
حبوبات و مواد غذایی خشک که در کابینت آشپزخانه پیدا میشوند را معمولا از مدتها قبل تهیه میکنید تا موقع پخت و پز غذا نگرانی برای تهیه مواد اولیه نداشته باشید. معمولا مواد غذایی تازه که درون یخچال میگذارید تا یک ماه قابل استفاده هستند، اما این مواد اولیه ماهها درون کابینت جا خوش میکنند.
مواد غذایی خشک ممکن است با عدم رعایت اصول نگهداری، تبدیل به زباله یا محل رشد و تکثیر پشه و آفاتی نظیر آن شوند. ستاره روشهای اصولی انبارداری مواد غذایی در کابینت آشپزخانه را طی چند مرحله برای شما آورده است.
مراحل لازم برای نگهداری مواد غذایی
۱- فهرستی از تمام مواد غذایی که درون کابینت دارید تهیه کنید. انواع محصولات از هر نوع و مقداری که از آن محصول دارید را روی کاغذ، داخل گوشی یا لپ تاپ بنویسید.
۲- موقع نوشتن لیست مواد غذایی، تاریخ انقضای روی بسته بندیها را بررسی کنید. فرصت مناسبی است برای اینکه مواد غذایی تاریخ گذشته را دور بیاندازید.
توجه: مواد غذایی که مدت زیادی است خریدید، از آن استفاده نمیکنید و قصد خوردن آن را هم ندارید یا دور بریزید یا اگر هنوز برای استفاده مناسب است به کسی هدیه کنید. این مواد غذایی ممکن است مدتها بلا استفاده بماند و با رد شدن تاریخ مصرف، برای کس دیگری هم قابل استفاده نخواهد بود.
۳- برای کاهش آشفتگی و اینکه راحت مواد غذایی را پیدا کنید برنامه ریزی کنید که چگونه مواد غذایی را در کنار هم قرار دهید. نوع مواد غذایی را مشخص کنید و هر دسته از این مواد را درون یک قفسه از کابینت جای دهید. میتوانید از اصول زیر برای کنار هم قرار دادن مواد غذایی استفاده کنید:
۴- میتوانید گروه مواد غذایی را در در ظرف یا سبدهای کوچک قرار داده و در قفسه بگذارید. این کار باعث میشود قسمتهای عقب کابینت هم قابل استفاده باشند و همچنین نظم بهتری به کابینت مواد غذایی شما میدهد.
غذاهایی با بسته بندی ساشه مانند ادویه جات، دسر، پودر ژلاتین، سوپ فوری و غیره به دلیل بسته بندی باریکی که دارند به راحتی در کابینت جا میگیرند، اما به راحتی هم به هم میریزند و بهتر است برای نظم دادن به این مواد غذایی، یک ظرف مناسب با ارتفاع مناسب در کابینت را انتخاب کنید و ساشهها را درون ظرف قرار داده و ظرف را در قسمتی از کابینت بگذارید.
اگر مواد غذایی کارتن یا جعبه دارد که نیازی به آن نیست، مثل کارتن روی قوطی کنسروها، آن را بردارید و دور بریزید. زیرا فضای کابینت را بی دلیل شلوغ میکند.
۵- مواد غذایی حساس به گرما مانند تخم مرغ، شکلات و کره را در کابینت نگهداری نکنید و آنها را درون یخچال بگذارید.
همچنین بخوانید: تشخیص تازگی مواد غذایی پر کاربرد روزانه (۱۰ مورد)
۶- حداقل هفتهای یک بار کابینت را با دستمال مناسب تمیز کنید. گرد و غبار و آلودگیهای روی کابینت ممکن است از کیفیت مواد غذایی کم کند. باید مراقب تمیز بودن کابینت باشید. علاوه بر گرد و غبار، گرد ادویه جات، گیاهان خشک و دیگر مواد غذایی هم ممکن است کابینت را کثیف کند و نیاز به تمیز کاری به صورت مرتب دارد.
۷- محصولاتی که وزن سنگین دارند را در پایینترین قفسه کابینت قرار دهید. علاوه بر دسترسی راحت، وزن آنها آسیبی به قفسههای کابینت وارد نمیکند.
۸- مواد غذایی را هرگز روی زمین کف کابینت قرار ندهید، حتما یک سبد یا کف پوش زیر آن قرار دهید. زیرا ممکن است با نفوذ آب خیس شوند یا با حمله مورچه و حشرات دیگر مواجه شوند.
۹- ظروف بسته بندی مناسب در نگهداری مواد غذایی خشک کمک بزرگی میکنند. اگر بسته مواد غذایی را باز کردید و نیمی از آن ماند، آن را درون این ظرفها بریزید که درب آنها نیز کاملا بسته میشود و گرد و غبار و تخم حشرات به مواد غذایی نفوذ نخواهد کرد.
۱۰- یک تمرین عالی برای نگهداری مناسب از مواد غذایی رعایت اصل FIFO است. این لغت مخفف شده عبارت انگلیسی "First In Ferst Out" میباشد؛ و دلیل رعایت این قانون هم این است که هر مواد غذایی را زودتر میخرید زودتر هم مصرف کنید. به هم ریختن این قانون باعث میشود تاریخ انقضای یک محصول را فراموش کنید و وقتی نوبت به استفاده آن برسد روزها از تاریخ مصرف آن گذشته باشد.
۱۱- یک برگه سفید روی در کابینت بچسبانید و هر محصولی که تمام شد را یادداشت کنید. به این ترتیب در خرید بعدی از فروشگاه خرید محصولات تمام شده را فراموش نخواهید کرد.
۱۲- در صورتی که زمان خرید مواد غذایی را فراموش میکنید، روی بسته بندیهای آنها یک برچسب بزنید و زمان خرید را روی آن بنویسید.
توجه: به افراد دیگر خانه هم این نحوه چیدمان و تاریخ گذاری مواد غذایی را آموزش دهید تا نظم کابینت مواد غذایی را به هم نریزند.
۱۳- در نهایت هر ماه به سراغ کابینت بروید، تاریخ مصرفها را بررسی کنید و مواد غذایی که تاریخ انقضای آن نزدیک است را جلوی قفسه بگذارید یا اگر نیاز به استفاده از آن ندارید، به شخص دیگری یا به خیریه هدیه کنید. هر چیز تاریخ گذشته را بردارید، قفسه را مرتب کنید و ظرفهای خالی را بیرون آورده و بشویید.
همچنین بخوانید: ۱۲ نکته طلایی برای تازه نگه داشتن مواد غذایی
برگرفته از: Wikihow