

اگر میخواهید بدانید که بیکاری به چه وضعیتی اطلاق میشود و برای دریافت بیمه بیکاری چه مدارک و شرایطی لازم است، با مجلۀ روزچین همراه باشید و خواندن این مطلب را از دست ندهید.
بیکاری چیست؟
از نظر عرف بیکار به کسی میگویند که دارای شغل و پیشهای نباشد؛ چه به میل خود باشد و چه علیرغم میلش. بااینحال این تعریف از نظر قانون کار کمی متفاوت است. در قانون کار بیکار به کسی گفته میشود که علیرغم میل خود بیکار شده و در صورت وجود کار، آماده به کار است.

برای کاهش چربی خون چه بخوریم؟
آیا با 15 ماده غذایی قاتل چربی خون آشنا هستید؟
اگر به دنبال راهی بیدردسر برای کم کردن کلسترول خون هستید این کتاب الکترونیکی برای شماست
کافی است نشانی ایمیل خود را در فرم زیر وارد کنید تا یک نسخه از این کتاب ارزشمند را رایگان برای شما بفرستیم
بیمه بیکاری چیست؟
براساس قانون کار، چنانچه بیمهشدهای بهعلت تغییرات شرایط اقتصادی کارگاه و واحد مربوطه و به تشخیص وزارتخانه ذیربط و تأئید شورای عالیِ کار ، بیکار موقت شناخته شود و همچنین بیمهشدگانی که بهعلت حوادث غیرمترقبهای مانند زلزله، سیل، آتشسوزی و جنگ بیکار شوند، میتوانند از مقررات این قانون و درنتیجه بیمه بیکاری استفاده کنند. لازم به ذکر است که بر اساس قانون تشخیص ارادیبودن یا غیرارادیبودن بیکاری بیمهشده، برعهده کمیتهای از نمایندگان سازمان تأمیناجتماعی و اداره کار و امور اجتماعی محل اشتغال بیمهشده است.
نکتۀ قابلتوجه دیگر در خصوص بیمه بیکاری این است که مدت دریافت بیمه بیکاری جزء سوابق پرداخت حق بیمۀ بیمهشده محسوب میشود.
شرایط دریافت بیمه بیکاری
بیمهشدگان بیکار، در صورتی که دارای شرایط زیر باشند میتوانند بیمه بیکاری دریافت کنند:
مشمول قانون کار و تأمین اجتماعی باشند. مستمریبگیرِ بازنشسته یا ازکارافتاده کلی نباشند. دارای حداقل ۶ ماه سابقۀ پرداخت حق بیمه باشند. جزء صاحبان حرف و مشاغل آزاد و بیمهشدگان اختیاری نباشند. تبعۀ کشورهای خارجی نباشند.چه کسانی میتوانند بیمه بیکاری دریافت کنند؟
اگر متقاضی یکی از شرایط بیمه بیکاری که در ادامه ذکر میشود را داشته باشد، میتواند از بیمه بیکاری استفاده کند:
افراد شاغل در کارهایی که ماهیت آن جنبه دائمی دارد و بر اساس قرارداد کار در مدت مشخصی مشغول به کار بودهاند، با تشخیص واحدهای تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در صورتی که در پایان قراردادشان بیکار شوند و در آخرین کارگاه و واحد شغلیشان حداقل یک سال سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشند، مشمول دریافت بیمه بیکاری خواهند شد. همچنین بیکاران دارای قرارداد کار با مدت معین در صورتی که بر اساس رأی مراجع حل اختلاف در اثنای مدت قرارداد اخراج شده باشند، میتوانند از بیمه بیکاری استفاده کنند. علاوهبر موارد فوق، کارگران فصلی در صورتی که صرفاً در اثنای فصل کار اخراج شده و بیکاری آنها غیرارادی تشخیص داده شود، مشمول دریافت بیمه بیکاری خواهند بود.مدارک لازم جهت دریافت بیمه بیکاری
اگر طبق توضیحات بالا شرایط دریافت بیمه بیکاری را دارید، قبل از مراجعه به اداره کار مدارک زیر را تهیه کنید:
اصل و کپی کارت ملی و تمامی صفحات شناسنامه اصل و کپی یک سال آخر قرارداد کار با رأی صادرشده اصل و کپی گواهی کار از شرکت اصل و کپی مدرک تحصیلی (یا مدرک فنی) کپی صفحه اول دفترچه بیمه اصل و کپی گواهی پایان خدمت ۴ قطعه عکس جدید ۴*۳چگونه بیمه بیکاری بگیریم؟
اگر شما نیز یکی از بیمهشدگانی هستید که شرایط دریافت بیمهبیکاری را دارید، برای دریافت بیمه بیکاری باید حداکثر ظرف مدت ٣٠ روز از تاریخ بیکاری موضوع را به واحد تعاون، کار و رفاه اجتماعی مربوطه اطلاع دهید و آمادگی خود را برای اشتغال به کار تخصصی خود یا کار مشابه آن اعلام کنید.
شرایط قطع بیمه بیکاری
بیمهشده مجدداً مشغول به کار شود. بیمهشدۀ بیکار بدون عذر موجه از شرکت در دورههای کارآموزی یا سوادآموزی اجتناب کند. بیمهشدۀ بیکار مشمول استفاده از مستمری بازنشستگی یا ازکارافتادگی کلی شود. مدتزمان استحقاقی بیمهشده برای دریافت بیمه بیکاری تمام شود. بیمهشدۀ بیکار از قبول شغل تخصصی خود یا شغل مشابه پیشنهادی خودداری کند. بیمهشده با دریافت مزد ایام بلاتکلیفی به شغل اول خود برگردد. بیمهشده فوت نماید.مدتزمان دریافت حق بیمه بیکاری
مدتزمان دریافت حق بیمهبیکاری برای بیمهشدگان بیکار باتوجهبه سابقه حق بیمه پرداختی متفاوت است که در ادامه ذکر میشود:
اگر بیمهشده از ۶ تا ۲۴ ماه سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشد، مدت پرداخت بیمهبیکاری برای وی در صورت مجردبودن ۶ ماه و در صورت متأهلبودن ۱۲ ماه خواهد بود. اگر بیمهشده از ۲۵ تا ۱۲۰ ماه سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشد، مدت پرداخت بیمهبیکاری برای وی در صورت مجردبودن ۱۲ ماه و در صورت متأهلبودن ۱۸ ماه خواهد بود. اگر بیمهشده از ۱۲۱ تا ۱۸۰ ماه سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشد، مدت پرداخت بیمهبیکاری برای وی در صورت مجردبودن ۱۸ ماه و در صورت متأهلبودن ۲۶ ماه خواهد بود. اگر بیمهشده از ۱۸۱ تا ۲۴۰ ماه سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشد، مدت پرداخت بیمهبیکاری برای وی در صورت مجردبودن ۲۶ ماه و در صورت متأهلبودن ۳۶ ماه خواهد بود. اگر بیمهشده ۲۴۱ ماه به بالا سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشد، مدت پرداخت بیمهبیکاری برای وی در صورت مجردبودن ۳۶ ماه و در صورت متأهلبودن ۵۰ ماه خواهد بود.