
برای کاشت خیار باید نوع مناسبی از بذر را انتخاب کرد. این بذر باید مناسب برای رشد گلدان باشد. این بذر رونده است و برای گسترش آن نیاز به دار بست داریم.
خیار میوه ای است که در درمان بسیاری از بیماری های پوستی موثر است. ماسک خیار تاثیر زیادی در جوانی و شادابی پوست دارد. به همین علت از این میوه، محصولات متنوعی تهیه و تولید می شود. با کاشت خیار خانگی می توانید خیار شور خانگی تهیه کنید و یا یک ماسک طبیعی برای پوست صورت آماده کنید.
مراحل کاشت خیار در منزل و نکات لازم برای کاشت و برداشت بهتر آن
برای کاشت خیار یک گلدان بزرگ به ابعاد ۳۰ سانتی متر انتخاب کنید(قطر و عمق گلدان باید مساوی باشند). این گلدان باید دارای حفره های لازم برای زهکشی نیز باشد. یک گلدان پلاستیکی با ۴ سوراخ گزینه مناسبی برای کاشت خیار می باشد.
اگر گلدان شما تازه نیست و قبلاً چیزی در آن کاشته شده، ابتدا گلدان را با آب و صابون شسته و اجازه دهید تا خشک شود. با این کار بذرهای گیاه قبلی، حشرات و … از بین می روند.
در ادامه مخلوط مناسبی از خاک آماده کنید. برای فراهم کردن یک خاک خوب، مواد آلی و ارگانیک را برای گیاه فراهم کنید.
از خاک باغ و باغچه استفاده نکنید. چون ممکن است به آفت و باکتری آلوده باشد. از کود استفاده کنید و این کود را با توجه به دستور العمل روی پاکت کود با خاک مخلوط کنید. یک کود آهسته رو انتخاب کنید تا به تدریج و به آرامی جذب گیاه شود و اثری در طولانی مدت داشته باشد. بهتر است این کود ترکیبی از نیتروژن، فسفر و پتاسیم باشد. نیتروژن باعث رشد برگ، پتاسیم باعث بهبود گل دهی و استقامت گیاه می شود و فسفر باعث گسترش ریشه و عملکرد بهتر میوه خواهد شد.
دمای خاک برای رشد خیار باید ۲۱ درجه سانتی گراد باشد. شروع کاشت خیار در اوایل تیر ماه می باشد و در شهریور برداشت انجام می شود.
برای ستون و داربست گلدان باید پایه های آن به گلدان نزدیک باشد.
هر کدام از ستون ها بدون نیاز به تکیه گاهی باید به صورت مستقیم بایستند. حالا یک بسته از مخلوط کود را در گلدان و اطراف ستون ها بریزید. از آن جایی که ریشه خیار برای رشد نیاز به خاک نرم دارد، بنابراین خاک را فشرده نکنید.
حدود ۲ سانتی متر بین سطح خاک و لبه گلدان فضا بگذارید.
ستون ها را در گلدان بچرخانید تا ثابت شوند.
خاک را به آرامی بر روی بذر بریزید. خاک باید مرطوب باشد اما نباید آن را بیش از اندازه خیس کنید.
چون در آن صورت بذرها پراکنده می شوند. پیت ماس یا مالچ را روی خاک پخش کنید. چون این مواد مانع از خشک شدن خاک می شوند.
گلدان را در مکانی روشن و آفتابی قرار دهید. خیارها در شرایط گرم بهتر رشد می کنند. تابش نور خورشید نیز خاک را گرم و مرطوب نگه می دارد. جوانه ها را وقتی دو عدد از برگ هایشان سبز شد، تنک کنید. دو عدد از قوی ترین جوانه ها را نگه دارید و بقیه را حذف کنید.
گلدان را در تمام طول دوره در نور مستقیم خورشید قرار دهید. خیار به مدت ۸ ساعت نور در طول روز نیاز دارد.
خیارها را روزانه آبیاری کنید. گیاهان بالغ را به قدر کافی آب دهید.
چون آب اضافی از سوراخ های انتهایی گلدان خارج می شود. هرگز خاک خیار را خشک نگه ندارید.
چون باعث تلخی خیار خواهد شد. قبل از افزودن کود، خاک را خیس کنید. از کودهای محلول در آب استفاده کنید.
برای برداشت خیار نیز زمانی که خیارها کوچک هستند آن ها را بچینید.
چون خیارهای بزرگ تلخ ترند. سه سانتی متر از ساقه خیار را نگه داشته و بقیه را بچینید. خیارها ۵۵ تا ۷۰ روز پس از کاشت قابل برداشت هستند. در صورت رویت کپک و پژمردگی باکتریایی از محصولات ضد قارچی استفاده کنید.
امیدواریم مطلب کاشت خانگی خیار مورد توجه شما علاقه مندان به باغبانی قرار گرفته باشد و بتوانید با توضیحات ارائه شده یک کاشت موفق انجام دهید و از طعم ترد و عالی آن لذت ببرید.
منبع : آرگا