
شستن پرده و تمیز کردن آن از انواع کارهایی است که نباید آن را نادیده گرفت زیرا پرده ها گرد و خاک زیادی را به خود جذب می کنند و بعد از مدتی به منبع کثیفی تبدیل می شوند بنابراین بهتر است شستن پرده ها به قسمت مهمی از نظافت منزل تبدیل شود. نحوه شستن پرده ها با جنس های مختلف با یکدیگر متفاوت است و شما می توانید با توجه به جنس پرده از روش مناسبی برای شستشوی آن استفاده کنید.
برای شستن پرده ها با جنس ها و طرح های مختلف باید دقت کنید که همه قسمت های پرده به خوبی تمیز شوند تا میکروب ها و کثیفی ها از روی سطح پرده به صورت کامل خارج شوند و پرده بعد از شستشو تمیز و بدون هیچگونه آلودگی شود.
نحوه شستن پرده با روش های مختلف
گردگیری خانه و شستن پرده ها از اصول مهم خانه تکانی هستند که نباید آن ها را نادیده بگیرید. نحوه شستن پرده ها با جنس های مختلف با یکدیگر متفاوت است و شما می توانید برای شستن پرده از لباسشویی و یا دست استفاده کنید که هر کدام از این روش های فوت و فن های مخصوص به خود را دارند. در ادامه نحوه شستن پرده ها با جنش های مختلف را در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم.
شستن پرده های پارچه ای
پارچه های پرده در انواع جنس های مختلف موجود هستند و برخی از جنس های پرده را نمی توان در منزل شست بنابراین بهتر است قبل از شستن پرده منزل تان با نحوه شستن آن کاملا آشنا شوید. پرده ها با جنس های مخمل و ساتن و ابریشم از انواع پرده هایی هستند که بهتر است برای شستشو آن ها را به خشکشویی بدهید تا به بافت پارچه آسیبی نرسد. برخی از پرده ها را می توانید در منزل به راحتی بشویید و در حالیکه پرده هنوز مرطوب است آن را آویزان کنید تا چروک نشود. در صورت چروک شدن پرده بعد از شستشو بهتر است آن را با احتیاط و با استفاده از درجه مناسبی اتو کنید.
شستشوی پرده های توری
پرده های توری را می توانید به راحتی در منزل بشویید ممکن است در هنگام شستشوی پرده های توری آهار تور از بین برود که در این صورت برای آهار دادن مجدد به پرده توری می توانید بعد از شستشوی پرده، یک لیوان نشاسته را درون مقداری آب گرم بریزید تا نشاسته لعاب دار شود سپس پرده توری تمیز و شسته شده را به مدت 60 دقیقه درون مخلوط نشاسته قرار دهید و بعد از مدت زمان ذکر شده پرده را بدون اینکه آبکشی کنید از مکانی مناسب آویزان نمایید تا خشک شود.
نحوه شستشوی پرده پلیسه
پرده های پلیسه بیش از سایر مدل پرده ها در معرض کثیفی و آلودگی قرار می گیرند و بهتر است این مدل پرده ها را به صورت مرتب با کمک جاروبرقی غبارروبی کنید تا آلودگی به بافت پرده پلیسه نفوذ نکند. پرده های پلیسه را می توانید به صورت آویزان با سر مناسب جاروبرقی به خوبی تمیز کنید سپس از یک اسفنج تمیز و مرطوب برای از بین بردن کثیفی های سطح پرده استفاده نمایید. برای شستن پرده های پلیسه نباید از آب استفاده کنید زیرا پلیسه های پرده باز می شوند و زیبایی پرده از بین می رود.
نحوه شستشوی پرده آلومینیومی
همه قسمت های این مدل پرده را به کمک محلول های شوینده و یا اسپری هایی که مخصوص شستن پرده آلومینیومی هستید تمیز کنید. نحوه شستن پرده آلومینیومی بدین صورت است که ابتدا باید اسپری و یا محلول شستشو را روی همه سطح پرده بپاشید سپس با کمک دستمال بدون پرزی همه قسمت های پرده را تمیز کنید.
شستشوی پرده های چوبی
پرده های چوبی در مقابل آب آسیب پذیر هستند بنابراین برای تمیز کردن این مدل پرده ها بهتر است از مقدار آب کمتری استفاده کنید. توجه داشته باشید که شستشوی پرده چوبی باید به نحوی باشد که با سرعت انجام شود تا پرده به سرعت خشک شود. نحوه شستن پرده چوبی بدین صورت است که شما می توانید با کمک برسی نرم و مقدار کمی آب سطح پرده را تمیز کنید.
دو روش رایج برای شستن پرده ها در منزل
حال که با نحوه شستن پرده ها با جنس های مختلف در منزل آشنا شدید دو روش رایج برای شستن پرده های قبل شستشو را به شما کدبانوهای عزیز آموزش می دهیم.
1. نحوه شستن پرده با دست
ابتدا پرده را از نوار پرده و یا چوب پرده خارج کنید.
برای شستن پرده ها قابل شستشو با دست مقداری پودر آب ولرم و پودر تمیز کننده درون تشت پلاستیکی بریزید.
سپس پرده را درون آب و پودر تمیز کننده به مدت یک ساعت قرار دهید.
بعد از مدت زمان ذکر شده پارچه پرده را به صورت ملایم چنگ بزنید تا کثیفی ها از پرده خارج شود سپس پرده را آبکشی کنید.
اگر پارچه پرده سفید است می توانید برای شستن پرده از مقداری محلول سفیده کننده استفاده کنید بدین ترتیب که ابتدا باید پرده را به صورتی که ذکر شد بشویید سپس مقدار معینی از محلول سفید کننده را درون آب بریزید.
پرده شسته شده را به مدت 30 دقیقه درون محلول سفیده کننده و آب قرار دهید و بعد از مدت زمان ذکر شده پرده را آبکشی کنید.
پرده را به صورت منظم و با دقت روی طناب پهن کنید تا خشک شود.
2. نحوه شستن پرده با ماشین لباسشویی
پرده های بدون آستر را می توانید با کمک ماشین لباسشویی بشویید. نحوه شستن پرده با ماشین لباسشویی بدون صورت است که باید از درجه ولرم آب استفاده کنید و مقداری پودر تمیز کننده را درون آب حل کنید.
پرده را درون محلول تمیز کننده و آب قرار دهید.
بعد از شسته شدن پرده درون لباسشویی آن را از لباسشویی خارج کنید.
بهتر است برای خشک کردن پرده از درجه خشک کن لباسشویی استفاده نکنید و پرده را روی طناب پهن کنید.
نکات طلایی برای نحوه شستن پرده ها
1. قبل از شستن پرده به قسمت پشت پرده نگاه کنید و در صورتی که قسمت پشت پرده پوسیده است زحمت شستن پرده را به خود ندهید و پرده منزل تان را عوض کنید.
2. قبل از خارج کردن گیره ها از پرده محل قرار گیری آن ها را با کمک لاک ناخن روی نوار پرده علامت گذاری کنید تا بتوانید بعد از شستشو و خشک شدن پرده گیره ها را در محل های قبلی به راحتی وصل کنید.
3. پرده های آستردار را برای شستشو به خشکویی ببرید.
4. حلقه های زنگ زده پرده را درون مقداری سرکه بجوشانید تا براق شوند.
5. پرده را بعد از شستشو به صورت نم دار آویزان کنید تا چروک های روی سطح پارچه پرده همزمان با خشک شدن پرده از بین برود.
6. برای شستن پرده ها با دست می توانید از صابون های ملایم و مایع ظرفشویی استفاده کنید.
7. برای خوشبو شدن پارچه پرده می توانید از نرم کننده لباس استفاده نمایید.
8. بهتر است پرده های بزرگ را در وان بزرگی خیس کنید و با کمک دست این مدل پرده ها را بشویید تا آسیب نبینند.
9.برای شستن پرده های بزرگ و چند رنگ و مدل دار و پرده های آستر دار نباید از ماشین لباسشویی استفاده کنید.
در این مطلب با نحوه شستن پرده های مختلف آشنا شدید که امیدواریم با کمک این مطلب آموزشی بتوانید پرده قسمت های مختلف منزل تان را به راحتی بشویید و تمیز کنید. در صورت تمایل می توانید برای آشنایی با اصول خانه داری کلیک کنید.
منبع : آرگا