

شایعترین نوع آمنوره یا فقدان قاعدگی زمانی روی میدهد که زنان برای ۳ تا ۶ ماه پریود نمیشوند. عوامل مختلفی باعث پریود نشدن زنان میشوند. عواملی از قبیل:
عوارض پریود نشدن چیست؟
اگر به مدت کوتاهی پریود نشوید، هیچ عوارضی برای شما به وجود نخواهد آمد. ولی در صورتی که این شرایط طولانی شود، ممکن است مشکلاتی برای شما به وجود آید.
ناباروری: زنانی که پریود نمیشوند، احتمال تخمک گذاری نیز نخواهند داشت. در نتیجه نمیتوانند به طور طبیعی باردار شوند.
پوکی استخوان: اگر پریود نشدن و پایین آمدن هورمون استروژن با هم اتفاق بیفتند، احتمال ابتلا به پوکی استخوان در زنان بیشتر خواهد شد. لازم است بدانید، استروژن هورمونی است که به تقویت استخوانها کمک کرده و بعد از یائسگی، میزان آن کمتر خواهد شد. هرچند این نوع از پوکی استخوان برای زنانی روی خواهد داد که بیش از یک سال پریود نشدهاند.
بیماری قلبی: یکی دیگر از عوارض پریود نشدن ابتلا به بیماری های قلبی است. برخی مطالعات نشان دادهاند که میزان پایین استروژن، زنان را در معرض بیماریهای قلبی قرار میدهد. همچنین زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) بیشتر در معرض عوامل خطرزای بیماری قلبی مانند فشار خون بالا، کلسترول بالا و دیابت قرار میگیرند.
سرطان آندومتر یا سرطان رحم: قاعدگیهای نامنظم میتوانند احتمال ابتلا به سرطان آندومتر را افزایش دهند. در شرایط طبیعی، اندومتریوم یا مخاط رحم در معرض هورمونهایی مانند استروژن قرار گرفته که باعث گسترش و ضخیم شدن لایه داخلی رحم میشوند. زمانی که تخمک گذاری اتفاق نیفتد، لایه رحم در معرض میزان زیادی استروژن قرار گرفته که باعث میشود اندومتر بیش از حد طبیعی رشد کند. در نتیجه احتمال ابتلا به سرطان افزایش پیدا خواهد کرد.
ابتلا به سرطان تخمدان: ابتلا به سرطان تخمدان یکی دیگر از عوارض پریود نشدن میباشد. در واقع زنان جوان با پریودهای نامنظم بیشتر از سایر خانمها در معرض خطر ابتلا به سرطان تخمدان قرار دارند.
قاعدگی کم: اگر قاعدگی کمتر از میزان طبیعی باشد به آن قاعدگی ناقص (oligomenorrhoea) گفته میشود. شایعترین علت این وضعیت، سندرم تخمدان پلی کیستیک میباشد.
در پایان می توانید از مقاله درمان پریود نشدن با روش های خانگی و طبیعی برای کسب اطلاعات بیشتر استفاده کنید.
منبع: patient.info