو کن یو در مقاله زیر به آن پرداخته ایم. با ما همراه باشید.
در ادمه روش ها، تکنیک ها و نکاتی که آشپز های حرفه ای برای داشتن یک فرایند سرخ کردن خوب باید مد نظر داشته باشید را اشاره کرده اند که هر یک را معرفی و توضیحی در رابطه با ان ارادئه می کنیم.
چگونه می توانید سیب زمینی سرخ کرده تُرد و شکننده داشته باشید؟
1خشک کردن قبل از سرخ کردن

قبل از اینکه مواد غذایی را سرخ کنید آنها را کاملاً تا جایی که ممکن است خشک کنید. این نکته مخصوصا در جلوگیری از چسبیدن ماده غذایی و یا خوب سرخ نشدن تاثیر گذار است و باید مورد توجه باشد. قبل از اقدام به سرخ کردن حتما مواد غذای مورد نظر را در صورتی که شسته شده اند به خوبی خشک کنید و سپس اقدام به سرخ کردن بکنید.
2پودر سخاری را از قبل تهیه و آماده کنید

این مورد بستگی به نوع سرخ کردن و البته ماده غذایی شما دارد که آیا قرار است از پودر های سخاری و سرخ کردنی کمک بگیرید یا نه. در صورتی که همچین امکانی وجود دارد بهتر است حتما از این پودر ها در فرایند سرخ کردن کمک بگیرید.
3خرد کردن یکدست

شاید تا به حال به این مورد توجه نکرده باشید ولی باید دقت کنید که اگر قرار است به عنوان مثال سیب زمینی یا بادمجان یا …. را سرخ کنید حتما تا جای ممکن برش ها و تکه ها هم اندازه و یک سایز باشند. مسلم است که در صورتی که این اتفاق نیافتد با سرخ نشدن کامل برخی از برش ها و از ظرف دیگر سوختن برش های ظریف تر مواجه خواهید شد که کار شما را سخت تر می کند. اگر سرخ کردن یکدست می خواهید این اصل را رعایت کنید. ضمن اینکه از لحاظ زیبایی هم بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
از کوچکترین سرخ کن برای این کار استفاده کنید. اگر ممکن است برای سرخ کن ها از یک باتری برای بلانچ کردن سیب زمینی، برای اتمام آن از یک باتری و برای غذاهای دریایی و ماکیان هم از یک باتری استفاده کنید.
4از روغن سرخ کردنی صحیح نگهداری کنید

دقت داشته باشید که روغن های سرخ کردنی بسته به نوع و البته کیفیتشان دارای شرایط مختلفی برای نگهداری هستند. اکثر روغن های سرخ کردنی دارای برچسب و درج نکات مهم برای نگهداری هستند. حتما این موارد را رعایت کنید چرا که روغن ها به راحتی کیفیت خود را از دست میدهند . کار سرخ کردن را برای شما سخت تر می کنند.
5همه روغن را یکجا گرم کنید

شاید شما هم از آن دسته افرادی هستید که ابتدا مقدار کمی روغن در ظرف می ریزند و سپس در صورت نیاز کم کم مجدد اضافه می کنند که این کار کاملا اشتباهی است. یک بر آورد از مقدار مواد غذای داشته باشید و سپس مقدار لازم روغن را یکجا در ظرف بریزید و سپس زیر آن را روشن کنید. دقت کنید که تا زمانی که تمام روغن را در ظرف منتقل نکرد هاید زیر ان را روشن نکنید. تفاوت های دمایی ناشی از اضافه کردن روغن سرد کیفیت سرخ کردن را پایین خواهد آورد.
6ظرفیت ظرف را در نظر بگیرید

چه از ظروف برای سرخ کردن استفاده می کنید و چه سرخ کن، مد نظر داشته باشید که بیش از اندازه ظرف را پر نکنید. اندازه مشخصی برای ان در نظر بگیرید و همان مقدار را مد نظر داشته باشید. حجم زیاد مواد غذایی از ترد و شکننده شدن آن جلوگیری می کند.
7خوب روغن را داغ کنید
فرایند سرخ کردن مواد غذایی در مای بالا اتفاق می افتد. البته باید حواستان باشد که حرارت بیش از اندازه باعث سوختن و دود کردن روغن خواهد شد. ولی روغن را به حدی داغ کنید که با انداختن یک قطعه در آن حباب ها در کنار آن به خوبی تشکیل شوند.
پایین بودن دمای روغن برای سرخ کردن علاوه بر دلیلی برای چسبیدن مواد غذایی باعث جذب چند برابر روغن توسط مواد غذایی می شود.
8چند نکته مهم
9کیفیت روغن
مقدار مصرف روغن برای سرخ کردن باید به اندازه باشد. قاعده کلی این است که نسبت ماده غذایی با روغن مصرفی باید یک به شش باشد. اگر بیش از اندازه روغن بریزید حرارت روغن پایین می آید و غذا چرب خواهد شد. از آن طرف اگر از روغن کمی استفاده کنید میزان روغن برای سرخ کردن کافی نمی باشد و به سرعت تمام می شود.
10آماده سازی غذا
غذا را با دقت آماده کنید. اطمینان حاصل کنید که قبل از سرخ شدن خشک باشد. غذاهای خیس به ویژه سیبزمینی باعث کف کردن و از بین رفتن روغن می شوند و همچنین روغن زیادی مصرف می شود. غذاهای ترد و ظریف باید با دقت سرخ شود تا در حین سرخشدن نشکنند وا ظاهرشان به هم نریزد. اگر یکی از مواد غذایی که برای سفید نگه داشتن سیب زمینی استفاده میشود بکار رود دستورالعمل های سازنده آن باید اجرا شود.
11تمیز کردن
روغن را مرتباً پایان هر روز پاک کنید تا تکه های کوچک باقی مانده غذا برداشته شوند. ماشین ظرفشویی را با یک مایع تمیز کننده بمالید و تمیز کنید و سعی کنید از آب استفاده نکنید. این کار را حداقل یک بار در هفته انجام دهید. تمام باقی مانده ها را از سرخ کن پاک کنید چون هر باقی مانده ماده پاک کننده می تواند موجب تخریب کاتالیزوری روغن شود. از صافی ها و وسایل آشپزی آهنی استیل یا مسی استفاده نکنید زیرا این فلزات درهم شکستن روغن را تسریع می کنند.