


استایل و سبک شخصی یکی از مفاهیم اساسی در مد و فشن است و تمام کسانی که با هر تعریفی، شیک پوش تلقی میشوند سبک لباس پوشیدن مخصوص به خودشان را دارند. این سبک و استایل لزوما چیز غیرعادی و عجیبی نیست و هر کسی که با دنیای مد و فشن به اندازه کافی آشنایی داشته باشد میتواند استایل شخصی خود را تعریف کند و مطابق با اصول تعریف شده آن لباس بپوشد. اگر شما به این مرحله رسیده باشید دیگر نیازی به تقلید از دیگران و گوش کردن به توصیههای فروشندگان نخواهید داشت چون دقیقا میدانید که چه چیزی خواهید پوشید. ما در این مقاله اختصاصی از مجله قرمز با جزئیات کامل به شما آموزش خواهیم داد که چطور در چهار گام ساده سبک لباس پوشیدن خودتان را پیدا کنید و صاحب استایل شخصی و مخصوص به خود شوید.
گام اول برای پیدا کردن سبک لباس پوشیدن : چه چیزهایی به درد میخورند؟
همه ما در کمد خود تعدادی لباس و اکسسوری داریم که لباسهای دم دستی ما محسوب میشوند و وقتی میخواهیم به طور برنامه ریزی نشده جایی برویم آنها را برای پوشیدن انتخاب میکنیم. این لباسها در واقع لباسهای محبوب ما هستند و با سلیقه و حس درونی ما هماهنگی دارند. حال تصور کنید کمد لباس شما پر از چنین لباسهایی باشد و هر لباسی که از میان آنها انتخاب میکنید مورد پسند و محبوب شما باشد. پس گام اول برای رسیدن به استایل شخصی این است که بدانید کدام لباسها این ویژگی را دارند که در دسته لباسهای محبوب شما قرار بگیرند. ایمی گودمن در کتاب “این را بپوش آن را دور بریز” میگوید “نگاهی به کمد لباس خود بیندازید و ۵ لباسی را که دوست دارید هر روز بپوشید از میان آنها انتخاب کنید.” این لباسها که محبوبترین لباسهای شما هستند میتوانند در هر دستهای قرار بگیرند مثلا شلوار، مانتو، دامن و … . سپس این لباسها را بررسی کنید و در مورد هر یک از آنها چند سوال اساسی مطرح کنید:
این لباس را چطور توصیف میکنید؟ شسته رفته یا ظریف یا چین چین و یا کلماتی از این دست؟ این لباس چه نوع تصویری از شما میسازد؟ باهوش و متخصص یا جسور و مد روز؟ این لباس چه رنگی دارد؟ آیا این رنگ به شما میآید؟ پارچه لباس از چه جنسی است؟ فرم لباس چگونه است؟ کمر باریکی دارد یا یکدست است؟ گشاد یا تنگ است؟ این لباس روی کدام قسمتهای اندام شما تاکید میکند؟ این لباس کدام قسمتهای بدن شما را مخفی میکند؟پاسخ این سوالات دقیقا همان معیارهایی هستند که شما برای پیدا کردن سبک لباس پوشیدن خود نیاز دارید. اطلاعاتی را که از این پاسخها به دست آوردید در دفترچه خود یادداشت کنید چون برای گامهای بعدی به این اطلاعات نیاز دارید. گودمن می گوید “مراقب باشید که لباسهای تکراری نخرید، به طور مثال شاید دریافته باشید که شلوار تیره دمپاگشاد مدل محبوب شما است اما شما تنها به یک عدد از این شلوارها نیاز دارید و نباید لباسهای شبیه به هم را روی هم انبار کنید.”
گام دوم برای پیدا کردن سبک لباس پوشیدن : تحلیل اشتباهات
در گام بعدی شما باید استایل فعلی خود را تحلیل کنید تا مطمئن شوید که دوباره به بنبست نخواهید رسید. این بار عکس گام قبلی عمل کنید و پنج لباسی را که از خریدن آنها پشیمان هستید انتخاب کنید. این بار هم همان سوالاتی را که در گام قبلی پرسیدید به اضافه سوالاتی که در ادامه میآید درباره همان لباسها مطرح کنید و پاسخها را یادداشت کنید. این لباسها و هر لباسی را که احساس خوبی نسبت به آن ندارید و تقریبا هرگز نپوشیدهاید در همین مجموعه قرار دهید و کنار بگذارید. میتوانید آنها را به خیریه بدهید و یا استفادههای دیگری از آنها داشته باشید. حتی اگر این لباس هنوز برچسب فروشگاه را روی خود دارد و حتی فکر میکنید اگر کمی لاغر شوید برایتان مناسب خواهد بود باز هم آن را کنار بگذارید چون لباسی به درد شما میخورد که در حال حاضر مناسب شما باشد. کندال فار نویسنده کتاب “تکامل استایل” مینویسد: “لباس شما باید منعکس کننده چیزی باشد که شما الان هستید و نباید به تصویری که از ده یا بیست سال قبل خود دارید وابسته بمانید.” سوالاتی که باید در این گام درباره لباسهای نامناسب از خود بپرسید به این شرح است:
آیا جایی برای پوشیدن این لباس دارید؟ آیا این لباس به نگهداری زیادی نیاز دارد؟ آیا این لباس باعث میشود شما احساس پیری و افسردگی داشته باشید؟ یا حس بچه بودن و حماقت؟ آیا این لباس کیفیت بدی دارد؟ آیا این لباس را به خاطر تخفیفی که داشت خریدید؟ آیا علت خرید این لباس تنها مد روز بودن آن بود؟ آیا این لباس را با عجله خریدید چون برای مراسم خاصی آماده میشدید؟ آیا رنگ این لباس به شما نمیآید؟پاسخ این سوالات اشتباهات رایج شما را در خرید لباس نشان میدهد پس حتما این پاسخها را یادداشت کنید و سعی کنید در خریدهای بعدی خود این اشتباهات را مرتکب نشوید و به دام نیفتید. در این گام اگر متوجه شدید که لباسهای محبوب شما شق و رق و خوش دوخت هستند پس بدانید که لباس چیندار از جنس شیفون به درد شما نمیخورد، یا اگر اشتباه رایج شما خرید لباسهای مد روز و خرید از تخفیف است سعی کنید طرف فروشگاههای بزرگ آفتابی نشوید. در این مرحله شما یک لیست کامل از علایق و عدم علایق خود در مورد لباسها به دست آوردهاید که در گامهای بعدی بسیار کارگشا خواهند بود.
گام سوم برای پیدا کردن سبک لباس پوشیدن : شناسایی قطعات گم شده پازل
لباسهای خود را بر اساس نوع دسته بندی کنید و یک نکته مهم را به خاطر داشته باشید که نسبت بلوزها به شلوارها و دامنها باید ۳ به ۱ باشد. علت این نسبت به این دلیل است که کمتر کسی به شلوار و دامن شما توجه میکند اما بلوز و مانتوی شما همیشه مورد توجه است. در مورد نسبت لباسهای اساسی (مدلهای کلاسیک تگرنگ در رنگهای سادده و خنثی) به لباسهای دیگر (لباسهای طرحدار و مدلهای روز و …) نسبت ۶۰ به ۴۰ را رعایت کنید. سپس لباسهای موجود را بررسی کنید تا بدانید چه چیزهایی را در کمد لباسهای خود کم دارید. برای این کار سوالات زیر را از خودتان بپرسید، پاسخ به این سوالها تعیین کننده لباسهایی است که شما باید تهیه کنید:
چه لباسهایی باعث میشوند چیزهایی که شما دارید هماهنگی بیشتری با هم پیدا کنند؟ آیا شما تمام روز را در شرایط معمولی و رسمی سپری میکنید اما لباسهای شما بیشتر رنگهای شاد و روشن دارند؟ آیا برای موقعیتهایی مثل مصاحبه شغلی، مهمانی شام و مراسم ختم لباسهای مناسب دارید؟ آیا نیاز دارید که لباسهای دم دستی خود را به روز کنید تا استایل شما کمتر تکراری باشد؟گام نهایی در پیدا کردن سبک لباس پوشیدن : خرید عاقلانه
لیست علایق و عدم علایق و لیست لباسهای مورد نیاز خود را که در گامهای قبلی تهیه کردید با خود به خرید ببرید. اما قبل از این که کیف پول خود را باز کنید چند سوال ساده کلیدی در مورد آن از خودتان بپرسید و بررسیهای دقیقی انجام دهید:
آیا این لباس با سبک زندگی شما همخوانی دارد؟
هرچه لباس قیمت بالاتری داشته باشد این فاکتور در سبک لباس پوشیدن شما اهمیت بیشتری پیدا میکند. به این فکر کنید که این لباس را کجا خواهید پوشید؟ آیا این محل جایی است که هر روز میروید یا هر هفته یا هرماه؟ آیا این لباس با حداقل سه لباسی که فعلا در کمد خود دارید هماهنگ است؟ آیا در تمام طول سال میتوانید آن را بپوشید؟ آیا فصل بعد، سال بعد یا پنج سال بعد مد روز خواهد بود؟ آیا محدودیت شستشوی این لباس با ماشین لباسشویی مانع از پوشیدن روزمره آن نمیشود؟آیا این لباس کیفیت خوبی دارد؟
دکمهها: دکمهها را بگیرید و کمی بپیچانید، اگر اتصال خوبی را حس کردید دکمهها دوخت مناسبی دارد. تزئینات: اگر چسبی در اطراف این تزئینات مشاهده شد این لباس کیفیت خوبی ندارد. جنس پارچه: یک لباس کاموای سفید را به آن بمالید تا مطمئن شوی پرز به خود نمیگیرد. آستر: دقت کنید که آستر صاف دوخته شده باشد از زیر لباس معلوم نباشد. طرح پارچه: خطوط افقی و عمودی باید کاملا با دوخت لباس موازی باشند. دوخت: بخیهها باید صاف، یکدست و متراکم و کاملا محکم باشند.آیا این لباس اندازه است و به شما میآید؟
لباس را بپوشید و از همه زوایا ان را بررسی کنید: دقت کنید که سرشانههای لباس دقیقا به استخوان شانه شما برسد، تنه لباس باید راست بایستد و حالت کشیدگی، پف کردگی و آویزان بودن در آن وجود نداشته باشد. کمربند لباس باید طوری باشد که به شکم فشار نیاورد و در آن احساس راحتی داشته باشید، فاق شلوار را تا حد ممکن بلند انتخاب کنید و پاچهها هم باید طوری باشد که در پشت پا جمع نشود. راست بایستید و بلندی لباس را بررسی کنید: به طور کلی پیراهن باید تا بین کمر و باسن شما برسد، آستین بلند تا استخوان مچ و شلوار تا بالای کفش. طول دامن هم متغیر است اما مدل تا زانو مدلی است که به همه میآید. میزان کشی بودن آن را بررسی کنید: لباس را به مدت ده دقیقه بپوشید و اگر حالت شل و آویزان در آن حس کردید یک سایز کوچکتر بردارید. خود را در زندگی واقعی تصور کنید: خم شوید، بنشینید و همه کارهایی را که در زندگی واقعی انجام میدهید با لباس تنتان انجام دهید. اگر احساس راحتی کافی ندارید این لباس مناسب شما نیست.اگر این مقاله مورد توجه شما قرار گرفت میتوانید مقالات مشابه را در بخش دنیای مد در مجله قرمز شاخه اصول شیک پوشی مطالعه کنید. انتقادات و پیشنهادات خود را نیز در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
منبع: Real Simple (ترجمه و تألیف اختصاصی توسط مجله قرمز)
کپی شد