![عوامل افزایشدهندۀ ریسک حملۀ قلبی (بخش دوم)](/images/nopic.png)
![](https://www.roozcheen.com/wp-content/uploads/2018/05/%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%D8%AA-%D9%82%D9%84%D8%A8-696x400.png)
سلامت قلب در گرو خیلی مراقبتهاست. همانطور که در بخشهای قبلی این پرونده مطالعه کردید، فاکتورهای زیادی برای داشتن قلب سالم و کاهش خطر حملات قلبی دخیل هستند. در بخش قبلی پروندۀ قلب برخی عوامل افزایشدهندۀ ریسک حملۀ قلبی را برایتان بیان کردیم. در این بخش نیز با روزچین همراه باشید و برخی دیگر از عوامل افزایش دهندۀ ریسک حملۀ قلبی را بشناسید.
جنسیت
ریسک حملۀ قلبی در مردان خیلی بیشتر از زنان است. درواقع مردان زودتر از زنان در معرض حملات قلبی قرار میگیرند. باوجودیکه میزان مرگومیر ناشی از حملات قلبی بعد از یائسگی در زنان خیلی زیاد است، اما این میزان بازهم به اندازۀ درصد ریسک حملۀ قلبی در مردان نیست. در واقع بهعنوان یک قاعدۀ کلی میتوان گفت مردان بیشتر در معرض حملۀ قلبی قرار دارند و خیلی زودتر به آن مبتلا میشوند، اما زنان نرخ مرگومیر بیشتری در اثر بیماریهای قلبی دارند. ریچارد میلانی، معاون ریاست قلب و عروق در سیستم بهداشتی Ochsner در نیواورلئان، میگوید بیماریهای قلبی در عصر حاضر علت اصلی مرگومیر زنان آمریکایی است؛ بهطوریکه حتی سرطان هم در مقایسه با آن، نرخ مرگومیر پایینتری دارد. اگر مایل هستید در مورد ریسک حملۀ قلبی در زنان بیشتر بدانید، اینجا را بخوانید.
کلسترول بالا و ریسک حملۀ قلبی
![](https://www.roozcheen.com/wp-content/uploads/2018/05/%DA%A9%D9%84%D8%B3%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%84-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%A7.gif)
طبق بررسیهای انجامشده، درحالحاضر تقریباً ۳۴ میلیون آمریکایی دارای سطحی از کلسترول هستند که میتواند منجر به بیماریهای قلبی شود. درواقع، اینطور به نظر میرسد که افزایش میزان کلسترول رابطۀ مستقیمی با افزایش ریسک حملۀ قلبی دارد. پس بهتر است سطح کلسترول خود را همیشه پایین نگاه دارید تا یک دلیل محکم و قطعی برای ابتلا به حملۀ قلبی را از بین ببرید. برای این کار باید از یک رژیم غذایی سالم در درازمدت پیروی کنید. حتی اگر همین الان هم نگران میزان کلسترول خونتان هستید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید و با انجام آزمایشهای لازم راه درست درمان را پیش گیرید.
فشار خون بالا
![](https://www.roozcheen.com/wp-content/uploads/2018/05/%D9%81%D8%B4%D8%A7%D8%B1-%D8%AE%D9%88%D9%86.gif)
به طور میانگین در آمریکا از هر سه نفر، یک نفر به فشار خون بالا مبتلا است. فشار خون بالا باعث میشود تا عمل پمپاژ خون بهسختی انجام شده و درنتیجه اکسیژن کافی به قلب نرسد. در پی فشار خون بالا، ریسک حملۀ قلبی، سکتۀ مغزی، نارسایی کلیه و نارسایی قلبی افزایش مییابد.
فشار خون بالا را میتوان با دارو کنترل کرد. همچنین مواردی مانند کاهش وزن، فعالیت بیشتر، کاهش میزان نمک و کاهش میزان الکل میتوانند به کاهش فشار خون کمک کنند.
دیابت
![](https://www.roozcheen.com/wp-content/uploads/2018/05/%D8%AF%DB%8C%D8%A7%D8%A8%D8%AA.gif)
اگر شما به دیابت نوع دو مبتلا هستید، باید بدانید که خطر حملۀ قلبی برای شما بیشتر از سایرین است، اگرچه کنترل قند خون میتواند کمک بسیاری به شما بکند.
دکتر میلانی میگوید، زنان دیابتی در مقایسه با گروههای دیگر در معرض بیشترین خطر ابتلا به بیماریهای قلبی قرار دارند؛ چراکه دیابت عروق را محدود میکند و زنان به دلیل تفاوت جسمانی دارای شریانهای کوچکتری نسبت به مردان هستند. خوشبختانه ورزش و رژیم غذایی سالم میتواند برای دیابتیها بسیار کمککننده باشد.
سبک زندگی
در نظر داشته باشید که یک سبک زندگی غلط میتواند عامل اصلی بیماریهای قلبی باشد. سبک زندگی همان قدر که میتواند با وجود زمینههای ژنتیکی شما را از پرتگاه حملات قلبی نجات دهد، در افزایش ریسک حملات قلبی بیتأثیر نیست، پس بهتر است آن را جدی بگیرید. یک زندگی کمتحرک و ماشینی دردی از شما درمان نمیکند. سعی کنید میزان فعالیت روزمرهتان را افزایش دهید. تحقیقات نشان داده است که روزانه ۳۰ دقیقه فعالیت ورزشی میتواند ریسک حملۀ قلبی را تا حد زیادی کاهش دهد. علاوهبراین سعی کنید یک رژیم غذایی سالم را در پیش بگیرید، اندیشههای سالم داشته باشید و خودتان را از هر نوع استرس دور نگه دارید. یادتان باشد، این شما هستید که تصمیم میگیرید شاد باشید یا غمگین، چاق باشید یا متناسب و در نهایت بیمار باشید یا تندرست! پس با انتخاب یک سبک زندگی صحیح، زندگیتان را بیمه کنید.
منبع: Health
![](https://www.roozcheen.com/wp-content/uploads/2017/11/roozcheen-more-II.png)