![طرز تهیه کیک کرم کارامل شکلاتی خوشمزه](http://setare.com/files/fa/news/1397/1/28/144014_850.jpg)
رنگ، یکی از خصوصیات مهم مواد غذایی میباشد، زیرا مردم معمولا براساس رنگ ماده غذایی درباره کیفیت آن قضاوت میکنند. تاریخچه استفاده از رنگها به ۴۰۰ سال قبل از میلاد مسیح و به مصریان باستان میرسد. رنگهای طبیعی به دلیل به دست آمدن از منابع طبیعی سالم تر از رنگهای مصنوعی هستند.
کارامل نوعی رنگ خوراکی است که بدلیل دارا بودن رنگ و طعم خاص، کاربرد زیادی در صنایع غذایی دارد. رنگ کارامل از محدوده زرد کمرنگ تا قهوهای سوخته متغیر است و میتواند در ۸۰ درصد انواع خوراکیها بکار رود.
بسیاری از کیکها با این قصد درست میشوند که پس از خارج شدن از فر، میان یا روی آنها با موادی پوشانده شده و به صور گوناگون تزیین شوند. کرم کارامل یکی از موادی است که رویه کیک را با آن تزیین میکنند. کارامل را میتوان در منزل به دو صورت عسلی و سیاه درست کرد:
کارامل عسلی: یک پیمانه شکر را با اندکی آب در تابه کوچکی بریزید (تابه بهتر است از تفلون باشد و اثری از چربی در آن نباشد) و روی حرارت ملایم بگذارید. هنگام ذوب شدن شکر با کاردک چوبی آن را هم بزنید، یا تابه را مرتبا حرکت دهید تا شکر ذوب شده در آن بگردد و یکسان حرارت ببیند. همین که تمام شکر ذوب شد و به اندازه کافی رنگ گرفت، نیم پیمانه آب در تابه بریزید و باز آن را بجوشانید تا شکر نیم سوخته در آب حل و کارامل مانند عسل غلیظ شود.
کارامل سیاه: نیم پیمانه شکر را با اندکی آب در تابه کوچکی روی آتش ملایم ذوب کنید و تابه را مرتبا حرکت دهید تا شکر ذوب شده و یکسان حرارت ببیند؛ این کار را آنقدر ادامه دهید تا تمام شکر سیاه شود. همین که دود از شکر ذوب شده بلند شد یک پیمانه آب در تابه بریزید و دوباره آن را به جوش آورید تا شکر سوخته در آب حل شود. کارامل سیاه نسبتا رقیق است و فقط برای رنگ به کار میرود. مصرف بیش از چند قطره آن غذا را تلخ میکند. کارامل نوعی رنگ خوراکی است که بدلیل دارا بودن رنگ و طعم خاص، کاربرد زیادی در صنایع غذایی دارد. رنگ کارامل از محدوده زرد کمرنگ تا قهوهای سوخته متغیر است و میتواند در ۸۰ درصد انواع خوراکیها بکار رود.
بسیاری از کیکها با این قصد درست میشوند که پس از خارج شدن از فر، میان یا روی آنها با موادی پوشانده شده و به صور گوناگون تزیین شوند. کرم کارامل یکی از موادی است که رویه کیک را با آن تزیین میکنند. کارامل را میتوان در منزل به دو صورت عسلی و سیاه درست کرد:
![](http://setare.com//files/fa/news/1397/1/26/143272_403.jpg)
طرز تهیه کیک کرم کارامل
مواد لازم برای تهیه کیک | |
مارگارین نرم | 100 گرم (1/3 پیمانه) |
شکر | 50 گرم (حدود 4 قاشق غذاخوری) |
آرد معمولی | 125 گرم (1 پیمانه) |
جو دوسر پرک شده | 40 گرم (1/2 پیمانه) |
دستور تهیه کیک:
شکر و مارگارین را داخل کاسهای بریزید و خوب بزنید تا کاملا کرم رنگ شده و حالت پفی پیدا کند.
سپس آرد و جو دو سر را به آنها افزوده و خوب هم بزنید. برای ورز دادن خمیر از دست استفاده کنید و مواد را خوب با هم ترکیب کنید.
خمیر را کف یک قالب مربع شکل به ابعاد ۲۰ سانتیمتر ریخته و روی آن را با فشار دست صاف کنید.
ظرف کیک را به مدت ۲۵ دقیقه در فری که از قبل روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد یا ۳۵۰ درجه فارنهایت و یا عدد ۴ فرهای گازی گرم شده، قرار دهید تا کاملا طلایی رنگ و سفت شود.مواد لازم برای تهیه مخلوط میانی کاراملی | |
کره | 25 گرم (2 قاشق غذاخوری) |
شکر | 25 گرم (2 قاشق غذاخوری) |
شیر پر چرب | 200 گرم |
دستور تهیه کارامل:
مواد لازم برای تزیین روی کیک | |
شکلات خالص | 100 گرم |
شکلات سفید | 25 گرم |
تزیین روی کیک:
نکته: در صورت تمایل میتوانید کف ظرف کیک کرم کارامل را کاغذ روغنی بگذارید تا پس از پخت، قبل از بریدن کیک بتوانید آن را از قالب خارج کنید.
![](http://setare.com//files/fa/news/1397/1/26/143273_334.jpg)
کارامل ترکیبی از گلبولهای چربی در اندازههای مختلف است که با محلول غلیظ شکر احاطه شده و ماده خشک بدون چربی شیر در آن منتشر میشود. معمولاً کارامل از طریق حرارت دادن مخلوطی از شربت گلوکز، شیر و چربی گیاهی در دمای بین ۱۱۸ تا ۱۳۰ درجه سانتیگراد تولید میشود. در این مطلب با طرز تهیه نوعی کیک کرم کارامل شکلاتی آشنا شدید که میتوانید به راحتی در منزل تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
برای آشنایی با طرز تهیه کیک گاناش شکلاتی به مقاله زیر مراجعه کنید:
طرز تهیه کیک گاناش شکلاتی