راهکارهایی برای کاهش وزن در ماه رمضان
ماه رمضان ماه مقدسی است که به شما یادآوری می‌کند تا بر ایمان و بر رشد شخصی خود تمرکز کنید. در طول ماه رمضان با روزه داری بدن را نیز از سموم پاک کرده و به دستگاه گوارش استراحت می‌دهید. یکی از مزایای ماه رمضان کمک به کاهش وزن است بنابراین در این مطلب روش کاهش وزن در ماه رمضان به شما آموزش داده می‌شود.


روزه گرفتن در ماه رمضان برای اهداف مذهبی است؛ با این حال، می‌توانید از این ایام برای از بین بردن عادات بد، از جمله پرخوری یا انتخاب غذا‌های ناسالم بهره ببرید. ماه رمضان می‌تواند وقت خوبی برای کاهش وزن باشد.
ستاره در این مطلب به شما کمک می‌کند تا اگر تصمیم جدی برای تناسب اندام و کاهش وزن گرفته‌اید، ذهنیت خود را برای شروع پروسه کاهش وزن آغاز کنید.

مرحله اول: از بین بردن عادت‌های بد چاقی با روزه گرفتن

۱- در خصوص عادت‌های بدی که باعث افزایش وزن شما می‌شود فکر کنید. روزه گرفتن در طول ماه رمضان، راهی برای شکستن عادت‌های بد است. این سوالات را از خود بپرسید:

آیا اضافه وزن دارید؟ چرا باید وزن خود را کاهش دهید؟ چه عادت‌هایی سبب افزایش وزن شما شده است؟ آیا بیش از حد نوشیدنی‌های شیرین می‌خورید؟ آیا پرخوری باعث افزایش وزن شده است؟ تمرین صبر با روزه داری تاثیری در تحمل وسوسه در برابر غذا دارد؟ در ماه رمضان، آیا تمرکز بر تناسب اندام شما را از تمرکز بر بعد معنوی باز می‌دارد؟


۲- با روزه داری خود به خود عادت‌های بد را با عادت‌های خوب جایگزین کنید. برای مثال:

در ماه رمضان با روزه داری به طور ارادی از خوردن تنقلات و نوشیدنی‌های شیرین اجتناب می‌کنید. وقتی روزه هستید و تمایل به خوردن پیدا می‌کنید، به جای خوردن با تلاوت قرآن، تمرکز ذهن و معنویت، پیاده روی سبک و فعالیت‌های دیگر ذهن را از خوردن دور می‌کنید و به تقویت اراده خود کمک می‌کنید.

هنگام روزه داری به جای صرف وقت برای خوردن و پخت و پز، سرگرمی‌های جدید را جایگزین کنید مانند نجاری، موسیقی، نقاشی، بافندگی و نوشتن. با این کار عادت پرخوری خود را با یک هنر جالب جایگزین می‌کنید.


۳- موقع روزه داری، فرصت فکر کردن به تغییرات و ترک عادات بد را پیدا می‌کنید. با فعالیت‌های سبک، پیاده‌روی، یوگا، عبادت و کمک به دیگران، کالری بیشتری می‌سوزانید و وزن شما کاهش می‌یابد.

نکته: سعی کنید از ساعت ۱۰ صبح الی ۴ بعد از ظهر، مقابل نور خورشید قرار نگیرید تا آب بدن شما تحلیل نرود.


۴- هر شب یک الی دو ساعت بعد از افطار، یک تمرین شبانه ۳۰ دقیقه‌ای انجام دهید. می‌توانید برقصید، باشگاه بروید یا بدوید و دوچرخه سواری کنید.

مرحله دوم: برنامه غذایی مناسب برای کاهش وزن در ماه رمضان

۱- برای وعده سحر از غذا‌های با کربوهیدرات پیچیده و پروتیین کم استفاده نمایید. نمک کم مصرف کنید تا تشنه نشوید. بهترین پیشنهاد برای وعده سحری با هدف کاهش وزن در ماه رمضان، تخم مرغ آب پز، گوجه، غلات بلغور یا جو، آب گوجه فرنگی و شیر کم چرب است.


۲- بین وعده افطار تا سحر یک میان وعده سبک مانند یک تکه میوه، سبزیجات همراه با کره بادام زمینی یا یک سالاد کوچک آماده کنید و میل نمایید.


۳- بین وعده افطار تا سحر حتما ۸ لیوان آب بنوشید. برای نوشیدن هر لیوان آب زمان مشخصی در نظر بگیرید. نوشیدن آب در شب، در طول روزه به بدن شما کمک می‌کند که هیدراته و سالم بماند.


۴- از شکر مصنوعی و شکر فرآوری شده به هیچ عنوان در ماه رمضان استفاده نکنید و یا فقط مقدار کمی یک بار در هفته میل کنید. زولبیا و بامیه، دسر‌ها و نوشیدنی‌های شیرین می‌تواند به مقدار زیادی کالری به رژیم غذایی شما اضافه کنند که تمام کار‌های دشوار کاهش وزن را از بین می‌برد.

به عنوان جایگزین شما می‌توانید با قند‌های سالم مانند میوه یا شیرین کننده‌های طبیعی مثل عسل و خرما اشتهای خود به شیرینی را برطرف کنید. این تغییرات می‌تواند شما را در مسیر از بین بردن عادت خوردن شیرینی قرار دهد، به علاوه از افزایش قند خون جلوگیری و میزان مصرف کالری را محدود کند.

همچنین بخوانید: چگونه در ماه رمضان گرسنه نشویم؟

مرحله سوم: تقسیم کردن وعده‌های غذایی در ماه رمضان

۱- حجم وعده‌های غذایی را کاهش دهید. خوردن غذای زیاد در وعده سحر و افطار هیچ کمکی به کاهش وزن شما نمی‌کند. برای تمرین کم کردن حجم غذا به این نکات توجه کنید:

به بو و طعم غذا دقت کنید. لقمه غذا را چندین بار بجوید. به جای قاشق از چنگال استفاده کنید. برای غذا خوردن زمان کافی بگذارید و سریع غذا نخورید. مجددا شام نخورید و جلوی گرسنگی را با میوه و سبزیجات بگیرید. اگر می‌خواهید وزن کم کنید، باید کمتر بخورید. با این حال، حتما ۱۲۰۰ کالری در روز بخورید.


۲- اگر به دنبال کاهش وزن در ماه رمضان هستید و می‌خواهید وزن شما کم شود، هرگز در طول ماه رمضان فست فود و غذا‌های چرب نخورید. غذا‌های کم کالری را انتخاب کنید و با پر خوری به بدن برای روزه داری پاداش ندهید.


۳- وعده افطار را با افراد خانواده یا در مسجد با دیگر مسلمانان میل کنید. با این کار آهسته غذا می‌خورید و می‌توانید غذای اضافه را به دیگران هدیه کنید.


۴- از غذا‌های ساده که به عنوان نذری در مسجد یا درب منزل می‌آورند استقبال کنید و فقط همین وعده را به جای شام یا سحری میل کنید.

مرحله چهارم: کنترل ذهن و از بین بردن وسوسه غذا خوردن

۱- برای از بین بردن وسوسه غذا خوردن در طول روزه داری، این کار‌ها را انجام دهید:

نقاشی، بافتنی یا رنگ آمیزی قدم زدن در طبیعت خواندن کتاب عبادت کردن صحبت با دوستان گوش دادن به موسیقی آرام ارتباط با اعضای خانواده یا دیدن اقوام


۲- از فعالیت‌های مربوط به غذا، مکان‌ها و برنامه‌های آشپزی تلویزیون دوری کنید.


۳- هدف از ماه مبارک رمضان خیرخواهی و فکر کردن به دیگران است، بنابراین برای کمک به کسانی که در جامعه هستند داوطلب شوید.

مردم را از طریق مسجد یا موسسه خیریه حمایت کنید یا از کسانی که نیاز دارند دیدن کنید. برای دیگران وعده‌های غذایی آماده کنید. از سالمندان و بیماران عیادت کنید. از مهارت‌های خود در یک موسسه خیریه استفاده کنید.


۴- وقت بیشتری را برای نماز خواندن و دعا کردن صرف کنید. قبل اینکه تحت تاثیر گرسنگی و فشار روزه داری قرار بگیرید قرآن بخوانید تا با انرژی قرآن تزکیه روح کرده و صبر و شکیبایی خود در برابر فشار و سختی افزایش دهید.

همچنین بخوانید: توصیه های پزشکی برای ماه رمضان

برگرفته از: Wikihow